1.062.395

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Konzervipari kézikönyv

Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Integra-Projekt Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 617 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó16
A főszerkesztők előszava17
A könyvben előforduló jelölések18
A táplálkozás-élettani alapjai19
Alaptápanyagok19
Fehérjék19
Lipidek21
Szénhidrátok22
Javasolt energia- és alaptápanyag-bevitel23
Kiegészítő tápanyagok26
Vitaminok26
Makro- és mikroelemek29
Kísérőanyagok31
Ételfertőzések, ételmérgezések. Toxikus anyagok az élelmiszerekben33
A tápanyagtartalom változásai a konzervgyártás során40
A nyersanyagok eneriga- és alaptápanyag-tartalma41
A konzerek energia- és alaptápanyag-tartalma44
A nyersanyagok és a konzervek vitamintartalma50
A nyersanyagok és a konzervek ásványianyag-tartalma57
Az élelmiszer-tartósítás elméleti alapjai58
Az élelmiszerek romlásos jelenségei58
A tartósítási eljárások elméleti alapjai59
Tartósítás hőközléssel61
Tartósítás hőelvonással70
Tartósítás vízelvonással77
Erjesztések82
Kémiai tartósítás89
Tartósítás sugárzással96
Kombinált tartósítási eljárások100
A konzervipar növényi nyersanyagai109
Zöldségfélék109
A zöldségfélék országos termesztési helyzete109
Nyersanyag-biztosítás110
Betakarítás111
Előfeldolgozás111
A konzervipari zöldségfélék jellemzői112
Gyümölcsfélék119
A gyümölcsfélék országos termesztési helyzete120
Nyersanyag-biztosítás120
Betakarítás121
Előfeldolgozás122
A konzervipari gyümölcsfélék jellemzői122
A tartósítóipar segéd- és adalékanyagai134
Ételkomponensek134
Kötőanyagok134
Keményítő136
Tejpor136
Növényi és állati eredetű zsiradékok137
Természetes édesítőszerek138
Konyhasó140
Fűszerek141
A tartósítóipar élelmiszer-adalékanyagai144
Tartósítóipari műveletek163
Műveletek hőközléssel163
Általános ismeretek163
Hőközléssel végzett előkészítő műveletek166
Hőkezelés171
Dielektromos melegítés188
Aszeptikus technika188
Műveletek hőelvonással197
Általános ismeretek197
A hőelvonás gyakorlata202
Műveletek vízelvonással205
Bepárlás205
Szárítás217
Membránszeparációs műveletek227
Biotechnológia a konzerviparban234
A biológiai és a műszaki tudományok alkalmazása a konzerviparban234
Hasznos mikroszervezetek a konzerviparban235
Az enzimek szerepe a tartósítóipari technológiában236
Tartósítóipari általános gyártásismeret241
Hőkezeléssel tartósított konzervek241
A hőkezelés gyakorlata241
Zöldségkonzervek243
Gyümölcskonzervek249
Diétás konzervek, valamint "naturális" és gyógyhatású készítmények259
Bébiételek és - italok262
Űrhajóskonzervek266
Húsalapú készítmények267
A konzerviparban gyártott gyorsfagyasztott zöldségek és gyümölcsök272
Szárítmányok278
A tartósítóipar gyártmányfejlesztés korszerű irányai az 1990-es években286
A tartósítóiparban keletkező növényi és állati eredetű hulladékok másodlagos hasznosítása288
Tartósítóipari csomagolás295
Fém csomagolószerek295
Tartósítóipari fém csomagolószerek alapanyagai295
Konzerv- és italosdobozok308
Csomagolóeszközök fém záróelemei329
Alumínium csomagolószerek335
Fémhordók337
Fém csomagolószerek korróziója338
Üveg csomagolószerek343
Műanyag és kombinált fóliák, csomagolóeszközök354
Műanyag fóliák354
Kombinált fóliák356
Műanyag alapú csomagolóeszközök363
Papír alapú csomagolószerek
Hajlékony falú papír alapú csomagolóeszközök371
Merev falú papír alapú csomagolóeszközök372
Címkék373
Gyűjtő- és szállítási csomagolás, egységrakomány-képzés374
Az élelmiszer-csomagoló anyagok egészségügyi megítélése és engedélyezése385
Minőségszabályozás, minőség-ellenőrzés395
Tartósítóipari minőségszabályozás395
Fizikai és kémiai vizsgálati módszerek396
Mikrobiológiai ellenőrzés403
HACCP-rendszer a konzerviparban413
Enzimes analízis421
Tartósítóipari gépek és berendezések419
Nyersanyag-betakarító gépek429
Anyagmozgató- és szállító berendezések433
Mosó- és öblítőgépek439
Osztályozó-, hámozó-, szártépő-, magozó-, és tisztítógépek446
Daraboló-, vágó-, szeletelő-, zúzó-passzírozó (áttörő) berendezések, kolloidmalmok459
A légyártás berendezései467
Hőcserélők480
Blansírozó- és főzőberendezések480
Sűrítők-bepárlók482
Töltő-és zárógépek489
Pasztőröző és sterilező berendezések498
Az aszeptikus technika berendezései509
A doboz- és fedélgyártás gépei514
Csomagoló- és címkézőgépek527
A húskonzergyártás speciális gépei537
A hűtés, fagyasztás, gyorsfagyasztás gépei544
Szárítók és porlasztó-szárítók554
A gazdaságos termelés üzemi feltételei563
Energia- és vízgazdálkodás563
Környezetgazdálkodás584
Üzemi és személyi higiénia589
A tartósítóipari ágazat szabályai604
A szabványosítás helyzete604
A tartósítóipari ágazatot érintő szabványok606
Tárgymutató611
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem