kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Műszaki Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 212 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | 24 fekete-fehér ábrával. 360 példányban jelent meg. Tankönyvi szám: 49536. |
Bevezető | 3 |
Tartósító eljárások | 7 |
Fizikai tartósító eljárások | 7 |
Hőkezelés | 7 |
A mikroorganizmusok hőpusztulásának elmélete | 7 |
Pasztőrözés technológiájának elmélete | 12 |
A sterilezés technológiájának elmélete | 14 |
Tartósítás hőelvonással | 24 |
Hűtés | 24 |
Fagyasztás | 26 |
Mélyhűtés | 30 |
Tartósítás vízelvonással | 31 |
Besűrítés | 32 |
Szárítás, aszalás | 35 |
Kémiai tartósító eljárások | 50 |
A vegyszerhatás mechanizmusának elmélete | 50 |
Az egyes kémiai tartósító eljárások ismertetése | 54 |
Sózás | 54 |
Pácolás | 56 |
Füstölés | 57 |
Zsírok, olajok alkalmazása | 58 |
Cukor alkalmazása | 58 |
Alkohol alkalmazása | 59 |
Szervetlen vegyületek alkalmazása | 59 |
Szerves savak alkalmazása | 61 |
Egyéb vegyszerek | 64 |
Biológiai tartósító eljárások | 66 |
A biológiai tartósításról általában | 66 |
A tejsavas erjesztéssel történő savanyítás | 67 |
Az alkoholos erjesztés | 68 |
Tartósítási módszerek összekapcsolása | 70 |
A tartósítóipar technológiai műveletei | 72 |
Általános technológiai műveletek | 72 |
Válogatás | 72 |
Osztályozás | 73 |
Mosás | 74 |
Hámozás | 75 |
Aprítás | 75 |
Huzatás | 76 |
Lényerés | 77 |
Előfőzés | 77 |
Öblítés | 79 |
Töltés | 79 |
Felöntőlé készítése és töltése | 80 |
Evakuálás | 80 |
Zárás | 81 |
Hőkezelés | 81 |
Késztermék tisztítása | 82 |
Címkézés | 82 |
Gyűjtőcsomagolás | 83 |
Raktározás | 83 |
Gyártásközi és raktári anyagmozgatás | 84 |
Különleges technológiai műveletek | 85 |
Babhegylevágás | 85 |
Borsófejtés, cséplés | 85 |
Fajsúly szerinti osztályozás | 86 |
Szártépés | 87 |
Magozás | 87 |
Csumázás | 87 |
Színezés | 88 |
Részletes technológiai ismertetés | 89 |
Főzelékkonzervek | 89 |
Paradicsomkészítmények | 89 |
Paradicsom sűrítmények | 90 |
Paradicsom ivólé | 99 |
Hámozott paradicsom | 101 |
Lecsó zsír nélkül | 103 |
Zsíros lecsó | 107 |
Ráclecsó | 107 |
Hüvelyes főzelékek | 108 |
Zöldborsó | 108 |
Hüvelyes bab | 119 |
Egyéb főzelékfélék | 124 |
Spárga | 124 |
Szeletelt tök | 127 |
Karfiol | 128 |
Vegyes főzelékek | 131 |
Zöldséggel töltött paprika | 134 |
Gombakonzervek | 138 |
Natúr csiperkegomba | 138 |
Tejfölös gomba | 139 |
Savanyúságok | 142 |
Hőkezeléssel tartósított savanyúságok | 142 |
Csemege uborka | 142 |
Uborka saláta | 146 |
Marinált paprika | 148 |
Káposztával töltött paprika | 150 |
Egyéb hőkezeléssel tartósított savanyúságok | 152 |
A tejsavas erjesztésről általában. Elméleti ismeretek | 156 |
Az erjedés alatt végbemenő változások | 156 |
Az erjedés lefolyása | 161 |
az erjedést befolyásoló tényezők | 162 |
Tejsavas erjesztéssel készülő savanyúságok | 166 |
Sósvizes uborka | 166 |
Kovászos uborka | 170 |
Savanyított káposzta | 172 |
Sózott tök hordóban | 176 |
Sózott hüvelyes bab | 177 |
Vegyi úton tartósított savanyúságok gyártása | 179 |
Ecetes uborka | 180 |
Ecetes paprika | 181 |
Tölteni való paprikahüvely | 185 |
Egyéb ecetes savanyúság-félék | 186 |
Halkonzervek | 188 |
A halkonzervek gyártása általában | 188 |
Fizikai úton történő tartósítás | 188 |
Vegyi úton történő tartósítás | 189 |
Félkonzervek | |
Pácolt hal | 192 |
Szardella gyűrű | 198 |
Szardella paszta | 200 |
Halikra | 200 |
Füstölt hal | 201 |
Hal aszpikban | 202 |
Sült ecetes hal | 202 |
Telje konzervek | 203 |
Olajos hal dobozban | 203 |
Halászlé | 205 |
Halkrém | 206 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.