kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Magyar Mezőgazdasági Kiadó Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 110 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-234-446-4 |
Megjegyzés: | Néhány fekete-fehér ábrával illusztrálva. |
Bevezetés | 3 |
A növénytermesztés feltételei | 5 |
Éghajlattani alapismeretek | 5 |
Az időjárás és az éghajlat szerepe a mazőgazdasági termelésben | 6 |
Magyarország éghajlati körzetei | 8 |
Talajtani alapismeretek | 10 |
A talaj fogalma és kialakulása | 10 |
A talaj fizikai tulajdonságai | 11 |
A talaj kémiai tulajdonságai | 14 |
A talaj biológiai tulajdonságai | 15 |
A talaj típusai | 16 |
Talajjavítás, talajvédelem | 19 |
Talajjavítás | 19 |
Talajvédelem | 22 |
A trágyázás | 24 |
A trágyaanyagok és jelentőségük | 24 |
A szervestrágyázás | 25 |
Az istállótrágya, az egyéb szerves trágyák és használatuk | 25 |
A zöldtrágyázás | 28 |
A tarló- és gyökérmaradványok | 30 |
A műtrágyázás | 30 |
A műtrágyák szállítása, kezelése és tárolása | 33 |
A talajművelés | 35 |
A talajművelés célja és jelentősége | 35 |
A tarlóhántás, a nyári és az őszi szántás | 37 |
A vetőágykészítés | 41 |
Talajművelési rendszerek | 43 |
A talaj-előkészítés különleges módjai | 44 |
A vetőmag és a vetés | 45 |
A vetőmag értékmérő tulajdonságai | 45 |
A vetőmag előkészítése | 51 |
A vetési munkák | 52 |
A növényápolás és a növényvédelem | 55 |
A növényápolás | 55 |
A növényvédelem és a növényvédelmi eljárások | 58 |
Az öntözés | 60 |
A betakarítás | 63 |
A termékek elsődleges feldolgozása és tárolása | 68 |
A növénytermeszéts termelési rendszereinek jellemző sajátosságai | 72 |
Az állati termelés feltételei | 74 |
Az állati termelésre ható tényezők | 74 |
Az állati szervezetre ható külső és belső tényezők | 74 |
Az anatómiai tulajdonságok hatása a termelésre | 76 |
Rendszertani alapfogalmak | 77 |
A háziállatok értékelése | 79 |
A tenyészkiválasztás és a szaporítás | 84 |
A tenyészállatok kiválasztása | 84 |
A tenyésztési eljárások és jelentőségük | 85 |
A háziállatok szaporítása | 86 |
Az állatok elhelyezése és szállítása | 88 |
Az iparszerű állattartási rendszerek általános jellemzése | 90 |
A háziállatok takarmányozása | 92 |
A takarmányok kémiai összetétele | 92 |
Takarmányozási alapismeretek | 94 |
A takarmányok értékelése és értékesülése | 96 |
A takarmányok előkészítése | 98 |
Az állatok etetése | 98 |
A takarmányok ismertetése | 99 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.