kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Integra-Projekt Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött keménykötés |
Oldalszám: | 617 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal. |
Előszó | 16 |
A főszerkesztők előszava | 17 |
A könyvben előforduló jelölések | 18 |
A táplálkozás-élettani alapjai | 19 |
Alaptápanyagok | 19 |
Fehérjék | 19 |
Lipidek | 21 |
Szénhidrátok | 22 |
Javasolt energia- és alaptápanyag-bevitel | 23 |
Kiegészítő tápanyagok | 26 |
Vitaminok | 26 |
Makro- és mikroelemek | 29 |
Kísérőanyagok | 31 |
Ételfertőzések, ételmérgezések. Toxikus anyagok az élelmiszerekben | 33 |
A tápanyagtartalom változásai a konzervgyártás során | 40 |
A nyersanyagok eneriga- és alaptápanyag-tartalma | 41 |
A konzerek energia- és alaptápanyag-tartalma | 44 |
A nyersanyagok és a konzervek vitamintartalma | 50 |
A nyersanyagok és a konzervek ásványianyag-tartalma | 57 |
Az élelmiszer-tartósítás elméleti alapjai | 58 |
Az élelmiszerek romlásos jelenségei | 58 |
A tartósítási eljárások elméleti alapjai | 59 |
Tartósítás hőközléssel | 61 |
Tartósítás hőelvonással | 70 |
Tartósítás vízelvonással | 77 |
Erjesztések | 82 |
Kémiai tartósítás | 89 |
Tartósítás sugárzással | 96 |
Kombinált tartósítási eljárások | 100 |
A konzervipar növényi nyersanyagai | 109 |
Zöldségfélék | 109 |
A zöldségfélék országos termesztési helyzete | 109 |
Nyersanyag-biztosítás | 110 |
Betakarítás | 111 |
Előfeldolgozás | 111 |
A konzervipari zöldségfélék jellemzői | 112 |
Gyümölcsfélék | 119 |
A gyümölcsfélék országos termesztési helyzete | 120 |
Nyersanyag-biztosítás | 120 |
Betakarítás | 121 |
Előfeldolgozás | 122 |
A konzervipari gyümölcsfélék jellemzői | 122 |
A tartósítóipar segéd- és adalékanyagai | 134 |
Ételkomponensek | 134 |
Kötőanyagok | 134 |
Keményítő | 136 |
Tejpor | 136 |
Növényi és állati eredetű zsiradékok | 137 |
Természetes édesítőszerek | 138 |
Konyhasó | 140 |
Fűszerek | 141 |
A tartósítóipar élelmiszer-adalékanyagai | 144 |
Tartósítóipari műveletek | 163 |
Műveletek hőközléssel | 163 |
Általános ismeretek | 163 |
Hőközléssel végzett előkészítő műveletek | 166 |
Hőkezelés | 171 |
Dielektromos melegítés | 188 |
Aszeptikus technika | 188 |
Műveletek hőelvonással | 197 |
Általános ismeretek | 197 |
A hőelvonás gyakorlata | 202 |
Műveletek vízelvonással | 205 |
Bepárlás | 205 |
Szárítás | 217 |
Membránszeparációs műveletek | 227 |
Biotechnológia a konzerviparban | 234 |
A biológiai és a műszaki tudományok alkalmazása a konzerviparban | 234 |
Hasznos mikroszervezetek a konzerviparban | 235 |
Az enzimek szerepe a tartósítóipari technológiában | 236 |
Tartósítóipari általános gyártásismeret | 241 |
Hőkezeléssel tartósított konzervek | 241 |
A hőkezelés gyakorlata | 241 |
Zöldségkonzervek | 243 |
Gyümölcskonzervek | 249 |
Diétás konzervek, valamint "naturális" és gyógyhatású készítmények | 259 |
Bébiételek és - italok | 262 |
Űrhajóskonzervek | 266 |
Húsalapú készítmények | 267 |
A konzerviparban gyártott gyorsfagyasztott zöldségek és gyümölcsök | 272 |
Szárítmányok | 278 |
A tartósítóipar gyártmányfejlesztés korszerű irányai az 1990-es években | 286 |
A tartósítóiparban keletkező növényi és állati eredetű hulladékok másodlagos hasznosítása | 288 |
Tartósítóipari csomagolás | 295 |
Fém csomagolószerek | 295 |
Tartósítóipari fém csomagolószerek alapanyagai | 295 |
Konzerv- és italosdobozok | 308 |
Csomagolóeszközök fém záróelemei | 329 |
Alumínium csomagolószerek | 335 |
Fémhordók | 337 |
Fém csomagolószerek korróziója | 338 |
Üveg csomagolószerek | 343 |
Műanyag és kombinált fóliák, csomagolóeszközök | 354 |
Műanyag fóliák | 354 |
Kombinált fóliák | 356 |
Műanyag alapú csomagolóeszközök | 363 |
Papír alapú csomagolószerek | |
Hajlékony falú papír alapú csomagolóeszközök | 371 |
Merev falú papír alapú csomagolóeszközök | 372 |
Címkék | 373 |
Gyűjtő- és szállítási csomagolás, egységrakomány-képzés | 374 |
Az élelmiszer-csomagoló anyagok egészségügyi megítélése és engedélyezése | 385 |
Minőségszabályozás, minőség-ellenőrzés | 395 |
Tartósítóipari minőségszabályozás | 395 |
Fizikai és kémiai vizsgálati módszerek | 396 |
Mikrobiológiai ellenőrzés | 403 |
HACCP-rendszer a konzerviparban | 413 |
Enzimes analízis | 421 |
Tartósítóipari gépek és berendezések | 419 |
Nyersanyag-betakarító gépek | 429 |
Anyagmozgató- és szállító berendezések | 433 |
Mosó- és öblítőgépek | 439 |
Osztályozó-, hámozó-, szártépő-, magozó-, és tisztítógépek | 446 |
Daraboló-, vágó-, szeletelő-, zúzó-passzírozó (áttörő) berendezések, kolloidmalmok | 459 |
A légyártás berendezései | 467 |
Hőcserélők | 480 |
Blansírozó- és főzőberendezések | 480 |
Sűrítők-bepárlók | 482 |
Töltő-és zárógépek | 489 |
Pasztőröző és sterilező berendezések | 498 |
Az aszeptikus technika berendezései | 509 |
A doboz- és fedélgyártás gépei | 514 |
Csomagoló- és címkézőgépek | 527 |
A húskonzergyártás speciális gépei | 537 |
A hűtés, fagyasztás, gyorsfagyasztás gépei | 544 |
Szárítók és porlasztó-szárítók | 554 |
A gazdaságos termelés üzemi feltételei | 563 |
Energia- és vízgazdálkodás | 563 |
Környezetgazdálkodás | 584 |
Üzemi és személyi higiénia | 589 |
A tartósítóipari ágazat szabályai | 604 |
A szabványosítás helyzete | 604 |
A tartósítóipari ágazatot érintő szabványok | 606 |
Tárgymutató | 611 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.