1.062.349

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Konyhaművészeti lexikon III.

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 351 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-048-772-1
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A III. kötettel befejeződik a Lexikon der Küche magyar fordítása. Már az I. Kötet előszavában ismertettem a mű célját, beosztását, tartalmát. A II. kötetben az ételek elkészítésének számos... Tovább

Előszó

A III. kötettel befejeződik a Lexikon der Küche magyar fordítása. Már az I. Kötet előszavában ismertettem a mű célját, beosztását, tartalmát. A II. kötetben az ételek elkészítésének számos változata található. Míg ez a III. kötet tartalmazza azt, ami velejárója a vendéglátó szakmának, az értékesítést és természetesen az üzemek szervezését, a bevásárlástól az elszámolásig. Nem változott a könyv - már ismertetett célja, hogy legyen egy vezérfonal az üzlet felépítésében, de fontos tankönyv is az utánpótlás nevelésében. Ezeknek a céloknak kell megfelelnie a könyvnek. Mint már a II. kötetben tájékoztattam a könyvet forgatókat, a szöveg - változtatás nélküli - fordítás. Értéke ebben rejlik, szándékom szerint a következő kiadások, minthogy eredeti nyelven közel harminc kiadás jelent meg idáig, a hagyományos, de a legújabb elkészítési módokat, lehetőségeket választási skálán tartalmazza. Kívánom, hogy a sok fáradtsággal és szeretettel elkészült kötetek szolgálják, mint említettem a vendéglátás, de az idegenforgalom minél jobb, eredményesebb szervezését, vitelét. Csak úgy mint az utánpótlás oktatását, útba igazítását. Vissza

Tartalom

Előszó 5
Az étlap 7
Az étrend 11
A felszolgálás 18
Asztalrend, terítési formák, rendezvényeknek megfelelően 22
Húsrészek megnevezése 29
Húsdarabok megnevezése Németországban 31
Húsdarabok megnevezése Ausztriában 34
Húsok bontása, darabolása 38
Teljesértékü táplálkozás 43
Kímélő (diétás) ételek 45
Emésztési időtáblázat 79
Táblázat a legfontosabb étkezési alapanyagok és alkotó részekről 80
általános tanácsok és praktikus intelmek 87
Évszak, kalendárium 102
Nyersanyag kiszabat táblázat 107
Egyes ételek elkészítési ideje 110
Nevek, szakkifejezések, történelmi adatok 113
borok 165
Bor, borkezelés, pincegazdaság 167
A bor tárolása 181
A bor keletkezése 188
A borhibái és betegségei 191
A borok előállítása és kereskedelme 193
Borlexikon 201
Bólék és bortartalmú italok 245
Fontosabb szakkifejezések 249
Égetett szeszes italok 259
Likőrök, keserű italok, stb 261
Kevert italok 268
Kávé és tea, forrázott italok 300
Szakmai szószedet 303
Nemzetek ételei 321
Tartalomjegyzék az l., II. és III. kötetekről 351

Richard Hering

Richard Hering műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Richard Hering könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem