1.067.317

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Koreai konyha

Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Kia Motors Hungary Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott keménykötés
Oldalszám: 68 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 26 cm x 19 cm
ISBN: 978-963-06-9306-6
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

2005-ben érkeztem Magyarországra, s az elmúlt öt évben bőven volt alkalmam megismerkedni a magyar konyhával. Bár főzni nem tanultam meg, sokféle ételt kóstoltam, és a magyar konyhaművészet... Tovább

Előszó

2005-ben érkeztem Magyarországra, s az elmúlt öt évben bőven volt alkalmam megismerkedni a magyar konyhával. Bár főzni nem tanultam meg, sokféle ételt kóstoltam, és a magyar konyhaművészet rajongójává is váltam.
Az itt töltött idő alatt azt tapasztaltam, hogy Magyarországon rohamosan nő az ázsiai konyha iránti érdeklődés, illetve egyre többen vállalkoznak arra, hogy maguk készítsék el ezeket a magyar ízlésnek olykor szokatlan ételeket.
A kínai és a japán ételek Magyarországon is egyre inkább a hétköznapi élet részévé válnak. A távol-keleti konyhaművészet azonban nem csak e két ország specialitásaiból áll. Könyvünk a Magyarországon kevéssé ismert, Korea változatos ízvilágát mutatja be, ügyelve arra, hogy kezdő szakácsok is könnyen boldoguljanak az egyes fogások elkészítésével. A koreai ételreceptek mellett természetesen néhány érdekességgel, tanáccsal is szolgálunk, amelyek bepillantást engednek a koreai konyhaművészet rejtelmeibe.
A 2010-es év engem visszaszólított Koreába, így - többek között - ezzel a szakácskönyvvel szeretném megköszönni az itt töltött öt szép évet. Remélem, hogy a koreai ételek Önöknek is nagyon ízlenek majd, legalább annyira, mint nekem a magyar ételkülönlegességek. Mindenkinek jó étvágyat kívánok! Vissza

Tartalom

Koreai ételkészítési tanácsok 6
Néhány szósz receptje 7
A koreai étrend 8
Néhány szó az étkezésről 9
Rizs ételek 10
Főtt rizs a koreai módra 12
Kim-bab 13
Omu-rice 16
Garnélarákkal pirított rizs 18
Tonhallal kevert rizs 20
Levesek 22
Rizzsel és ginsenggel töltött csirke leves egészséges módra 24
Fűszeres marhahúsleves 26
Marhahúsok 28
Marhahússal töltött paprika szeletek 30
Sós marha szójaszószban 32
Nyárson sült marha 34
Marhaborda-tál 36
Szójaszószban pácolt marhaszelet 38
Sertéshúsok 40
Pirított csípős sertés szelet 42
Grillezett sertéshús forrón tálalva 44
Szárnyasok 46
Sült csirke koreai módra 48
Paprikás csirke 50
Halak, rákok 52
Olajban sült garnélarák 54
Grillezett makréla 56
Currys makréla 57
Zöldségek, tészták 58
Marhahúsos-zöldséges tészta 60
Paprika Zápche 62
Sült cukkini 63
Koreai savanyúságok - kimchi 64
Töltött kimchi 66
Kimchi csípős retekből 68
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem