Színes fotókkal illusztrálva. Az új tulajdonos, a Budapest Week Kiadó által gondozott első kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról
A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
Előszó
Kedves olvasó,
a jó élet receptjét keresve ráleltünk a fényűző lakomák kincseire, a pihentető utazásra, az egzotikus történetekre, és a jó társaságra. Végül is jól enni annyi, mint jól élni. És...
Tovább
Előszó
Kedves olvasó,
a jó élet receptjét keresve ráleltünk a fényűző lakomák kincseire, a pihentető utazásra, az egzotikus történetekre, és a jó társaságra. Végül is jól enni annyi, mint jól élni. És reményeink szerint a Konyhaművészet újraindításával együtt új ízeket és barátokat fedezünk fel, a konyhaművészet kincsein keresztül pedig közelebb kerülünk az élet élvezetének esszenciájához.
Már gyerekfejjel is élvezettel figyeltem, hogyan készülnek az ínyencségek édesanyám konyhájában, akárcsak később, az éttermekben, családi vendéglőkben, főzőiskolákban - ám akkor már vendéglátó hivatásomból is adódó volt az érdeklődés. Bár pályám során a kiadás felé fordultam, munkakapcsolatom a vendéglátó szakmával sosem szűnt meg. A Budapest Week Kiadó számos kiadványa kapcsolódik e területhez, így a Good Food Guide to Hungary, vagy a Best of Budapest útmutató, de mi rendezzük minden évben a Best of Budapest Gálát is.
A Konyhaművészet 1990 óta a gasztronómiai ötletek és információk egyik legkedveltebb forrása a magyar vendéglátóipar professzionális szereplői körében. Az elmúlt évek során a kiadvány folyamatosan szállított híreket a különböző konyhai irányzatokról és tanúja volt a magyar konyha gyors evolúciójának.
Ön most nyári számunkat tartja a kezében, az első példányt, amelyet már az új tulajdonos, a Budapest Week Kiadó gondozott. Ebben a bemutatkozó számban megismerkedhet a kiadvány új köntösével, új szerkesztési elveinkkel, az új tördeléssel. Ami nem változott: az igen elismert és elkötelezett szerkesztő, Komáromi Zoltán, séfcsapata, a fotósok, és írók, akik életre keltik a magazint.
A Konyha Művészet újult erővel ássa bele magát a jó ételek, borok és tömény italok nyújtotta élvezetekbe, hogy számos, emlékezetes élménnyel gazdagítson bennünket. Élvezzük együtt ezt a barangolást. Bon apetit!
Vissza
Tartalom
A horvát Adria még sikerrel ellenáll a gyorsétterem-láncok rohamainak. Ha valakinek ahhoz van kedve, az asztaltól asztalig utazást is kipróbálhatja. Csak közben tartsa nyitva a szemét, mert csodálatos történelmi díszletben jár. 6
Az Író enni ment Érdre, ahol négyfogásos könnyű vacsora várta - Beszélgetés Esterházy Péterrel a valóságról, az igazságról, a barátságról... 10
Prágai levél a sör fővárosából, ahol minden jó volt, amikor fiatalok voltunk - még az is, ami nem 14
Könnyű konyha sok-sok egészséges zöldfélével, magvakkal, hallal - kívánhat-e jobbat ennél az egészségtudatos ínyenc? 16
Tündérnevetésű asszony, fehér köpenyben: Donatella Zampoli Toszkánából - a Kempinskiben 20
Borvilág * Kóstoltuk Tokaj-Hegyalja 2000-es évjáratát * Mennyire megbízhatóak érzékszerveink? * Mi az igazi dilemma? * Jelenlétünk az európai piacon: ami már most látható, és ami még nem * Az év borásza: Árvay János 22
A hónap menüje * Július főszereplői a saláták, a zöldfélék, gyümölcsök közt az eper... 30
Találtunk egy jó helyet * Baraka: az iszlám misztikából származó szó. Jelentése: égi áldás 38
Nagyobb eső után nem bírok magammal, kikerekezek mondjuk a Körtvélyesbe, ahol óriási vadkörtefák alatt éjjelente őzek pihennek, reggelre őzlábgombák nőnek 42
Kultúr- és gasztronómiatörténeti kalandozásunk a Nagykunságba vezet. A tatárjárás után IV. Béla királyunk ezen a területen telepítette le a pogány, félnomád kunokat. 46
Firenzei bifsztek * A toszkán kaland, amelyet elbeszélendő vagyok, meglepetésekkel kezdődött. 50
Ínyenc vacsora, amely tényleg összehozható harminc perc alatt. Föltéve, ha minden hozzávalóról gondoskodtál előre... 52
Európa asztalainál - kiállítás a Városligetben. Egy-egy művészien megterített asztal és közvetlen környezete sokat elárul a vendéglátó nemzet kultúrájáról is. 54
Aki ismét naggyá tette a Gundel nevét: a most nyolcvanéves Láng György 56
Ódon szakácskönyvek - régi receptek új előadásban. Szekula Teréz Szegedi Új Szakácskönyve 58
Tanuljunk ínyencül! A ma élő generációk elmaradt gasztronómiai "gyerekszobáját" próbáljuk pótolni, kiegészíteni 62
Receptek a konyha berendezésére 64
Könyvkritika * Ismét egy szakácskönyv, amely igyekszik meggyőzni olvasóit arról, hogy tartalmazza az egészséges élethez szükséges titkokat, recepteket 66
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.
Google, Facebook, Apple, Microsoft fiókkal való belépés/regisztráció eseténautomatikusan elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket.
Elfelejtett jelszó
Kérjük, adja meg azonosítóját, és a hozzá tartozó email címet, hogy jelszavát elküldhessük Önnek!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Azonosító név/E-mail cím* Azonosító és e-mail cím megegyező
E-mail cím*
(2009 március óta a regisztrált ügyfelek azonosító neve megegyezik az email címmel)
Ha az azonosítóját sem tudja megadni, kérjük, hívja az ügyfélszolgálati vonalat:
+36-62-452-833
×
1
2
3
Regisztráció
×
Regisztráció
Regisztrációja sikeresen megtörtént.
Megadott e-mail címére megerősítő e-mailt küldtünk. Ahhoz, hogy a regisztrációja véglegesedjen, és le tudja adni rendeléseit, kérjük, kattintson a levélben található linkre. A megerősítő link a kiküldéstől számított 48 óráig érvényes, ezután a regisztrációs adatok törlésre kerülnek.
Kérjük, jelölje meg az érdeklődési körébe tartozó témaköröket!
Mehet
×
Regisztráció
Az ön által megjelölt témakörök:
Temakor_1
Beállíthatja, hogy emailben értesítőt kapjon az újonnan beérkezett példányokról a bejelölt témaköröknek megfelelően.
Beállított értesítőit belépés után bármikor módosíthatja az Értesítő menüpont alatt:
létrehozhat új témaköri értesítőt
inaktiválhatja értesítőjét, ha éppen nem kíván a megadott témában értesítőt kapni
törölheti véglegesen az adott értesítőjét
szerkesztheti jelenlegi értesítőjét, ha még részletesebben szeretné megadni mi érdekli.
Az Ön választása alapján naponta vagy 3 naponta kap tőlünk emailt a beállított értesítőjéről.