1.062.160

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Konyhaművészet

Rákóczi János receptjei

Szerző
Lektor

Kiadó: Betűmetsző Könyvkereskedés Kft.
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 613 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN: 978-963-9622-93-7
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Rákóczi János szakácskönyve dísze a magyar szakácskönyvpiacnak, és segítője mindazoknak, akik becsülik és hasznosítják az ilyen műveket. A szerző újszerűen, párhuzamosan ismerteti a magyar és a francia konyha legjobb ételeit, mesterien válogatva a leglényegesebbet, mintegy két részre tagolva az egész könyvet. Ezen belül különösen széles választékot nyújt a francia ételek leírásából.
Ez a mű az ünnepi ételkészítést helyezi előtérbe, az étkezés kulturáltságának emelésére ösztönöz, s igényességre nevel a konyhán. Rákóczi János receptjei nemcsak a háziasszonyok számára érdekesek és újak, hanem fontos szerepet tölthetnek be a fiatal szakácsok továbbképzésében. A szerző felelevenít több, már-már feledésbe ment ételreceptet, és számos új ételféleséget ismertet, amelyek hazánkban nem jelentek meg még nyomtatásban.
Rákóczi János Párizsban 2 évig tanult és dolgozott, hazatérve több neves szálloda konyhafőnöke volt. Csaknem valamennyi nemzetközi versenyen és kiállításon sikerrel vett részt,... Tovább

Fülszöveg

Rákóczi János szakácskönyve dísze a magyar szakácskönyvpiacnak, és segítője mindazoknak, akik becsülik és hasznosítják az ilyen műveket. A szerző újszerűen, párhuzamosan ismerteti a magyar és a francia konyha legjobb ételeit, mesterien válogatva a leglényegesebbet, mintegy két részre tagolva az egész könyvet. Ezen belül különösen széles választékot nyújt a francia ételek leírásából.
Ez a mű az ünnepi ételkészítést helyezi előtérbe, az étkezés kulturáltságának emelésére ösztönöz, s igényességre nevel a konyhán. Rákóczi János receptjei nemcsak a háziasszonyok számára érdekesek és újak, hanem fontos szerepet tölthetnek be a fiatal szakácsok továbbképzésében. A szerző felelevenít több, már-már feledésbe ment ételreceptet, és számos új ételféleséget ismertet, amelyek hazánkban nem jelentek meg még nyomtatásban.
Rákóczi János Párizsban 2 évig tanult és dolgozott, hazatérve több neves szálloda konyhafőnöke volt. Csaknem valamennyi nemzetközi versenyen és kiállításon sikerrel vett részt, Frankfurtban aranyérmet nyert, Európa-szerte ismert. Nevéhez fűződik a Rákóczi-túrós közkedvelt sütemény. Vissza

Tartalom

I. LEVESEK ÉS LEVESBETÉTEK..........................................5
II VEGYES ÍZELÍTŐK, SZENDVICSEK........................................................55
III. MÁRTÁSOK........ .................................................73
IV. ELŐÉTELEK......................................................................107
V. TOJÁSÉTELEK............................................................175
VI. HALÉTELEK ....................................................................209
VII. HÚSÉTELEK..................................................................................................253
VIII. FŐZELÉKEK, SALÁTÁK .........................................................405
IX. TÉSZTÁK, TORTÁK, SÜTEMÉNYEK, KRÉMEK, TÓSZTOK................453
X. FÜGGELÉK ..................................................................................................581
BETŰRENDES TÁRGYMUTATÓ ........................................................................587

Rákóczi János

Rákóczi János műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Rákóczi János könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Konyhaművészet Konyhaművészet
Állapot:
2.140 ,-Ft
17 pont kapható
Kosárba