1.050.377

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Konyhaművészet 1996/1.

MOZART-desszertek/Földi bárány/Variációk egy témára/Gasztronómiai magazin - VI. évfolyam 1. szám

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Fotózta

Kiadó: Kurír Lap- és Könyvkiadó Részvénytársaság
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 48 oldal
Sorozatcím: Konyhaművészet
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 23 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal, illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Van egy jó hírünk és van egy rossz - ám aki már eljutott odáig, hogy kezében van a Konyhaművészet idei első száma, és éppen ezeket a sorokat olvassa, az már mindkét hírről értesült. A jó hír,... Tovább

Előszó

Van egy jó hírünk és van egy rossz - ám aki már eljutott odáig, hogy kezében van a Konyhaművészet idei első száma, és éppen ezeket a sorokat olvassa, az már mindkét hírről értesült. A jó hír, ugyebár, a barátságos ár, a rossz, hogy a kevesebb pénzért kevesebb jár. De csak papírból! Sem látványban, sem tartalomban nem vagyunk hajlandók kevesebbet nyújtani olvasóinknak, mint eddig. Inkább - ha sikerül - kicsit többet. Ígéretünkhöz híven például e számunkban már nem véletlen és esetleges, hogy az egyes fogások mellé illő italt - méghozzá a magyar pincészetek legjavát - ajánljuk, hanem szerkesztői szándék eredménye és a Borkollégium neves szakértőinek szolgáltassa. Azzal is az Önök kedvében szeretnénk járni, hogy Jó dolgok rovatunkban felhívjuk figyelmüket néhány új, a kereskedelemben megjelent finomságra, illetve hogy a szerkesztőségbe érkező levelek egy részére - amelyek többeket érintő kérdéseket tesznek fel - a lap hasábjain válaszolunk. Ugyanakkor igyekszünk hűek maradni a megszokott rovatokhoz, sőt, a későbbiekben visszatérni egy-egy régebbi - Önök által hiányolt - szolgáltatásunkhoz is: a következő számtól kezdve ismét lesz Á la carte, azaz igyekeztünk bemutatni Önöknek új vendéglátó helyeket.
A fentiektől talán kiderül: többet szeretnénk nyújtani, és fokozottabb mértékben számítunk olvasóink közreműködésére is. Maradjanak velünk továbbra is, örüljünk együtt a közelgő tavasznak és mindazoknak a gasztronómiai örömöknek, amiket ez az évszak ígér. Vissza

Tartalom

DELIKÁTESZ 2
Csupa sajt - a böjt jegyében
TÍZES LISTA 1995.
A szempontokról, a zsűri tapasztalatairól
KREATÍV KONYHA 8
Variációk egy témára: az alkalom más, az íz ugyanaz
ADRIAI HALÁSZVACSORA 11
A böjt öröme: lazac fehérborral
SCAMPI 12
A Tízes Lista benjáminja
KITŰNŐ KONYHÁK 14
Nicky's Kuchlmasterei - a bécsi módi
VILLAM MEDICI 18
Veszprém újra a Tízes Listán
MOZART-DESSZERTEK 20
Mesterművek - csak virtuózoknak
HERA FŐZŐISKOLA 26
Szalai Tamás és a káposzta
EGY FRANCIA SÉF BUDAPESTEN 30
Patrick Pagés titkai és receptjei
FÖLDI BÁRÁNY 34
A hagyományos húsvéti áldozat
JÓ DOLGOK 36
Amiket észrevettünk
KIS KONYHAMŰVÉSZETI FOGALOMTÁR 37
Charlotte
TIZENÖTSZÖR 38
A sokoldalú sajt
VILÁGKONYHA 42
Hagyománytisztelő oroszok
BORKÓSTOLÓ 46
Bornapló - Az év borásza
KEDVES OLVASÓINK! 48
Levelekre válaszolunk
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem