1.067.081

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Konyhaművészet 1997/1.

Kreatív konyha/Itt van Amerika/A varázslatos vok/Gasztronómiai magazin - VII. évfolyam 1. szám

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: P&B Média Portfóliókezelő Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 42 oldal
Sorozatcím: Konyhaművészet
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 23 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal, illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kora tavasszal mindannyian érezzük, hogy kifogytak tartalékaink. Már messze vannak a telet elviselhetővé tévő ünnepek, s még messze van az igazi, várpezsdítő tavasz. Vitaminhiányunk van, tavaszi... Tovább

Előszó

Kora tavasszal mindannyian érezzük, hogy kifogytak tartalékaink. Már messze vannak a telet elviselhetővé tévő ünnepek, s még messze van az igazi, várpezsdítő tavasz. Vitaminhiányunk van, tavaszi fáradékonyságban szenvedünk, mérgelődünk a locspocs miatt, szeretnénk végre ledobni a nehéz télikabátot, unjuk a szürkeséget, idegeskedünk az adóbevallás miatt - egyszóval: a végeérhetetlennek tűnő, rosszkedvű hétköznapok időszaka ez. De törvényszerű-e, hogy az legyen? Nem vagyunk-e urai saját életünknek, nincsenek-e eszközök a kezünkben ahhoz, hogy az unalmas, szürke estéket derűs baráti körben eltöltött vacsorával varázsoljuk el; hogy a hosszú eseménytelen hétvégét megtörjük egy-egy eseményszámba menő családi étkezéssel; hogy a hétköznapi ebéd is kellemes meglepetéssé változzék? Na persze, mondhatják erre olvasóink, az boldogíthatja magát kulináris élvezetekkel, akinek sok a felesleges pénze. De higgyék el, ez tévedés: szerencsére a gasztronómiában a magas minőség semmilyen összefüggésben sincs a magas alapanyagárral - szinte bármiből készíthető egészséges, ízletes és különleges fogás, csak érteni kell a módját. Aki olvasóink közül már megélt egyet-mást, az maga is tudja: különleges és drága alapanyagokból különleges menüt előállítani nem nagy kunszt. Hanem a semmiből, abból, ami mindig van otthon - a tojásból, krumpliból, kolbászból, fejeskáposztából - ínyes fogásokat varázsolni: az igazi művészet. Talán meglepő, de iga, hogy az exkluzív éttermek is egymás után ismerik fel a tényt: anyagi gondokkal a legkevésbé sem küszködő vendégeik sem mindig bélszínre, rákra, osztrigára vagy szarvasgombára, hanem gyakran egyszerű főzelékre vagy házias egytálételre vágynak.
Ennek szellemében állítottuk össze mostani lapszámunkat: kívánjuk, hogy találjanak benne egyszerű, viszonylag olcsó, egészséges és finom ételeket, amelyekkel sikeresen felvidíthatják saját magukat, családtagjaikat, barátaikat. Brillat-Savarinnel együtt valljuk, hogy egy kitűnő étkezés nem csak a testnek, hanem a léleknek is élvezetet okoz. Vissza

Tartalom

KREATÍV KONYHA 4
Variációk egy témára
A CSALÁD KEDVENCE 8
Burgonya sülve-főve
HÉTKÖZNAPI ÖRÖMÖK 12
Körülülni a serpenyőt
VÁLTOZATOK VAGDALTHÚSRA 14
Egészséges és megunhatatlan
SALÁTATANULMÁNYOK 18
A téli szezon sztárjai
ITT VAN AMERIKA 20
Gyors és kalóriadús
RESATURANT 21
Kis konyhaművészeti fogalomtár
A VARÁZSLATOS VOK 22
Mindenféle kínai módra
ÍNYENCVACSORA 28
Fél óra alatt
ÉDES MEGLEPETÉS 30
Amerikai töltött sütemények
TIZENÖTSZÖR 34
Omlett
A ZSŰRI NEVÉBEN 36
Az 1996. évi Tízes Lista versenyről
SZAKÁCSKÖNYV 37
Egy ínyenc római polgár: Apicius
INTERJÚ 38
Ínyesmester Párizsban
BORKÓSTOLÓ 40
Bornapló az osztrák-magyar borritkaságokról
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Konyhaművészet 1997/1. Konyhaművészet 1997/1. Konyhaművészet 1997/1.
Állapot:
980 ,-Ft
5 pont kapható
Kosárba