kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Az Országos Magyar Szakácsművészeti és Házicukrászati főzőtanfolyam Kiadása |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Félvászon |
Oldalszám: | 316 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Nyomtatta a Springer nyomda, Budapest. |
Konyhaművészet | 3 |
Konyhánkról-Ételeinkről | 12 |
Amit tudni kell! | 12 |
Az anyagok és hozzávalók elkészítéséről | 13 |
A tüzdelésről | 13 |
Mártó-gyurma | 14 |
A pácolásról | 15 |
Amit minden háziasszonynak tudni kell | 15 |
Levesek | |
Rántott köménymagleves | 20 |
Burgonylaeves berántva | 20 |
Burgonyapüréleves | 20 |
Zöldségleves | 20 |
Zöldségkrémleves | 21 |
Kalarábéleves | 21 |
Karfiolleves | 21 |
Zöldbableves | 22 |
Tarhonya v. tésztaleves | 22 |
Paradicsomleves | 22 |
Frankfruti leves | 22 |
Zöldbableves | 23 |
Áttört kelleves | 23 |
Szárazfőzelékből készült levesek | 23 |
Püréleves | 24 |
Bableves | 24 |
Spárgaleves | 24 |
Gombakrémleves | 25 |
Zellerkrémleves | 25 |
Káposztaleves | 25 |
Gulyásleves | 25 |
Savanyútojás leves | 26 |
Tüdővagdalékleves | 26 |
Májrizsleves | 26 |
Húsleves | 27 |
Erőleves | 27 |
Szárnyashúsleves | 28 |
Szárnyashúsleves | 28 |
Becsinált csirkeleves | 28 |
Becsináltleves borjúból | 29 |
Halleves | 29 |
Erőleves | 29 |
Dinótoros leves | 30 |
Kalarábéleves | 30 |
Zöldborsó krémleves | 31 |
Tavaszi parádéleves | 31 |
Erőtápszerüzem Bébé leves készítményei | 33 |
BéBé húsos egytálételek | 40 |
Hústalan egytálételek | 43 |
Halas egytálételek | 45 |
Levesbevalók | |
Rizs vagy tápióka levesbefőzve | 47 |
Árpagyöngy | 47 |
Daragaluska | 47 |
Reszelt tészta | 47 |
Finom metélt vagy kocka | 47 |
Vajgaluska | 48 |
Csurgatott tészta | 48 |
Rántott borsó | 48 |
Bécsi szemlyemorzsa-gombóc | 48 |
Zsemlyemorzsa-gombóc | 49 |
Májgombóc | 49 |
Májgombóc levesekbe, ragoukba | 49 |
Májgombóc darával | 50 |
Sajtgaluska | 50 |
Húsgaluska vagy gombóc | 50 |
Kel-gombóc | 50 |
Velőgombóc | 51 |
Piskóta mogyoró | 51 |
Sajtos tallérok | 51 |
Májkocka vagy metélt | 52 |
Tojáskocsonya | 52 |
Piskótalepény | 52 |
Körítéshez való galuska | 52 |
Májas vagy sonkás kocka | 53 |
Előételek | |
Meleg előételek | |
Töltött paradicsom tejszínes burgonyával díszítve | 54 |
Töltött karfiol | 54 |
Lecsó kapart hússal | 55 |
Májtekercs | 55 |
Virslitorta | 55 |
Sonak bundában | 56 |
Bácskai töltöttpaprika | 56 |
Töltött zeller | 56 |
Sajtos fánk | 57 |
Spárga olaszosan | 57 |
Spárga flamand módra | 57 |
Spárga tükörtojással | 58 |
Spárga hollandi mártással | 58 |
Spárga reszelt sajttal, barna vajjal | 58 |
Rakott burgonya | 58 |
Svédi burgonya | 59 |
Csőben sült kelvirág | 59 |
Karfiol vajas mártásban | 60 |
Spárga tejszínes mártásban | 60 |
Burgonyafánkok | 60 |
Kariol tejfeles mártásban | 61 |
Spárga csőben pirítva | 61 |
Makaróni vagy spagetti milánói módra | 61 |
Hallal töltött burgonya | 62 |
Rakott káposzta | 62 |
Töltött káposzta | 63 |
Töltött tök | 63 |
Töltött paprika | 64 |
Töltött paradicsom melegen | 64 |
Hallal töltött paradicsom | 64 |
Zöldséges rétesek | 65 |
Halas rétes | 65 |
Sajtos rétes | 65 |
Töltött palacsinta felfújt | 66 |
Pirított borúmáj | 66 |
Tálon sült máj | 67 |
Pirított májszeletek franciásan | 67 |
Ragou | 67 |
Vajastészta, kosárkák vagy omlettekhez való ragou | 68 |
Ravioli | 68 |
Májpudding | 69 |
MÁjpástétom | 70 |
Szárnyasmáj risottó | 70 |
Meleg, vadhúspástétom | 70 |
Vadászpástétom makarónival | 71 |
Hideg előételek | 73 |
Aspik készítés | 73 |
Aspik készítés II. | 74 |
A hideg töltött tojás (Casinó tojás) | 74 |
Amerikai tojás | 74 |
Aspikos zöldségsaláta | 75 |
Heringsaláta | 75 |
Hideg töltött paradicsom halsalátával | 76 |
Halmayoise | 76 |
Pácolt ponty | 76 |
Kacsa vagy libahúsból készült pástétom | 77 |
Tojássaláta | 77 |
Hideg tojás Remoulade-mártással | 77 |
Orosz tojás | 78 |
Szerencse gomba | 78 |
Ökör- vagy borjúsaláta | 78 |
Strassbourgi libamáj-pástétom | 79 |
Kaliforniai saláta | 79 |
Töltött uborka | 80 |
Reformparfait | 80 |
Húsételek | |
Marhahúsból készült ételek | |
Mit kell tudni a húsokról | 81 |
Az angolos húsok elkészítéséről | 82 |
Bográcsgulyás | 82 |
Marhapörkölt | 83 |
Marhatokány | 83 |
Hagymás rostélyos | 84 |
Serpenyős rostélyos | 84 |
Esterházy rostélyos | 84 |
Gombás rostélyos | 85 |
Töltött rostélyos | 85 |
Beafsteak | 86 |
Angol bélszín és beafsteak sütése | 86 |
Vagdalt hús | 87 |
Marhahátszín-szelet | 87 |
Marhabélszín java-szelet magyarosan | 88 |
Töltött felsál egyben sütve | 88 |
Bélszín vadasan | 89 |
Píritott bélszínmetélt | 89 |
Bélszínszeletek Stefánia-módra | 90 |
Bélszínszeletek libamájpürével | 90 |
Tüzdelt bélszín vesepecsenye | 91 |
Debreceni bélszín | 91 |
Eredeti lábas rostélyos | 92 |
Hízott ökörhús erdélyiesen | 93 |
Torockói rostélyos | 93 |
Vagdalt szelet | 94 |
Marhahátszín párolva | 94 |
Marhahátszín vagy felsál | 94 |
Marhahátszín egybensütve angolosan | 95 |
Mignon filée. Bélszín szelet | 95 |
Bélszín-szelet | 95 |
Bélszínszeletek sertéshálóban, kelmetélttel | 95 |
Cigánybélszín | 95 |
Angol bélszín Welllington-módra | 96 |
Bélszín Lónyay módra | 96 |
Borjúhúsételek | |
Vajas borjúszelet | 98 |
Zöldborsós borjúszeletek | 98 |
Borjúszeletek reform módra | 98 |
Borjúszelelek szépasszony módra | 99 |
Tejben párolt borjúkotlett | 99 |
Bajadér kotlett | 100 |
Boros-borjúszelet | 100 |
Töltött húsrudak kirántva | 101 |
Kapros borjúoldalas | 101 |
Borjúvesés vagy dió hálóban sütve | 101 |
Vagdalt borjúhús libamájjal töltve | 102 |
Gombás borjúcsülök | 103 |
Borjúláb rántva | 103 |
Gombás borjúrisottó | 103 |
Gorjúfrikandóo kaszinó módra | 104 |
Bécsi szelet vagy borda | 104 |
Borjúszeletek (natur) | 104 |
Borjú-cotelette (natur) | 105 |
Párizsi-szelet | 105 |
Göngyölt borjúszeletek | 105 |
Paradicsomos bojrúszelet | 106 |
Finom risotto | 106 |
CSászár szelet | 107 |
Gombás borjúszelet vagy borda | 108 |
Töltött bojrú-cotelette | 108 |
Borjúgerinc | 108 |
Borjúfricandeau | 109 |
Borjúdió egyben sütve | 110 |
Rablóhús (Rablópecsenye) | 110 |
Vagdalt hús (Fasírozott borjúhúsból) | 111 |
Bojrúbecsinált | 111 |
Borjúpaprikás | 111 |
Savanyútüdő | 112 |
Borjúbordák libamájjal töltve | 112 |
Sertés húsételek | |
Sertéspörkölt | 113 |
Tormás malac- vagy sertéshús | 113 |
Tejfölös malacaprólék | 113 |
Majorannás sertéstokány | 114 |
Csikos-tokány | 114 |
Sertéskotlett frankfurti-módra | 114 |
Sertésborda vagy karajszelet vagy tarjaszelet rántva | 115 |
Kolbásszal töltött disznókaraj | 115 |
Eredeti székelyszelet | 115 |
Sertéssült (karaj vagy comb egybensütve) | 116 |
Sertéskaraj egyben sütve | 116 |
Szűz-sült | 117 |
Sertéspaprikás | 117 |
Székely sertésborda | 118 |
Serpenyős sertésborda | 118 |
Paprikás sertésbordaszeletek | 118 |
Párolt sokna Madeirában | 119 |
Magyaros sertésborda | 119 |
Hortobágyi hús | 120 |
Bőrös sertéskaraj elkészítése | 120 |
Sertésoldalas bajorosan | 120 |
Rizses sertéshús | 121 |
Székelygulyás | 121 |
Szerb rizses hús | 122 |
Vagdalt hús | 123 |
Malacsült | 123 |
Malac-garantin | 123 |
Sonkás tésztával töltött malac | 123 |
Sertéskocsonya | 124 |
Kassai sonka, disznótaraj karaj, nyelv valódi pácolási módja | 124 |
Bárányhúsételek | |
Húsvéti báránycomb | 126 |
Töltött bárány | 126 |
Báránypörkölt erdélyiesen | 127 |
Bárányborda olaszosan | 127 |
Báránybordák Mornay-mártással | 127 |
Borsos ürü vagy báránytokány | 128 |
Birkagulyás | 128 |
Párolt ürücomb | 129 |
Töltött ürücotelette | 129 |
Ürüszeletek zöldbabbal | 129 |
Párolt ürücomb | 130 |
Ürücomb amerikai módra ananász-szeletekkel | 130 |
Tordai ürücomb kelkáposztában | 131 |
Ürücotelette angolosan | 131 |
Szárnyasok | |
Szárnyasokról | 132 |
A kacsáról és libáról | 133 |
Fiatal liba sütése | 135 |
Kacsa- vagy libamáj sütése | 135 |
Csirkesült | 136 |
CSirke roston | 136 |
Töltött csirke vagy poulard | 136 |
Becsinált csirke | 137 |
Paprikás csirke | 137 |
Rántott csirke | 137 |
Gombás csirke | 138 |
Lecsós csirke | 138 |
Rizses csirke | 138 |
Gesztenyével töltött poulard | 139 |
Szárnyas göngyöleg | 139 |
Zöldborsós csirke | 140 |
Töltött csirke flamandi módra | 140 |
Kacsa amerikai módon | 141 |
Gesztenyével töltött pulyka olaszosan | 141 |
Karácsonyi pulykasült | 142 |
Sonkás burgonyával töltött pulyka | 142 |
Csirke milánói módra | 143 |
Fiatal csirke hollandi módra | 144 |
Idei csirke portugál módra | 144 |
Pirított csirke gombával | 145 |
Idei csirke Royal-módra | 145 |
Fiatal csirke királynő módra | 146 |
Fiatal csirke vagy gyöngy csirke Rotschild módra | 146 |
Rizskrémmel töltött csirke vagy poulard | 147 |
Csirke krémmártással spárgával | 148 |
Császárjérce | 148 |
Pulyka melle jóasszony módra | 149 |
Pulykamell tekercs | 149 |
Gesztenyével töltött pulyka | 150 |
Serpenyős libacomb | 151 |
Vadak | |
Vadászleves | 152 |
Fogolybecsinált | 152 |
Fácánbecsinált | 153 |
Töltött fácán | 153 |
Sült fogoly | 153 |
Szalonnával tűzdelt fácán | 154 |
Fogoly kelkáposztában | 154 |
Fogoly lencsepürével | 154 |
Szalonka sütve | 155 |
Vadkacsa sütve | 155 |
Nyúlpaprikás | 155 |
Nyúl bőrben sütve | 156 |
Pácolt nyúlgerinc | 156 |
Nyúl vadasan | 157 |
Gombával párolt nyúlszeletek vagy gerinc | 157 |
Vadnyúl erdész módra | 158 |
Nyúlgerinc angolosan | 158 |
Sült szarvascomb | 159 |
Szarvascomb brassói módra | 159 |
Vadserés főzve | 159 |
Sült vaddisznó | 160 |
Őzgerinc angolosan finom fűvel | 160 |
Főtt vadsertés | 161 |
Vaddisznó-kotlette | 161 |
Őzgerinc angolosan Luculus-módra | 161 |
Őz- vagy szarvasszeletek | 162 |
Vadkacsa töltve | 162 |
Fazekas nyúl | 163 |
Halak | |
A halak hidegen való elkészítésének módjai | 165 |
Halászlé UJváry-módra | 166 |
Ponty-ragou | 167 |
Rácponty | 167 |
Ponty-kocsonya | 168 |
Kocsonyázott szeletes ponty | 168 |
Ponty- vagy harcsapaprikás | 169 |
Rántott süllő-filé, harcsaszelet vagy kecsege | 169 |
Süllő-filé, harcsaszelet, vagy kecsege vajban | 169 |
Gombás kecsege vagy süllő-filé | 170 |
Szalonnával tűzdelt ponty tejfelesen | 170 |
Ponty csőben sütve | 170 |
Töltött ponty | 171 |
Ponty vagy kecsege fehérborban | 172 |
Halszeletek fehér bormátással | 172 |
Ponty rántva | 173 |
Kékre főzött ponty | 173 |
Sült ponty mártással | 173 |
Csőben sült harcsa | 173 |
Fogas- vagy süllőszeletek, vajban, finom mártással | 175 |
Balatoni fogas rákpörkölttel Rothermere-módra | 176 |
A rák | 176 |
Rák főzve | 176 |
Sült rák | 177 |
Rák tiroli módra | 177 |
Rák tojásmártásban | 177 |
Rák bárkában | 177 |
Rák meridon | 178 |
Tojásételek | |
Tojás zsemlyében | 179 |
Tojással töltött paradicsom | 179 |
Tejszínes gomba tükörtojással | 179 |
Tálba sült tojás spenóttal | 180 |
Tükörtojás halikrával | 180 |
Velő tojással | 180 |
Töltött tojás (egyszerű) | 181 |
Töltött tojás | 181 |
Pochirozott tojás kaszinó módra | 181 |
Zöldséges omlette | 182 |
Főzelékes omlette | 182 |
Japán tojás | 182 |
Tojásétel oroszosan | 183 |
Tálban sült tojás csirágfejjel | 183 |
Tálonsült tojás szárnyas májjal | 183 |
Tejfölös tojásfelfújt | 184 |
Spanyol tojás | 184 |
Tojásétel trieszti-módra | 184 |
Tojás étel Florentin-módra | 185 |
Tükörtojás sült kolbászkákkal és paradicsom-mártással | 185 |
Tojáslepény amerikai-módra | 185 |
Tojáslepény mexikói módra | 186 |
Tojáslepény fácán- vagy fogolyhússal töltve | 186 |
Hamm an Eggs sonka tojással | 187 |
Habart tojás | 187 |
Sajtos vagy sonkás lepény (Omlett) | 187 |
Gomba tojással | 188 |
Velő tojással | 188 |
Mártások | |
A mártásokról | 198 |
Meleg mártások | |
Barnamártás | 190 |
Fehérmártás (Veloutée) | 191 |
Hollandi mártás (Vajmártás) | 191 |
Tejmártás (Bechamel) | 191 |
Almamártás | 191 |
Amerikai mártás | 192 |
Barna gombamártás | 192 |
Berni mártás (Bearnaisse-mártás) | 192 |
Bordói mártás | 193 |
Gombamártás | 193 |
Ecetestorma | 193 |
Tejfeles tormamártás | 193 |
Hagymamártás | 193 |
Metélőhagyma-mártás | 194 |
Hollandi mártás tejszínhabbal (Mousselin-mártás) | 194 |
Kapormártás | 194 |
Kaprimártás | 194 |
Madeira mártás | 194 |
Medve mártás | 194 |
Mornay-mártás | 195 |
Narancsmártás (Máltai) | 195 |
Orosz mártás | 195 |
Paradicsommártás I. | 195 |
Paradicsommártás II. | 196 |
Ribizlimártás | 196 |
Sajtmártás | 196 |
Sóskamártás | 196 |
Szardella mártás | 197 |
Uborka mártás | 197 |
Hideg mártások | |
Maynaise (Olaj-vaj) | 197 |
Tartármártás | 198 |
Cumberland-mártás | 198 |
Kaviár-mártás | 198 |
Norvég-mártás | 198 |
Pikánsízű mártás | 199 |
Portugál-mártás | 199 |
Remounlade-mártás | 199 |
Zöld-mártás | 200 |
Főzelékek és körítések | 201 |
Főzelékekről, köretekről | 201 |
Sós vízben főtt zöldségfélék, főzelékek | 202 |
Sárgarépa-, zöldborsó- vagy kalarábé főzelék | 202 |
Párolt káposzta | 202 |
Édeskáposzta főzelékek (Lucskos káposzta) | 203 |
Kelkáposzta főzelék | 203 |
Paradicsomos káposzta | 203 |
Savanyúkáposzta főzelék | 204 |
Paraj angolosan | 205 |
Száraz hüvelyesekből készült főzelékek berántva. Bab, borsó, lencse | 205 |
Bab vagy lencsepüré | 206 |
Lecsó | 206 |
Lecsó rizs | 206 |
Burgonya főzelék | 206 |
Paradicsomos burgonya főzelék | 206 |
Körítések | |
Pirított burgonyaszeletek | 207 |
Pirított burgonyakarikák | 207 |
Zsírban sült burgonyakarikák | 207 |
Burgonyakrokett | 207 |
Pirított burgonya törve | 208 |
Pirított hagymás burgonya | 208 |
Zsírban pirított burgonya | 208 |
Petrezselymes vajas burgonya | 208 |
Kifliburgonya | 208 |
Szalmaburgonya | 208 |
Formában pirított burgonya | 209 |
Burgonyafelfújt | 209 |
Rakottburgonya | 209 |
Zsírban sült vastag metéltre vágott burgonya | 209 |
Burgonyapüré | 210 |
Párolt rizs I. | 210 |
Párolt rizs II. | 210 |
Sonkás rizs | 210 |
Rizskrokett I. | 211 |
Rizskrokett II. | 211 |
Gombás rizs | 211 |
A makaróni vagy spagetti tökéletes elkészítése | 211 |
Csőben priított makaróni | 212 |
Finom morzsagombóc | 212 |
Szárnyaskrokette | 212 |
Karfiol főzelék | 213 |
Uborkás burgonyafőzelék | 213 |
Salátafőzelék burgonyával | 213 |
Spenótos derelye | 214 |
Spenóttal gyúrt tészta | 214 |
Karfiolos paradicsom | 215 |
Rakott, paradicsomos zöldbab | 215 |
Sonkás makaróni | 216 |
Főzelék pürék pirított száraz hüvelyesekből | 216 |
Saláták | |
Zöldsaláták elkészítéséről | 217 |
Fejessaláta | 217 |
Madársaláta - Galambbegy | 217 |
Káposztából készült saláták | 217 |
Erdélyi paprikasaláta | 217 |
Paprikasaláta I. | 217 |
Paprikasaláta II. | 218 |
Burgonyasaláta | 218 |
Mayonaise-os burgonyasaláta | 218 |
Vöröscékla-saláta | 219 |
Uborkasaláta | 219 |
Tejfeles uborkasaláta | 219 |
Paradicsomsaláta | 219 |
Mayonaise-os paradicsomsaláta | 220 |
Zellersaláta | 220 |
Mayonaise-os zellersaláta | 220 |
Babsaláta | 220 |
Vegyes saláta | 220 |
Saláta tavasziasan | 221 |
Sárgarépa-saláta | 221 |
Spárga-saláta | 221 |
Sziciliai saláta | 221 |
Amerikai saláta | 222 |
Francia saláta | 222 |
Dinnye mayonaise-ban | 223 |
Mayonaise-os zöldbabsaláta | 223 |
Karfiol- és spárgasaláta | 223 |
Indiai saláta | 223 |
Uborka-saláta | 224 |
Káposztasaláta | 224 |
Flamand gombasaláta | 224 |
Szerb saláta | 225 |
Gombasaláta | 226 |
Hágai saláta | 226 |
Fagyasztott paradicsomsaláta | 227 |
Rák-saláta | 227 |
Angol saláta | 228 |
Tészták, sütemények | |
Főtt tészták | 229 |
A tészta gyúrása | 229 |
Mákos vagy diósmetélt | 229 |
Darázsmetélt-tészta | 229 |
Káposztáskocka | 230 |
Túróscsusza | 230 |
Lekvárosderelye | 230 |
Stiriai metélt | 230 |
Sonkás kocka | 231 |
Tejbenfőtt metélt | 231 |
Pirított diós- vagy mákoskocka | 231 |
Turósgombóc | 231 |
Milánói galuska | 232 |
Kelt tészták | |
A kelt tésztákról általában | 233 |
Tejeskalács | 233 |
Kürtös kalács | 234 |
Savarin I. | 234 |
Savarin II. | 235 |
Aranygaluska | 235 |
Bevert vajastészta | 236 |
Darázsfészek | 237 |
Bécsi táska | 237 |
Lekváros kifli | 237 |
Tiroli rétes | 238 |
Baba au Rum, Pármai herceg módra | 238 |
Zsírban sült kelt tészták | |
Finom farsangi fánk | 239 |
Forgácsfánk | 239 |
Rózsafánk | 240 |
Finom tolófánk | 240 |
Burgonyafánk | 240 |
Lekváros rizsgombóc | 241 |
Ördögpirulái | 241 |
Sós, sajtos tészták | |
Vajaspogácsa | 242 |
Töpörtyüs pogácsa (omlós) | 242 |
Töpörtyüs pogácsa (Ieves) | 242 |
Sajtos pogácsa | 243 |
Sós linzer | 243 |
Stangli és sajtos rúd | 244 |
Sajttal töltött rudacskák | 244 |
Meleg tészták | |
Mit kell tudni a puddingokról és souffléekról általában | 244 |
Hogyan kell elkészíteni az alapanyagot | 244 |
A formák elkészítése és kifőzése puddingok részére | 245 |
A souffléekról | 246 |
Vegyes puddingok | 246 |
Karamel-puddingok | 247 |
Rum-puddingok | 247 |
Mogyoró,- dió- vagy mandula pudding | 248 |
Meggy-puddind | 248 |
Puncs-pudding | 248 |
Gesztenye-pudding | 249 |
Mandula-pudding | 249 |
Magyar-pudding | 249 |
Csokoládé-puddind vagy soufflée | 249 |
CSokoládé-koch | 250 |
Vanilia-, citrom- és narancs-pudding | 250 |
Mogyoró-pudding | 250 |
Finom puncs-pudding | 251 |
Csokoládé-soufflée | 251 |
Stefánia-omlette | 252 |
Omlettte-soufflée | 252 |
Soufflée csokoládéból | 253 |
Palacsinta | 253 |
Krémes palacsinta | 253 |
Káposztás palacsinta | 254 |
Rizsfelfújt | 254 |
Alma-charlotte | 254 |
Kávékrémes palacsinta | 255 |
Almával töltött palacsinta | 255 |
Baranyai mákos gombóc | 255 |
Salzburgi galuska I. | 256 |
Víg özvegy-szelet | 256 |
Császármorzsa | 257 |
Sodók | |
Vanilia-sodó | 257 |
Citrom- vagy narancs-sodó | 257 |
Tej-sodó | 257 |
Kávé-sodó | 258 |
Bor-sodó | 258 |
Bor-sodó (finomabb) | 258 |
Csokoládé-sodó | 258 |
Mogyoró-sodó | 258 |
Rum-puncs-sodó | 259 |
Hideg csokoládémártás | 259 |
Finom tészták | |
Tudnivalók a tészta,- torta,- desszert- és süteménykészítéshez | 259 |
Képviselőfánk I. | 260 |
Képvisleőfánk II. | 261 |
Almáslepény | 261 |
Finom cseresznyés vagy meggyes lepény | 262 |
Rákóczi-túrós | 262 |
Diós- vagy mogyoróslepény | 263 |
Berlini kalács | 263 |
Leveles vajastészta | 263 |
Krémeslepény | 264 |
Narancslepény | 265 |
Karácsonyi patkó | 266 |
Diós- vagy mákos beigli | 266 |
Pozsonyi kifli | 266 |
Flóden | 266 |
Kevert linzer | 266 |
Kindli | 267 |
Püskökkenyér | 267 |
Könnyen csavarható piskótatekercs | 267 |
Piskótatekercs | 268 |
Mogyoróstekercs | 268 |
Csokoládétekercs | 268 |
Ischler (Ischli-fánk) | 269 |
Csokoládéfánk | 269 |
Habstancli | 270 |
Dió- vagy mogyorókocka | 270 |
Rigó Jancsi I. | 270 |
Rigó Jancsi II. | 271 |
Csokoládétekercs | 272 |
Diótekercs | 272 |
Indiáner vagy mignonfánk | 272 |
Berlini-szelet | 273 |
Mikádó-szelet | 273 |
Mogyoró-szelet | 274 |
Bécsi kocka vagy szelet | 275 |
Tükörtojás piskótából | 275 |
Mézes báblepény | 275 |
Gyaluforgács | 276 |
Édes teasütemények | |
Fehér linzer-csillag | 276 |
Mandulás csokoládédesszert | 277 |
Kókuszcsemege | 277 |
Nougt-desszert | 277 |
Csokóládégolyók | 278 |
Debeszter | 278 |
Mandulaanyag teasütemények bevonására | 278 |
Ánizs-ív | 278 |
Ánizsrudacskák | 279 |
Macskanyelv | 279 |
Palais de Dame | 279 |
Fahéjas szelet | 280 |
Parisette | 280 |
Patience | 280 |
Rotschild-piskóta | 281 |
Madelaine | 281 |
Moscauer | 281 |
Pomponette | 281 |
Német pogácsa | 282 |
Mandulás csokoládécsemege | 282 |
Kóburg perec | 283 |
Citromos rudak | 283 |
Száraz mogyorócsók | 283 |
Fahéjas mandulacsillag | 283 |
Vaniliás lapok vagy koszorú | 284 |
Patience I. | 284 |
Patience II. | 284 |
Torták | |
Diótorta vagy szelet | 285 |
Kóburg perec | 285 |
Mézes-torta | 285 |
Fedák-torta | 286 |
Stefánia legyező-torta | 286 |
Orosz krémtorta | 287 |
Török-torta | 288 |
Piscuit- (piskóta) -torta | 288 |
Mocca-torta | 289 |
Gyümölcs-torta | 289 |
Alma-torta | 289 |
Túró-torta | 290 |
Homok-torta | 290 |
Csokoládé-torta | 290 |
Csokoládé-torta | 291 |
Csokoládé krém-torta | 291 |
Mogyoró-torta | 292 |
Dobos-torta | 292 |
Eper-torta | 293 |
Vanilia-torta | 293 |
Puncs-torta | 294 |
Dió-torta | 295 |
Fehér mandula-torta | 295 |
Gesztenye-torta | 296 |
Mokkakrém | 297 |
Tortakrémek | |
Mokka kávékrém | 297 |
Pörkölt mogyorókrém | 297 |
Grillage-krém | 297 |
Dió-krém | 298 |
Pörkölt mogyorókrém | 298 |
Vajas mandulakrém | 298 |
Mogyoró- vagy csokoládékrém | 298 |
Gyümölcskrém | 299 |
Tortakrémek, tortamázak | |
Finom diókrém | 299 |
Csokoládé vagy Ischler fánkkrém | 300 |
Fehér cukorfondant | 300 |
Rózsaszín fondantok | 301 |
Finom mokkamáz | 301 |
Mokkamáz | 301 |
Kávéfondant | 302 |
Csokoládémáz | 302 |
A rétesről | 303 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.