kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 239 oldal |
Sorozatcím: | Mezőgazdasági Technikumok tankönyvei |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | 103 fekete-fehér ábrával illusztrált. |
Zöldségtermesztés | |
Bevezetés | 3 |
A zöldségfélék tenyészigényei | 4 |
A vetésforgó és a trágyázás | 6 |
A szaporítás | 8 |
A helybevetés | 9 |
A palántanevelés | 11 |
Az ültetés | 21 |
Az ápolás | 25 |
Szedés, értékesítés és eltartás | 31 |
Magtermesztés | 34 |
Fontosabb zöldségnövényeink termesztése | |
Fejeskáposzta | 37 |
Kelkáposzta | 42 |
Karalábé | 42 |
Karfiol | 43 |
Sárgarépa | 45 |
Petrezselyem | 48 |
Zeller | 48 |
Retek | 50 |
Cékla | 52 |
Paradicsom | 53 |
Paprika | 57 |
Fűszerpaprika | 61 |
Korai burgonya | 62 |
Cukordinnye | 63 |
Görögdinnye | 66 |
Uborka | 67 |
Tök | 68 |
Zöldborsó | 69 |
Bab | 70 |
Vöröshagyma | 71 |
Fokhagyma | 74 |
Póréhagyma | 74 |
Csemegekukorica | 75 |
Fejessaláta | 76 |
Spenót | 77 |
Spárga | 79 |
Torma | 80 |
Sóska | 81 |
Szőlőtermesztés | |
Bevezetés | 82 |
A szőlőművelés tájai és üzemi formái | 84 |
Szőlőfajtáink | 86 |
A szőlő leírása és életműködése | 89 |
A szőlőnövény részei | 89 |
A szőlő életműködése | 95 |
A szőlő telepítéséhez szükséges szaporítóanyag megtermesztése | 97 |
A gyökeres európai és alanyvesszők előállítása | 97 |
A gyökeres oltványok előállítása | 101 |
A szőlő telepítése | 104 |
A telepítésre alkalmas területek és szőlőfajták megválasztása | 104 |
A telepítést megelőző munkák | 106 |
Az ültetés | 109 |
A fiatal telepítések gondozása | 113 |
A szőlő és gyümölcs együttes termesztése | 115 |
A szőlő támaszrendszere | 116 |
A termőszőlő munkái | 118 |
A szőlő metszése | 118 |
A szőlő zöldmunkái | 130 |
A szőlő talajmunkái | 133 |
A szőlő trágyázása | 135 |
A termőszőlők pótlása | 138 |
A leromlott szőlők rendbehozása | 141 |
A szőlő növényvédelme | 144 |
A szüret előkészítése és a termés leszedése | 155 |
A termés feldolgozása | 156 |
A must és a bor kezelése | 159 |
Gyümölcstermesztés | |
Bevezetés | 162 |
Gyümölcstermő növényeink életműködése | 163 |
Gyümölcstermő növényeink részei | 164 |
A gyökér | 164 |
A törzs | 167 |
A korona | 168 |
A termőrészek | 170 |
A virág és a gyümölcs | 171 |
Gyümölcstermő növényeink szaporítása | 173 |
Az ivaros szaporítás | 174 |
Az ivartalan szaporítás | 175 |
Gyümölcsös telepítése | 181 |
A terület beosztása | 182 |
A terület előkészítése | 183 |
Az ültetés | 185 |
Gyümölcstermő növényeink gondozása | 186 |
Metszés | 186 |
Talajmunkák | 189 |
Köztestermesztés | 191 |
Trágyázás | 192 |
Növényvédelem | 196 |
A növényvédelem módja | 198 |
Fontosabb gyümölcseink termesztése | |
Alma | 206 |
Az alma alanyai, termőtájai és fajtái | 207 |
Az alma alakítómetszése és gondozása | 209 |
Körte | 216 |
Cseresznye | 221 |
Meggy | 223 |
Szilva | 224 |
Kajszibarack | 225 |
Őszibarack | 227 |
Dió | 231 |
Mandula | 232 |
A bogyósgyümölcsűek | 233 |
Köszméte | 233 |
Ribiszke | 234 |
Szamóca | 235 |
Málna | 236 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.