1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Korszerű élelmiszerkémiai és ipari vizsgálati módszerek

Kézirat

Szerző
Budapest
Kiadó: Tankönyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 236 oldal
Sorozatcím: Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki Kar, Szakmérnöki tagozat, Mérnöki Továbbképző Intézet kiadványa
Kötetszám: 1
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: 44 fekete-fehér ábrával illusztrálva. A könyv 238 példányban jelent meg. Kézirat. Tankönyvi szám: J 6-104.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Polarográfia3
A polarográfia elvi alapjai3
A polarográfiás görbe4
A polarografálásnál végbemenő elektrokémiai reakciók és jellemzések9
Polarográfiás áramok17
Polarogramok értékelése20
Elektródok a polarográfiában23
Polarográfia gyakorlata. Polarográfiás készülékek24
Csepegő elektród24
Elektródedények27
Az alapoldat32
Polarografáló készülékek34
Néhány élelmiszeripari polarográfiás meghatározása46
Ón meghatározása élelmiszerekben polarografiás módszerrel46
Jód meghatározása konyhasóban Heyrovsky szerint49
Aszkorbinsav meghatározása Heyrovsky szerint49
Cisztin meghatározása Heyrovsky szerint51
Egyéb polarográfiás módszerek52
Manometria53
Elméleti rész54
Warburg manométer54
Warburg manométer elmélete57
Termobarométer60
Differenciál manométer62
Manométer folyadékok67
Fontosabb gázok meghatározásának elméleti kérdései68
Gyakorlati rész77
Edények tisztítása és kalibrálása77
Gázelegyek készítése, anaerob mérés technikája81
Warburg készülék85
Néhány élelmiszeripari manometriás meghatározás89
Reológia95
Bevezetés95
Reológiai alapismeretek96
Deformációk fajtái. Reológiai testek96
Ideális reológiai testek98
Reológiai modellek100
Idealizált komplex reológiai testek101
Reológiai mérések alapelvei105
Fontosabb reológiai mérőműszerek115
Ostwald viszkoziméter115
Módosított Ostwald viszkoziméter116
Röppler viszkoziméter116
Röppler rheoviszkoziméter116
Höppler konzisztométer120
"Emília" rotációs viszkoziméter123
Höppler mikroplasztométer128
Automatikus penetrométer132
Laborográf132
Valorigráf135
Néhány élelmiszeripari reológiai mérés137
Búzalisztből készült tészta szerkezeti relaxációjának mérése laborográffal137
Búzaliszt sütőipari minőségének meghatározása valorigráffal139
Paradicsomkészítmények viszkozitásának ill. konzisztenciájának meghatározása rotációs viszkoziméterrel141
Margarin és vaj folyásgörbéjének felvétele mikroplasztométerrel142
Sajtok reológiai tulajdonságainak vizsgálata Höppler féle konzisztométerrel143
Tészta konzisztenciájának mérése penetrométerrel143
Keményítő alapú krémporok vizsgálata144
Optikai módszerek145
Kalorimetria150
Fotometria154
Néhány élelmiszeripari meghatározás165
A koloriméteres és fotométeres meghatározások pontossága177
Interferencia szűrős és optikai rácsos kaloriméterek (fotométerek)182
Spektofotométerek183
Fluorometria185
Néhány élelmiszeripari fluorimetriás meghatározás186
Egyéb módszerek191
Papírkromatográfia191
Papírelektroforézis202
Komplexometria205
Csoportos gyakorlatok216
Fagyasztva szárítás. Leyhold féle G ol. fagyasztvaszárító berendezés216
Szupercentrifuga227
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem