kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Tankönyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 236 oldal |
Sorozatcím: | Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki Kar, Szakmérnöki tagozat, Mérnöki Továbbképző Intézet kiadványa |
Kötetszám: | 1 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | 44 fekete-fehér ábrával illusztrálva. A könyv 238 példányban jelent meg. Kézirat. Tankönyvi szám: J 6-104. |
Polarográfia | 3 |
A polarográfia elvi alapjai | 3 |
A polarográfiás görbe | 4 |
A polarografálásnál végbemenő elektrokémiai reakciók és jellemzések | 9 |
Polarográfiás áramok | 17 |
Polarogramok értékelése | 20 |
Elektródok a polarográfiában | 23 |
Polarográfia gyakorlata. Polarográfiás készülékek | 24 |
Csepegő elektród | 24 |
Elektródedények | 27 |
Az alapoldat | 32 |
Polarografáló készülékek | 34 |
Néhány élelmiszeripari polarográfiás meghatározása | 46 |
Ón meghatározása élelmiszerekben polarografiás módszerrel | 46 |
Jód meghatározása konyhasóban Heyrovsky szerint | 49 |
Aszkorbinsav meghatározása Heyrovsky szerint | 49 |
Cisztin meghatározása Heyrovsky szerint | 51 |
Egyéb polarográfiás módszerek | 52 |
Manometria | 53 |
Elméleti rész | 54 |
Warburg manométer | 54 |
Warburg manométer elmélete | 57 |
Termobarométer | 60 |
Differenciál manométer | 62 |
Manométer folyadékok | 67 |
Fontosabb gázok meghatározásának elméleti kérdései | 68 |
Gyakorlati rész | 77 |
Edények tisztítása és kalibrálása | 77 |
Gázelegyek készítése, anaerob mérés technikája | 81 |
Warburg készülék | 85 |
Néhány élelmiszeripari manometriás meghatározás | 89 |
Reológia | 95 |
Bevezetés | 95 |
Reológiai alapismeretek | 96 |
Deformációk fajtái. Reológiai testek | 96 |
Ideális reológiai testek | 98 |
Reológiai modellek | 100 |
Idealizált komplex reológiai testek | 101 |
Reológiai mérések alapelvei | 105 |
Fontosabb reológiai mérőműszerek | 115 |
Ostwald viszkoziméter | 115 |
Módosított Ostwald viszkoziméter | 116 |
Röppler viszkoziméter | 116 |
Röppler rheoviszkoziméter | 116 |
Höppler konzisztométer | 120 |
"Emília" rotációs viszkoziméter | 123 |
Höppler mikroplasztométer | 128 |
Automatikus penetrométer | 132 |
Laborográf | 132 |
Valorigráf | 135 |
Néhány élelmiszeripari reológiai mérés | 137 |
Búzalisztből készült tészta szerkezeti relaxációjának mérése laborográffal | 137 |
Búzaliszt sütőipari minőségének meghatározása valorigráffal | 139 |
Paradicsomkészítmények viszkozitásának ill. konzisztenciájának meghatározása rotációs viszkoziméterrel | 141 |
Margarin és vaj folyásgörbéjének felvétele mikroplasztométerrel | 142 |
Sajtok reológiai tulajdonságainak vizsgálata Höppler féle konzisztométerrel | 143 |
Tészta konzisztenciájának mérése penetrométerrel | 143 |
Keményítő alapú krémporok vizsgálata | 144 |
Optikai módszerek | 145 |
Kalorimetria | 150 |
Fotometria | 154 |
Néhány élelmiszeripari meghatározás | 165 |
A koloriméteres és fotométeres meghatározások pontossága | 177 |
Interferencia szűrős és optikai rácsos kaloriméterek (fotométerek) | 182 |
Spektofotométerek | 183 |
Fluorometria | 185 |
Néhány élelmiszeripari fluorimetriás meghatározás | 186 |
Egyéb módszerek | 191 |
Papírkromatográfia | 191 |
Papírelektroforézis | 202 |
Komplexometria | 205 |
Csoportos gyakorlatok | 216 |
Fagyasztva szárítás. Leyhold féle G ol. fagyasztvaszárító berendezés | 216 |
Szupercentrifuga | 227 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.