1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Konyhatitkok

Így főzöm én - Pető István mesterszakács

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Fotózta
Szeged
Kiadó: LAPCOM Kft.
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 179 oldal
Sorozatcím: A Kisalföld receptjei
Kötetszám: 10
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 19 cm
ISBN: 978-963-88395-7-2
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kettős ünnep ez a kiadvány a Kisalföld receptjei könyvsorozatban.
Egyrészt a tizedik kötetet tartja kezében a kedves olvasó. Nem akarunk szerénytelennek látszani, de úgy érezzük, sikerszériáról... Tovább

Előszó

Kettős ünnep ez a kiadvány a Kisalföld receptjei könyvsorozatban.
Egyrészt a tizedik kötetet tartja kezében a kedves olvasó. Nem akarunk szerénytelennek látszani, de úgy érezzük, sikerszériáról beszélhetünk szakácskönyveinkkel kapcsolatban. Az országszerte lemásolt tematika és eladási adatok ezt igazolják.
Másrészt a mi sztárszakácsunk - hadd nevezzük így a sorozat mellett végig bábáskodó Pető Istvánt, a Szakácsegyesületek Világszövetségének Örökös Tiszteletbeli Tagját - életművét gyűjtötte egybe, ami óriási kincs. Büszkék vagyunk arra, hogy a Kisalföld receptjei sorozatot választotta ennek közreadására. Ez a kötet, azon túl, hogy minden benne van, amit a konyhaművészettel kapcsolatban tudni érdemes, valóban több, mint egy átlagos szakácskönyv. Egy tudatos válogatás eredménye, amiben a kezdő szakácsnőtől a profi séfig mindenki találhat kincseket. Nem csak akkor, amikor az ételekről vagy az azokat bemutató gyönyörű fotókról van szó. Külön szeretnénk figyelmükbe ajánlani a hasznos tudnivalók fejezetet, a 100 jó tanácsot a konyhában, a fűszerezés és az ízesítés praktikáit.
Pető István életműve felteszi a koronát arra az értékes receptgyűjteményre, amit olvasóinktól kaptunk. Alázattal nyúl a hagyományos ízekhez és ételekhez, mégis új, semmihez nem hasonlítható, igazi petős ételköltemény születik a kezei alatt. Szeretettel ajánlom figyelmükbe. Jó étvágyat hozzá! Vissza

Tartalom

LEVESEK ÉS LEVESBETÉTEK
Sütőtökkrémleves 6
Burgonyakrémleves 6
Fejtettbab-leves csülökkel és petrezselymes galuskával 6
Fokhagymakrémleves 9
Frankfurti krémleves 9
Frankfurti leves 9
Tárkonyos zúzaleves kukoricagaluskával 11
Spárgakrémleves 11
Sajtkrémleves 11
Tejes tarkabableves aszalt szilvával 12
Húsleves tyúkból vagy kakasból 12
Paprikáscsirke-leves medvehagymás galuskával 15
Zölborsóleves csirkeaprólékkal és csipetkével 15
Paradicsomleves fűszeres palacsintametélttel 16
Hideg dinnyekrémleves 16
Pizzastangli 16
HALÉTELEK
Medvehagymás halrétes mézes sárgarépával és sajtmártással 20
Parajos halrétes rákmártással 20
Gyors halpörkölt 20
Lazacderék fűszerkéregben, leveles salátával, wokban pirított zöldségekkel és remoulade mártással 23
Halrizottó mediterrán paradicsommártással 23
Busafasírt burgonyapürével 24
Harcsahússal töltött paprika erdeigomba-mártással és kapros túrógaluskával 24
Tonhalsteak mandulaköntösben, pirított garnélával, héjas, sült burgonyával és kapormártással 27
Barramundi vagy fogassteak 27
Halgaluskák tejfölös gombapaprikással 288
Szezámos busafilé friss, leveles salátaágyon 28
Fogas- vagy harcsafilé sörtésztában sütve 28
Vörös tonhallal töltött pangasiusfilé kapros laskagombamártással 31
Forró tésztasaláta tenger gyümölcseivel 31
Gombás haltokány 31
Harcsafilé almás zellerágyon, vajmártással 32
Szigetközi ecetes ponty burgonyasalátával 32
Füstölt lazac friss ananásszal 32
Roston sült fogas spárgával, vajas burgonyával és hollandi mártással 35
Füstölt lazac leveles salátaágyon 35
Haltöpörtő lilahagyma-salátával és remoulade mártással 35
HÚSÉTELEK
Toros töltött káposzta 38
Brassói aprópecsenye 41
Töltött Zeppelin 41
Töltött dagadó 42
Göngyölt sertésszelet pórés kelkáposztával és gyömbéres sütőtökpürével 42
Körömpörkölt benne főtt burgonyával 45
Rakott savanyú káposzta 45
Csülkös marhapörkölt pásztortarhonyával 46
Farfalle bolognese 46
Pataházi töltött karaj zöldborsós rizzsel és ecetes szilvával 49
Rozéra sült libamell cukkinirösztivel és forró gyümölcsökkel 49
Ravioli 50
Szepesi aprópecsenye 50
Főtt marhaszegy saját levében, zöldségekkel tálalva 53
Pacalpörkölt körömmel és gombával 53
Sült malaccsülök rántott hagymarózsával és vele sült burgonyával 54
Pikáns csirkeszárnyak rántva 54
Pulykamellszeletek krumplis bundában 54
Szarvasragu aszalt sárgabarackkal és zöldfűszeres palacsintametélttel 57
Pejslimártás véres hurkával tálalva 57
Paradicsomos töltött káposzta 58
Aratóbab 58
Hagymás rostélyos 58
Marhasteak spárgával, mézes sárgarépával és hollandi mártással 61
Hollandi mártás 61
Kínai csirkeragu 61
Lecsós pásztorpörkölt lencsés gerslivel 62
Sonkás spagetti 62
Tatár bifsztek 62
Szűzmignonok baconben sütve, fűszeres vajjal és héjas, sült burgonyával 65
Gombás, májas csirkecombok 65
Szalonnás jérce 65
Szűzsült zöldségekkel, leveles tésztában sütve 66
Rántott csirke petrezselymes újburgonyával és fejes salátával 66
Bakonyi betyárpecsenye 69
Szárnyasrizottó 69
Legényfogó pecsenye sült almával 70
Tejfölös-gombás vese puliszkatekerccsel 70
Poncichter rakott babos tészta 73
Makaróni Carbonara 7
Savanyú vetrece pirított kagylótésztával 73
Mustáros flekken posírozott tojással és grillezett zöldségekkel 74
Rántott töltött káposzta 74
Húsos kása 74
Paella 77
Szapáry-sertésmáj 77
Kolbászos slambuc bográcsban 77
Gyümölcsös csirkecombok 78
Gombás paprikás burgonya kolbásznyárssal 78
Toros rakottas 78
Kemencés sólet töltött libanyakkal és füstölt csirkemellel 81
Rakott kel 81
Egészben töltött csirke sült, töltött almával, mákos tortácskával 82
Sült malaccomb köményes parázsburgonyával és rebarbarapürével 82
Rókagombás lecsós csirkemáj krumplis darasterccel 85
Vasalt csirkecomb mézes gombával 85
Tűzdelt szarvascomb gombás rizzsel és Cumberland-mártással 86
Gombás csirkemáj 86
Kapros, tejszínes cukkini sült csirkeszárnyakkal 89
Baconben sült csirkecombfilé párolt gyümölcsökkel 89
Tejfölös újkrumpli virslivel 89
Kacsapecsenye káposztás cvekedlivel 90
Hermanstadti flekken 90
Cigány tyúk 90
Tűzdelt vadpecsenye frissen sütve 90
Vadas marhasült krumplis gombóccal 93
Tüzes marhafarokragu 93
Citromos, vajas borjútekercs tavaszi körítéssel 94
Töltött karalábé 94
Velővel töltött gombafejek almás rizzsel 97
Csirkebecsinált velőgombóccal 97
Fasírozott hús hájburokban sütve 97
Husur 98
Zúzapörkölt krumplis házi metélttel 98
FŐZELÉKEK ÉS FELTÉTEK
Spenótfőzelék bundás zsemlével és medvehagymás tojásroláddal 102
Zsenge zöldborsófőzelék 102
Bundás zsemle 102
Kétbab-főzelék 105
Kelkáposzta-főzelék köményes sült tarjával 105
Sóskafőzelék 105
Töltött cukkini saját főzelékével 106
Kapros cukkinifőzelék konfitált szűzpecsenyével 106
Tejfölös, kapros tökfőzelék 109
Lencsefőzelék 109
Medvehagymás vagy pórés tojástekercs 109
ÉDESSÉGEK
Rákóczi túrós lepény kicsit másképp 112
Lekváros sült grízgombóc 112
Dióhabos pápaszem 112
Szentgyörgyi palacsinta 115
Diós batyu és hajócska 115
Túrós-tejszínes epertorta 116
Oroszkrém szelet 116
Csokoládépuding 116
Kuglóf 119
Puliszkatortácskák 119
Máglyarakás 119
Citromos kalács 120
Öntött kifli dióval és mákkal 120
Rizsfelfújt 120
Ananászos pohárkrém tejszínhabbal 123
Csokoládés pohárkrém 123
Farsangi fánk 123
Krumplis-lekváros lepény 123
Mandulás habcsókszeletek vagy -ívek 124
Madártej 124
Aranygaluska vaníliasodóval 124
Sárgadinnyekrémes orosz koszorú 127
Tejes pite 127
Rebarbarás lepény 127
Csokikoszorú narancsos marcipánkrémmel 128
Részeges pék kedvence 128
Töltött túrógombóc epres sabayonnal 131
Gesztenyepuding 131
Alt Wien torta 132
Eckler-rudak csokoládékrémmel és tejszínnel 132
Almás palacsinta fahéjbabbal 135
Kácsi 135
Sváb fánk 135
Bajor almatorta 136
Almás pite 136
Omlós krémes lepény 136
Krémsajtos almás-mákos csiga 139
Habos lepény 139
Florentin keksz 139
Szedres túrótorta 140
Szilvával töltött túrós kifli 140
Vargabéles 104
Bécsi császármorzsa 140
Mandulás töltött pite 143
Vason sült túrós laska 143
Málnás-ribizlis habcsóktorta 143
Masánszky-rizs 144
Somlói galuska 144
Salzburgi galuska 147
Profiterol gúla 147
Malacfülek 147
Palacsintarétes 148
Citromos málnatorta 148
Képviselőfánk-karika 151
Képviselőpuding 151
Tejben főtt túrós rétes 152
Magyar húzott rétes 152
Gyúrt tészta készítése 153
VENDÉGVÁRÓK ÉS KIEGÉSZÍTŐK
Sztrapacska szalonnás káposztával és tejföllel 156
Gombás melegszendvics 156
Bazsalikompesto 156
Magyaros melegszendvics 159
Vadász melegszendvics 159
Formában sült túrós csusza paprikás tejföllel 159
Majonézes gombasaláta 159
Spárga hollandi mártással 160
Francia lecsó szalagmetélttel 160
Burgonyás tésztából készített gnocchi 160
Vajas spárga 163
Pirított burgonya 163
Szilvalekváros tepertős papucsok 163
Zöldséges omlett 164
Vendégváró töltött rolók 164
Halropogós 167
Libatepertős krumplis pogácsa 167
Adzsika 168
Burgonyás zsemlegombóc 168
Sajtmártás 168
Pizzaalaptészta 168
Zöldséges rakott palacsinta supreme-mártással 169
Házi ketchup 169
HASZNOS TUDNIVALÓK A KONYHÁBAN 172

Pető István

Pető István műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Pető István könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem