kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 310 oldal |
Sorozatcím: | Élelmiszeripari szakmunkáskönyvtár |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-230-212-5 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal. |
A befőttek gyártása (Baracskai István) | 3 |
A befőttgyártás technológiája | 8 |
Nyersanyag-előkészítés | 9 |
Előkészítő műveletek | 9 |
Mosás | 10 |
Előfőzés, huzatás | 10 |
További technológiai műveletek | 10 |
Almagyümölcsűekből készült befőttek | 17 |
Alma | 11 |
Körte | 14 |
Birs | 16 |
Bogyósgyümölcsűekből készült befőttek | 17 |
Szamóca | 17 |
Málna | 18 |
Köszméte (egres) | 19 |
Egyéb bogyósgyümölcsből készült befőtt | 20 |
Csonthéjasokból készült befőttek | 21 |
Cseresznye | 21 |
Meggy | 24 |
Ringló | 25 |
Szilva | 25 |
Kajszibarack | 26 |
Őszibarack | 29 |
Héjasgyümölcsűekből készült befőttek | 32 |
Zöld mandula | 32 |
Zöld dió | 33 |
A különleges befőttek gyártása | 35 |
Sárgadinnye | 36 |
Vegyes befőtt | 36 |
Diabetikus befőttek | 37 |
Alkoholos befőttek | 38 |
Pudinggyümölcsök | 38 |
Pudingszilva | 39 |
Pudingalma | 40 |
Összefoglalás | 40 |
A gyorsfagyasztott gyümölcskészítmények gyártása (Kovács Olga) | 43 |
Természetes állapotban gyorsfagyasztott gyümölcsök | 47 |
Málna | 47 |
Szamóca | 49 |
Köszméte (Egres) | 50 |
Ribiszke | 52 |
Meggy | 52 |
Cseresznye | 53 |
Szilva | 53 |
Cukor hozzáadásával gyorsfagyasztott gyümölcsök | 55 |
Kajszibarack | 55 |
Őszibarack | 56 |
Gyorsfagyasztott gyümölcskrémek | 57 |
Szamócakrém | 58 |
Málnakrém | 58 |
Sárgabarackkrém | 58 |
A gyümölcslevek és az üdítőitalok gyártása | 59 |
A levek általános gyártástechnológiája (Kardos Ernő) | 63 |
Előkészítő műveletek | 63 |
Lényerés | 64 |
Létisztítás | 65 |
A levek tartósítása | 69 |
A gyümölcslevek átmeneti tárolása | 71 |
Léösszeállítás töltés | 73 |
Derített, szűrt gyümölcslevek | 75 |
Almalé | 76 |
Szőlőlé | 76 |
Narancslé | 76 |
Az édesmustok (szűrt gyümölcsitalok) gyártása | 77 |
Rostos gyümölcslevek | 80 |
Szénsavas üdítőitalok | 82 |
Sürített gyümölcslevek | 84 |
A vegyszerrel tartósított (konzervált) gyümölcslevek gyártása | 85 |
A zöldséglevek gyártása | 87 |
Az ivólevek minősítésének szempontjai | 87 |
A gyümölcszörpök gyártása (Baracskai István) | 88 |
A késztermék jellemzése | 88 |
Málnaszörp | 89 |
Jaffaszörp | 90 |
Ízesített szörpök | 90 |
A gyümölcsborok gyártása (olvasmány) | 93 |
Összefoglalás | 95 |
A gyümölcsízek, dzsemek gyártása | 95 |
Egyfajta gyümölcsből készült gyümölcsízek | 98 |
Szamócaíz | 100 |
Málna-, szeder-, ribiszkeíz | 100 |
Szőlőíz | 101 |
Meggyíz | 101 |
Kajszi- és őszibarackíz | 101 |
Egyéb gyümölcsízek | 102 |
Szilvavíz | 102 |
Csipkebogyóíz | 104 |
Vegyes gyümölcsíz | 104 |
Birsalmasajt | 105 |
Darabos gyümölcsízek vagy dzsemek | 107 |
Szamócadzsem | 113 |
Bogyósgyümölcsűekből készült dzsemek | 114 |
Csonthéjasokból készült dzsemek | 115 |
Fűszerezett szilvadzsem (reszter) | 115 |
Összefoglalás | 116 |
Főzelék- és zöldségfélékből gyártott konzerv- és hűtőipari készítmények | 119 |
A hőkezeléssel tartósított főzelékkonzervek gyártása | 121 |
Paradicsomkészítmények | 127 |
Lecsó | 140 |
Tölteni való paprika paradicsomoslében | 142 |
Gogosári | 143 |
Zöldséggel töltött paprika (zakuszka) | 143 |
Zöldborsókonzerv | 146 |
Zöldbabkonzerv | 150 |
Spárgakonzerv | 151 |
Karfiolkonzerv | 153 |
Vegyesfőzelék-konzerv | 155 |
Paraj- és sóskakonzerv | 156 |
Tökkonzerv | 157 |
Gombakészítmények | 158 |
Csemegekukorica | 158 |
Összefoglalás | 160 |
A hőelvonással tartósított főzelékkonczervek gyártása (Kovács Olga) | 162 |
A nyersanyagok minőségi feltételei | 162 |
A gyorsfagyasztott zöldségkészítmények csoportosítása | 164 |
Tök | 165 |
Spárga | 166 |
Szeletelt uborka | 167 |
Paprika | 167 |
Paradicsom | 169 |
Borsó | 170 |
Zöldbab | 172 |
Karfiol | 173 |
Sárgarépakocka | 174 |
Vegyes főzelék | 177 |
Parajkrém | 177 |
A gyorsfagyasztott termékek szabványos minősítése | 178 |
A félkész és a készételek gyártása | 181 |
Meleg úton gyártott készételkonzervek (Szabó Pál) | 183 |
A készételek gyártása | 184 |
Dobozos készételek | 186 |
Üveges készételek | 188 |
Bébi- és gyermekétel-készítmények | 189 |
Diétás és kímélő ételek | 191 |
Gyorsfagyasztott húsos készételek és félkész húsok (Kovács Olga) | 193 |
Húsos készételek | 193 |
Félkész húsok | 194 |
A húskonzervek gyártása (Kovalik Béla) | 197 |
A húskonzervek alap-, segéd- és csomagolóanyagai | 199 |
Általános technológiai műveletek | 202 |
A húskonzervek felosztása és a termékcsoportok technológiai irányelvei | 208 |
Aprított hústermékek | 208 |
Darabos és egyéb húskészítmények | 214 |
A húskonzervek minőségi követelményei | 217 |
Összefoglalás | 218 |
A halkonzervek gyártása (Bodrogi Rezső) | 219 |
A halkonzervek alap- és segédanyagai | 221 |
Pácolt halkonzerv | 224 |
Az édesvízi hal feldolgozása | 224 |
A tengeri hal feldolgozása | 224 |
Kiszerelés | 228 |
A vöröshagyma előkészítése | 228 |
Felöntés | 228 |
Fűszerek és ízesítők | 229 |
Zárás, raktározás | 229 |
Minőségi követelmények | 229 |
Szardellagyűrű (ringli) | 231 |
Szardellapaszta | 233 |
Füstölt hal | 234 |
Összefoglalás | 235 |
Olajos hal dobozban | 237 |
Halászlé | 239 |
Összefoglalás | 240 |
A szárítással tartósított konzervipari készítmények gyártása (Burits Oktáv) | 243 |
A szárítás alap-, segéd- és csomagolóanyagai | 245 |
Darabolt zöldségszárítmányok | 254 |
Szárított hagyma | 262 |
Szárított zellergyökér | 265 |
Petrezselyem- és zellerlevél | 267 |
Szárított paradicsompaprika | 268 |
Darabolt gyümölcskészítmények | 270 |
Szárított alma | 270 |
Aszalt szilva | 271 |
Összefoglalás | 272 |
Porított zöldségek és gyümölcsök | 274 |
Paradicsompor, sárgabarack, narancs-, málna-, és szamócapor | 275 |
Szárított leveskeverékek és levesporok | 277 |
Zöldségleves | 280 |
Marhahúsleves-kocka | 280 |
Marhagulyásleves | 280 |
Száraztészták | 282 |
Fűszerpaprika-őrlemény | 285 |
A szárított készítmények minőségi követelményei | 289 |
A leveskockák és ételízesítők gyártása (Gregus Ákos) | 291 |
Leveskockák | 293 |
Marhahúsleves-kocka | 293 |
Tyúkleveskocka | 295 |
Gulyásleveskocka | 295 |
Szegedi halászlékocka | 295 |
Ételízesítők | 297 |
Mustár | 297 |
Pritamin | 298 |
Paradicsom-ketchup | 300 |
Fehérje-hidrolizátumokból készült ízesítők | 301 |
Delikát "8" ételízesítő | 303 |
Piros arany ételízesítő | 303 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.