Fülszöveg
„A Molnár B. Tamás - Bittera Dóra szerzőpárosra már rég föl akartam hívni e sokat szenvedett nemzet figyelmét itt a Kárpátok ölén. Az ország messze legjobb gasztronómiarovatát írják. [...] Sok helyen jártak is, és láthatóan főzni is tudnak, vagyis nagy elméleti és elvi tudásukat a nélkülözhetetlen személyesség hitelesíti és erősíti, jól ismerik (nem, abból indulnak ki!) a saját hagyományainkat is, a konyhánk (kultúránk) történetét is. Olyan magától értődőén magyarok és európaiak, mintha csak álmodnánk."
Esterházy Péter: Kis magyar pornográfia, avagy mai magyar marha (Élet és Irodalom, 2005)
„Példás fanatizmus, elegancia, végtelen nagyvonalúsággal és szenvedéllyel párosítva - aki ezt a könyvet elolvassa, és a Bűvös Szakács tanítványának áll, az otthon lesz a gasztronómiában, és nemcsak a saját konyhájában, hanem bárhol a világon. Szinte minden benne van, amit a főzésről és evésről tudni érdemes." Dragomán György, író
„Ha szabad egy sajtótörténeti húrt megpöndítenem: a...
Tovább
Fülszöveg
„A Molnár B. Tamás - Bittera Dóra szerzőpárosra már rég föl akartam hívni e sokat szenvedett nemzet figyelmét itt a Kárpátok ölén. Az ország messze legjobb gasztronómiarovatát írják. [...] Sok helyen jártak is, és láthatóan főzni is tudnak, vagyis nagy elméleti és elvi tudásukat a nélkülözhetetlen személyesség hitelesíti és erősíti, jól ismerik (nem, abból indulnak ki!) a saját hagyományainkat is, a konyhánk (kultúránk) történetét is. Olyan magától értődőén magyarok és európaiak, mintha csak álmodnánk."
Esterházy Péter: Kis magyar pornográfia, avagy mai magyar marha (Élet és Irodalom, 2005)
„Példás fanatizmus, elegancia, végtelen nagyvonalúsággal és szenvedéllyel párosítva - aki ezt a könyvet elolvassa, és a Bűvös Szakács tanítványának áll, az otthon lesz a gasztronómiában, és nemcsak a saját konyhájában, hanem bárhol a világon. Szinte minden benne van, amit a főzésről és evésről tudni érdemes." Dragomán György, író
„Ha szabad egy sajtótörténeti húrt megpöndítenem: a rendszerváltáson alig túl érő memóriámból nem bírnék (bírnák) előbányászni még egy cikksorozatot, amelynek akkora társadalmi, kulturális (2 inl) hatása lett volna e lángoktól ölekben, mint a Molnár-Bittera trióéjáénak. (Mondom eztet úgy, hogy mindvégig a másik csapatban - a Népszabadságéban ti. - játszottam.) Régen tartoztak ezzel a könyvvel. Tartoztunk mi, magunknak, táplálkozó magyarok."
Új Péter újságíró
„E cikkek indították el a gasztroforradalmat és ágyaztak meg a csillagoknak és szakácssapkáknak a hazai vendéglátás csúcsán. A szerzőknek most újabb forradalmat kell indítaniuk a vendéglátás középmezőnyében."
Lovas István, publicista
„Az Alabárdos étterem konyháján ismerkedtem meg az igazi minőségi gasztronómiával. Bicsár Attila keze alatt lettem azzá, aki ma vagyok. Akkoriban jelentek meg Tamás és Dóra cikkei a Magyar Nemzet Magazin ban, és indult el a Bűvös Szakács blog. Ez mérföldkő volt minden magyar szakács számára: kinyílt előttünk a világ. És mi, tudásra éhes fiatalok bibliaként olvastuk, ihletforrásunk volt."
Sárközi Ákos, a Michelin-csillagos Borkonyha főszakácsa
„Van olyan is, hogy nincs jobb- vagy baloldal, csak jó és rossz. És a jó összeköti az embereket. Ilyen volt ez a cikksorozat, sokan vártuk minden második szombaton a megjelenését szakácsok és mások."
Vomberg Frigyes szakács, szakoktató
Vissza