1.056.263

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Korszerű vadtakarmányozás

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: MÉM Vadászati és Vadgazdálkodási Főosztálya
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 40 oldal
Sorozatcím: A vadgazdálkodás fejlesztése
Kötetszám: 10
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: 10 fekete-fehér ábrával.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

"A vad és a vadon élő egyéb állatok, továbbá minden élőlény létét alapvetően a környezeti kapcsolatok szabályozzák, illetve határozzák meg. E kapcsolatok között is kiemelkedő... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

"A vad és a vadon élő egyéb állatok, továbbá minden élőlény létét alapvetően a környezeti kapcsolatok szabályozzák, illetve határozzák meg. E kapcsolatok között is kiemelkedő jelentőségű a létfenntartási, a táplálkozási viszonyok kedvező alakulása.
Ha a természeti környezet, az élőhely nem tudja valamely faj táplálkozási igényét kielégíteni, akkor az vagy elhagyja eredeti élőhelyét (elvándorol), vagy szélsőséges esetben elpusztul. Előfordul az is, hogy a faj egyedei fennmaradásuk érdekében alkalmazkodnak a megváltozott életkörülményeikhez. Ennek következtében módosul (csökken) táplálékigényük és anyagcseréjük intenzitása, ami a faj megjelenési formájában, morfológiai jellemzőiben is kifejezésre jut.
A környezet, a táplálkozási viszonyok változását egyrészt (és főleg) az emberi civilizáció térhódítása, a mezőgazdasági és az erdőgazdálkodási tevékenység idézheti elő, másrészt az egyoldalú, eltúlzott vadtartás is okozhatja. Ahol a két jelenség egy időben és egy helyen észlelhető, ott egyes állatfajok (vadfajok) számára szélsőségesen kedvezőtlen életfeltételek, illetve táplálkozási adottságok lépnek fel. Ez következett be, pl. Európában ott, ahol a fenyőmonokultúrák kialakulásával, párhuzamosan az eltúlzott vadtartás és vadászati igények következtében, a szarvasfélék állományai túlnépesedtek, ennek következtében csökkent a vad testének és agancsának súlya, hanyatlott biológiai és vadászati értéke is." Vissza

Tartalom

Bencze Lajos: A vad takarmányozásának jelentősége 7
Vadföldgazdálkodási irányelvek 9
Szénakészítés 11
A szilázskészítés és jelentősége 17
Vadlegelők (gyepek) telepítésének lehetőségei és a talajerő fenntartása 20
A pillangósok és a kapásnövények termesztése közben felmerülő legfontosabb technológiai követelmények 22
Szenázskészítés 24
A takarmányok etetési technológiája 27
Dormán Miklós: A kiegészítő takarmányok jelentősége a vad téli etetésben 31
Különböző adottságú területekre javasolt növényfajták 36
Irodalom 40
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem