kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 374 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-220-069-1 |
Bevezető | 9 |
Általános ismeretek | |
Étlaptervezés | 15 |
A fogyasztók tápanyagszükséglete | 18 |
Az ételkészítés lehetőségei | 22 |
Az étkezések megoszlása a napi szükségleten belül | 25 |
Az adott forintkeret optimális kihasználása | 27 |
Beszerzési lehetőségek | 29 |
A gyermekétkeztetés szubjektív feltételei | 31 |
A gyermekélelmezéssel kapcsolatos higiéniai ismeretek | 36 |
Személyi higiénia | 36 |
Munkahelyi higiénia | 39 |
A nyersanyagok tárolása és előkészítése | 41 |
Hús | 41 |
Zsiradékok | 44 |
Tej és tejtermékek | 45 |
Tojás | 46 |
Földesáru és zöldségfélék | 47 |
Savanyított hordós áruk | 48 |
Gyümölcsök | 49 |
Szárazáru | 49 |
Kenyér és pékáru | 50 |
Fűszeráru | 51 |
Konzerváru | 51 |
Mélyhűtött készítmények | 51 |
A készételek szállítása | 52 |
Nyersanyagok vételezése, a maradék kérdése | 55 |
A konyhaüzem takarítása | 56 |
Mosogatás | 58 |
Gyermekétkeztetési formák | 62 |
Az ételek összetétele és elkészítése | |
Reggeli, uzsonnaitalok és -ételek | 71 |
Reggeli italok | 71 |
Uzsonnák | 74 |
Levesek | 80 |
A rántás-habarás készítése | 80 |
A csontlé készítése | 80 |
Fehér (híg) levesek | 81 |
Sűrített levesek | 84 |
Krémlevesek | 101 |
Húsos levesek | 105 |
Gyümölcslevesek | 114 |
Levesbetétek | 118 |
Mártások | 124 |
Tojásételek | 134 |
Húspótlók, csökkentett hústartalmú ételek | 140 |
Halak | 153 |
Marhahúsok | 156 |
Borjúhúsok | 177 |
Sertéshúsok | 193 |
Bárányhúsok | 226 |
Háziszárnyasok | 231 |
Főzelékek | 240 |
Köretek | 258 |
Saláták, savanyúságok | 273 |
Tészták | 288 |
Gyúrt és főtt tészták | 288 |
Palacsintatészták | 307 |
Kelt élesztős tészták | 312 |
Omlós (linzer) tészták | 317 |
Rétesek | 321 |
Felfújtak | 325 |
Pudingok | 328 |
Piskótatészták | 33, |
Tejes ételek | 332 |
Hideg krémek | 334 |
Öntetek | 337 |
Gyümölcskészítmények | 340 |
Párolt és sült gyümölcsök | 340 |
Gyümölcssaláták | 347 |
Turmixitalok | 352 |
Hidegcsomag-összeállítások | 36, |
Irodalom | 367 |
Tárgymutató | 369 |