kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott kemény papírkötés |
Oldalszám: | 410 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-221-382-3 |
Előszó a második kiadáshoz | 9 |
Bevezető | 11 |
Általános ismeretek | |
Étlaptervezés | 17 |
A fogyasztók tápanyagszükséglete | 19 |
Az ételkészítés lehetőségei | 23 |
Az étkezések megoszlása a napi szükségleten belül | 26 |
Javaslatok a csoportos étkeztetés módszereire | 28 |
Beszerzési lehetőségek | 30 |
A gyermekétkeztetés szubjektív feltételei | 32 |
A gyermekélelmezéssel kapcsolatos higiéniai ismeretek | 36 |
Személyi higiénia | 36 |
A nyersanyagok tárolása és előkészítése | 39 |
Hús | 40 |
Zsiradékok | 40 |
Tej és tejtermékek | 43 |
Tojás | 43 |
Földesáru és zöldségfélék | 44 |
Savanyított hordós áruk | 45 |
Gyümölcsök | 46 |
Szárazáru | 47 |
Kenyér és pékáru | 47 |
Fűszeráru | 47 |
Konzerváru | 48 |
Mélyhűtött készítmények | 48 |
A készételek szállítása | 49 |
Nyersanyagok vételezése, a maradék kérdése | 49 |
A konyhaüzem takarítása | 51 |
Mosogatás | 52 |
Gyermekétkeztetési formák | 53 |
Néhány jó tanács a szülőknek | 57 |
Mini-konyhatechnológai | 63 |
Egy kevés táplálkozás-élettani ismeret | 63 |
Az étrend összeállítása | 66 |
Az ételek összetétele és elkészítése | 1 |
Reggeli, uzsonnaitalok és -ételek | 73 |
Reggeli italok | 73 |
Uzsonnák | 73 |
Levesek | 76 |
A rántás-habarás készítése | 82 |
A csontlé készítése | 82 |
Fehér (híg) levesek | 82 |
Sűrített levesek | 83 |
Krémlevesek | 85 |
Húsos levesek | 103 |
Gyümölcslevesek | 105 |
Levesbetétek | 114 |
Mártások | 117 |
Tojásételek | 123 |
Húspótlók, csökkentett hústartalmú ételek | 133 |
Halak | 139 |
Marhahúsok | 152 |
Borjúhúsok | 155 |
Sertéshúsok | 175 |
Bárányhúsok | 190 |
Háziszárnyasok | 221 |
Főzelékek | 225 |
Köretek | 234 |
Saláták, savanyúságok | 251 |
A saláták élettani jelentősége, szerepük a gasztronómiában | 266 |
A salátakészítés általános szabályai | 266 |
A saláták alapvető ízesítőanyagai és fűszerei | 267 |
Kevésbé ismert zöldségfélék bemutatása | 268 |
Salátaöntetek (dresszingek) | 271 |
Saláta- vagy savanyúságreceptek | 283 |
Nyers saláták | 288 |
Főtt saláták | 288 |
Kevert saláták | 292 |
Összetett, különleges saláták | 308 |
Savanyúságok | 320 |
Tészták | 330 |
Gyúrt és főtt tészták | 332 |
Palacsintatészták | 332 |
Kelt élesztős tészták | 350 |
Omlós (linzer) tészták | 354 |
Rétesek | 359 |
Felfújtak | 365 |
Pudingok | 368 |
Piskótatészták | 370 |
Tejes ételek | 371 |
Hideg krémek | 373 |
Öntetek | 376 |
Gyümölcskészítmények | 379 |
Párolt és sült gyümölcsök | 379 |
Gyümölcssaláták | 386 |
Turmixitalok | 391 |
Hidegcsomag-összeállítások | 395 |
Irodalom | 401 |
Tárgymutató | 403 |