885.911

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Környezetvédelmi biotechnológia és biotechnológiai fermentációs műveletek

"Biotechnológia blokk"/Oktatási jegyzet

Szerző
Lektor
Szeged
Kiadó: SZÉF Szegedi Élelmiszeripari Főiskolai Kar
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 94 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Megjelent 250 példányban.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

BIOTECHNOLÓGIA
Történeti visszapillantás:
Biotechnológiának nevezhetjük már az egyiptomiaknak azt a 4000 éve tartó tevékenységét, hogy S.Cerevisiae segítségével sört... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

BIOTECHNOLÓGIA
Történeti visszapillantás:
Biotechnológiának nevezhetjük már az egyiptomiaknak azt a 4000 éve tartó tevékenységét, hogy S.Cerevisiae segítségével sört illetve kenyeret állítanak elő. Már ekkor mikroorganizmusokat - noha ezeket nyilvánvalóan nem ismerték - sokféle élelmiszeripari és egyéb tevékenységre használták fel, az előbbieken kívül a bor erjesztéséhez, hulladékok kezeléséhez, rézbányászathoz. Vissza

Tartalom

Történeti visszapillantás 2
Miért hasznos tudomány ma a biotechnológia 2
Mikroorganizmusok tenyésztése 4
Szaporodási mérési módszerek 4
Szaporodást befolyásoló paraméterek
Ipari komplex fermentációs tápanyagok 12
Fermentor működési elvek 13
Metanogének 15
Metilotrófok 16
Clostridiumok 17
Tejsav baktériumok 20
Bacillusok 20
Pseudomonasok 22
Fotoszintetizáló baktériumok, algák 23
Streptomycesek 23
Élesztők 24
Fonalas gombák 25
Immobilizálás 26
Ipari fermentációk 33
Bioreaktorok 33
Fermentációs technológia fejlesztés 36
Táptalajok 37
Sterilizálás 39
Oxigén/gáz adagolás 40
Anaerob fermentálás 41
Termék elválasztás 41
Sejt feltárás 42
Extrakció 44
Fehérje elválasztás 45
Kiszerelés 46
Folyamatellenőrzés és szabályozás 48
Ellenőrzési módszerek 48
Anaerob iermentáció 56
Kevert kultúra kölcsönhatások 61
Bioremediáció 66
Primer anyagcsere termékek előállítása 69
Etanol termelés 70
Glicerin termelés 74
Aceton/butanol/izopropanol termelés 75
2,3-Butándiol termelés 76
Citromsav termelés 78
Glükonsav termelés 80
Ecetsav termelés 81
PHB/PHA termelés 83
Biológiai napenergia hasznosítás alapjai 86
Nepenergia87
Társadalom, jog, gazdaságosság és biotechnológia 89
Bioetika 93

Dr. Kovács Kornél

Dr. Kovács Kornél műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Kovács Kornél könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem