kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | "Pátria" Irodalmi Vállalat és Nyomdai Részvénytársaság |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 132 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | A könyv fekete-fehér fotókkal illusztrált. |
TARTALOM BETŰREND SZERINT | |
Angolkór | 90 |
Angol sertések hízlalása | 57 |
Anyasertések takarmányozása | 49 |
Anyák vemhessége | 11 |
Aujeszky-féle betegség | 92 |
Általános követelmények az építkezésnél | 73 |
Állati termékekből származó takarmányok | 43 |
Árpa | 31 |
Ásványi anyagokról | 26 |
Bab | 41 |
Bacon sertés | 57 |
Ballaszttakarmányok | 23 |
Belső tulajdonságok | 11 |
Belterjes tartás | 36 |
Berkshire sertés | 19 |
Béken sertés | 57 |
Bélférgesség | 91 |
Borsó | 110 |
Burgonya | 112 |
Búza | 40 |
Búzakorpa | 46 |
Búzakorpa | 110 |
Búzaocsú | 110 |
Búzatakarmányliszt | 46 |
Cirok | 110 |
Cirokmag | 410 |
Cornwall sertés | 22 |
Cukorrépa | 32 |
Daraetetés előnye | 39 |
Daráló | 78 |
Disznósajt | 86 |
Elsőosztályú malacok nagyobb teljesítóképességéről | 8 |
Elválasztott malacok takarmányodzása | 53 |
Emésztésről | 33 |
Express grafikonja | 70 |
Expresshízlalás | 60 |
Expresshízlalásból adódó előnyök | 61 |
Expressrendszer számképes felrajzolása | 71 |
Életfenntartó takarmányozás | 28 |
Étkezési szalonna készítése | 81 |
Falkás tenyészetek | 11 |
Fehérje | 24 |
Fejadag | 69 |
Fenntartó takarmányozás időszaka | 69 |
Fokozott érvényű termelő ellátás időszaka | 69 |
Füstölés | 84 |
Fürösztés | 78 |
Gennyes tüdőgyulladás | 91 |
Göbék takarmányozása | 49 |
Gümőkór | 90 |
Gyeplegelő | 32 |
Halliszt | 112 |
Hamis súly | 34 |
Havi takarmánykihasználási százalék | 69 |
Havi takarmányszükséglet | 69 |
Havonkénti súlyszaporulat | 69 |
Házikolbász készítése | 84 |
Helytelen a választási malacoknak csak árpát adni | 31 |
Himlőszerű kiütés | 92 |
Hízlalás időpontjának befejezése és a hamis súly hatása | 35 |
Hízlaló építés | 76 |
Hízósertések elhelyezése | 76 |
Hurkakészítés | 84 |
Húsfüstölés | 84 |
Húsjellegű malacok takarmányozása | 52 |
Húsliszt | 44 |
Hússertés | 13 |
Hússertések hízlalása | 58 |
Hússüldők hízlalása | 57 |
Hússüldő javítás | 55 |
Hústermelés | 24 |
Író | 43 |
Istállózás | 94 |
Ivóvíz | 59 |
Iszapolt kréta | 50 |
Ízletesség | 30 |
Kalcium | 27 |
Keményítőérték | 23 |
Keményítőértékarány | 26 |
Kendermag | 110 |
Keserűsó | 34 |
Kényszervágóhíd | 78 |
Kolbászkészítés | 84 |
Konyhamoslék | 45 |
Konyhasó | 27 |
Kornwal sertés | 22 |
Korpa | 46 |
Köles | 40 |
Községi tenyészetek | 9 |
Köztenyészetek | 9 |
Különféle fajtájú keresztezett és hússüldők hízlalása | 57 |
Külső tulajdonságok | 11 |
Lábfájás | 93 |
Lefölözött tej | 43 |
Legelő | 31 |
Legeltetés | 36 |
Legszükségesebb takarmányozástani alapismeretekről | 23 |
Lencse | 42 |
Lenmag | 110 |
Lenmagpogácsa | 42 |
Leszármazás | 8 |
Lincolnshire sertés | 22 |
Lucerna | 31 |
Lucernalegelő hatása | 31 |
Lucernaliszt | 45 |
Magvak szemes etetése | 38 |
Magyar mangalica sertés | 14 |
Malac agyonnyomás megakadályozása | 12 |
Malacbetegségek | 94 |
Malacok csecs alatti takarmányozása | 52 |
Malacok gennyes tüdőgyulladása | 91 |
Malom | 78 |
Májashurka | 84 |
Meddő vagy üres anyasertések takarmányozása | 49 |
Mérleg | 78 |
Mérsékelt érvényű termelőellátás időszaka | 69 |
Mész | 50 |
Mészellátás | 27 |
Moslék | 45 |
Murokrépa | 32 |
Napi fejadag | 69 |
Napi súlyszaporulat | 69 |
Napraforgó | 112 |
Napraforgópogácsa | 43 |
Nemesített német sertés | 20 |
Nyolcas liszt | 46 |
Olajpogácsa | 42 |
Olcsó sertéstermelés | 67 |
Orbánc | 89 |
Öreg húsjellegű sertések hízlalása | 58 |
Pácolás | 83 |
Pestis | 87 |
Rachitis | 90 |
Ragadós száj- és körömfájás | 90 |
Repcepogácsa | 42 |
Régi rendszer grafikonja | 71 |
Répa | 32 |
Répalevél | 32 |
Répaszelet | 112 |
Ridegen tartás | 36 |
Rizsliszt | 110 |
Rostanyag | 23 |
Rozs | 32 |
Rozskorpa | 46 |
Rühösség | 92 |
Saját darálásunk előnye | 38 |
Savó | 112 |
Sántaság, talprongyosodás miatt | 93 |
Sárgarépa | 48 |
Sertésbetegségek és bántalmak, azok elleni védekezés | 87 |
Sertésekről általában | 7 |
Sertés elvéreztetése, tisztítása és feldarabolása | 79 |
Sertésfajták ismertetése | 14 |
Sertés gazdasági értékének teljes kihasználása | 29 |
Sertés hamis súlyáról | 34 |
Sertés házi feldolgozása | 79 |
Sertéshús feldarabolása, sózása | 82 |
Sertéshús pácolása | 83 |
Sertésistállók, hízlaldák és azok berendezései | 73 |
Sertés nagy fejlődési erejének megóvása, fokozása és kihasználása | 7 |
Sertésorbánc | 89 |
Sertéspestis | 87 |
Sertéspestis elleni szérumos oltás | 87 |
Sertéspestis elleni szimultán-oltás | 88 |
Sertéstakarmányok és azok tulajdonságainak ismertetése | 38 |
Sertést csak annyit tartsunk, amennyit teljesérvényű termelőtakarmányozással tudunk ellátni | 33 |
Sertéstrágyáról | 34 |
Sertésvész | 87 |
Sok abrak, kevés sertés, több bevétel | 67 |
Sonkasüldő | 77 |
Sonkasüldő hízlalása | 55 |
Soványtej | 43 |
Só | 27 |
Szakszerű takarmányozás | 94 |
Szalonnakészítés | 81 |
Száj- és körömfájás | 90 |
Szárított lucerna | 112 |
Szemes etetés | 38 |
Szemes takarmányféleségek | 38 |
Szemes takarmányféleségekről általában | 39 |
Szérumos oltás | 88 |
Szimultán-oltás | 88 |
Szójabab | 42 |
Szója liszt | 110 |
Szopósmalacok takarmányozása | 52 |
Szoptatós anyák takarmányozása | 51 |
Takarmánycukor | 110 |
Takarmánycukorrépa | 48 |
Takarmány ízletessége | 30 |
Takarmány keményítőértéke (zsírtermelő) és emészthető fehérje tartalma (hústermelő) | 23 |
Takarmányliszt | 46 |
Takarmányrépa | 32 |
Takarmányok ásványi anyagainak fontosságáról | 26 |
Takarmányok belértékének egymásközti összehasonlítása | 32 |
Takarmányozási példatár használatához tanácsok és utasítások | 96 |
Takarmányozási példatár | 96 |
Talprongyosodás | 93 |
Tej | 112 |
Teljesérvényű termelőellátás | 31 |
Tengeri | 39 |
Tengeri moslék | 112 |
Tenyészanyák nevelése | 11 |
Tenyészkan nevelése | 13 |
Tenyészsertések súlynövekedési követelménye | 13 |
Tenyészsertések takarmányozása | 12 |
Tenyészsertések táplálása, különféle fajú és korú sertések hízlalása | 49 |
Tenyészsüldő nevelése | 12 |
Tepertő | 44 |
Termelőellátás | 33 |
Termelő takarmányozás | 28 |
Tök | 32 |
Tökmag | 112 |
Tökmagpogácsa | 43 |
Tömény takarmányok | 23 |
Töpörtyű | 112 |
Töksertés | 57 |
Trágya | 34 |
Tuberculosis | 90 |
Tüdőgyulladás | 91 |
Uradalmi tenyészetek | 11 |
Úsztató | 78 |
Vágóhíd | 78 |
Választási malacok tartása | 31 |
Vályuk | 78 |
Vemhes anyák takarmányozása és gondozása | 49 |
Vemhesség időtartama | 13 |
Vér | 44 |
Véreshurka készítése | 85 |
Vérliszt | 44 |
Vírus | 88 |
Vitaminok | 28 |
Víz | 50 |
Vizenyős termények táphatásának túlértékelése | 30 |
Yorkshire sertés | 16 |
Zab | 40 |
Zsírolvasztás | 81 |
Zsírtermelés | 26 |
Zsugorodottság | 90 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.