1.062.077

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Korszerű élelmezés az óvodáskortól a kamaszkorig

Szerző
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott kemény papírkötés
Oldalszám: 410 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-221-382-3
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó a második kiadáshoz9
Bevezető11
Általános ismeretek
Étlaptervezés17
A fogyasztók tápanyagszükséglete19
Az ételkészítés lehetőségei23
Az étkezések megoszlása a napi szükségleten belül26
Javaslatok a csoportos étkeztetés módszereire28
Beszerzési lehetőségek30
A gyermekétkeztetés szubjektív feltételei32
A gyermekélelmezéssel kapcsolatos higiéniai ismeretek36
Személyi higiénia36
A nyersanyagok tárolása és előkészítése39
Hús40
Zsiradékok40
Tej és tejtermékek43
Tojás43
Földesáru és zöldségfélék44
Savanyított hordós áruk45
Gyümölcsök46
Szárazáru47
Kenyér és pékáru47
Fűszeráru47
Konzerváru48
Mélyhűtött készítmények48
A készételek szállítása49
Nyersanyagok vételezése, a maradék kérdése49
A konyhaüzem takarítása51
Mosogatás52
Gyermekétkeztetési formák53
Néhány jó tanács a szülőknek57
Mini-konyhatechnológai63
Egy kevés táplálkozás-élettani ismeret63
Az étrend összeállítása66
Az ételek összetétele és elkészítése1
Reggeli, uzsonnaitalok és -ételek73
Reggeli italok73
Uzsonnák73
Levesek76
A rántás-habarás készítése82
A csontlé készítése82
Fehér (híg) levesek82
Sűrített levesek83
Krémlevesek85
Húsos levesek103
Gyümölcslevesek105
Levesbetétek114
Mártások117
Tojásételek123
Húspótlók, csökkentett hústartalmú ételek133
Halak139
Marhahúsok152
Borjúhúsok155
Sertéshúsok175
Bárányhúsok190
Háziszárnyasok221
Főzelékek225
Köretek234
Saláták, savanyúságok251
A saláták élettani jelentősége, szerepük a gasztronómiában266
A salátakészítés általános szabályai266
A saláták alapvető ízesítőanyagai és fűszerei267
Kevésbé ismert zöldségfélék bemutatása268
Salátaöntetek (dresszingek)271
Saláta- vagy savanyúságreceptek283
Nyers saláták288
Főtt saláták288
Kevert saláták292
Összetett, különleges saláták308
Savanyúságok320
Tészták330
Gyúrt és főtt tészták332
Palacsintatészták332
Kelt élesztős tészták350
Omlós (linzer) tészták354
Rétesek359
Felfújtak365
Pudingok368
Piskótatészták370
Tejes ételek371
Hideg krémek373
Öntetek376
Gyümölcskészítmények379
Párolt és sült gyümölcsök379
Gyümölcssaláták386
Turmixitalok391
Hidegcsomag-összeállítások395
Irodalom401
Tárgymutató403
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Korszerű élelmezés az óvodáskortól a kamaszkorig Korszerű élelmezés az óvodáskortól a kamaszkorig Korszerű élelmezés az óvodáskortól a kamaszkorig

Néhány lapon hajtásnyom található. A kötés megtört.

Állapot:
1.840 Ft
920 ,-Ft 50
14 pont kapható
Kosárba