1.067.062

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Konyhaművészet 1991/1.

Gasztronómiai magazin - I. évfolyam 1. szám

Szerkesztő
Fotózta
Budapest
Kiadó: Európa-Híd Alapítvány
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 64 oldal
Sorozatcím: Konyhaművészet
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 23 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Olyan világban élünk - látod, kedves Olvasó, nem hitted volna, hogy ezt éppen itt megtudni -, melyben lépten-nyomon lelkifurdalásunk lehet. Lassacskán mást sem jelent. már bocsánat a szóért,... Tovább

Előszó

Olyan világban élünk - látod, kedves Olvasó, nem hitted volna, hogy ezt éppen itt megtudni -, melyben lépten-nyomon lelkifurdalásunk lehet. Lassacskán mást sem jelent. már bocsánat a szóért, európainak lenni, mint lelkifurdalást érezni. De aki "belépett" ebbe a lapba, az ezt már úgyis tudja, tudja, hogy többféleképpen lehet enni; ezek közül a legtermészetesebb, ha azért eszünk, mert éhesek vagyunk - és ettől itt eltekintünk.
Nyegleség ez? Inkább nevetséges. Ha nem hülyült volna meg éppen a világ, és esténte nem háborút nézegetnék színesben a tévén, akkor némi kivagyisággal és büszkeséggel említeném, úgy, ahogy az irodalommal kapcsolatban szoktam, hogy az tudniillik egyáltalán nem fontos dolog, hanem kicsi és nevetséges - ám, emelem föl tudálékosan a hangom, ez a nevetségesség, ez a komolytalanság, ez a kicsi, ez mégis fontos.
Ha komolyan veszem ennek a lapnak a címét, vagy még sokkal inkább P. bácsit, aki egy időben vasárnaponként nálunk ebédelt, és a leves után, bármilyen leves után, párás szemekkel anyámra nézett (szerelmes lett volna belé?), és azt suttogta mindig (mi pedig súgtuk neki előre): "Lilkóm, ez a leves egy költemény!" - akkor a főzés művészet, költészet, s minden igaz rá, ami amazokra, haszontalanság, a célnélküliség és az ezeken keresztül megvalósuló mégis-fontosság. Vissza

Tartalom

Mi minden készülhet bárányhúsból? Például különleges és laktató szendvics, amelynek elkészítését is lefényképeztük1
A híres magyar ételspecialitásokból összeállított ételsor receptjei a lehető leghagyományosabbak. Lehet, hogy Ön mégsem ismer rá az Újházy tyúkhúslevesre, a hideg libamájra, a töltött káposztára, a paprikás csirkére és az ízes derelyére?4
Van Budapesten, a Városligeti tó közepén egy kis sziget, azon pedig egy étterem... Olyan kitűnő a konyhája, hogy híre máris hetedhét határon jár. Sorozatunkban ezúttal a Robinson Éttermet mutatjuk be8
Feljegyzések fűszerekről: témánk az illatos, zamatos, egészségőrző rozmaring...16
Sztevanovity Zorán olyan ínyenc, aki néha két napig sem eszik. De azt is megtudhatjuk, hogy milyen húsvéti étel a kapama?18
Európa éttermeinek legdivatosabb halfajtája manapság a lazac. Persze, nem mindegy, hogy tenyésztett avagy vad lazac kerül a tányérunkra22
Hatvany Lili "nagy" vacsorái, és napjaink "kis" vacsorái28
A húsvéti sódar titkaiba Krúdy Gyula vezeti be olvasóinkat34
Mikromester sorozatunkban ezúttal csupa hús nélkül készített ételt ajánlunk38
Pihennek boldog óborok... Egyik leghíresebb borvidékünkön, Szekszárdon44
Tartson velünk - és Szántó Péterrel - egy indiai lakomára!48
Tojásos ételek, pontosan huszonegyszer. Ennyi receptet kínálunk azoknak, akik szeretik a tojást és a tojásban is a változatosságot!54
Ők is unják saját megszokott konyhájukat - írja Berlinből levelezőnk a berliniekről. Nem úgy a hagyományokat, amelyek felfedezésére népszerű tévésorozatok indultak a német tévécsatornákon56
Bécs egyik leghíresebb vendéglőjében jártunk. Vajon mi az Altwienerhof sikerének, hírnevének titka? Elég a riportunkat illusztráló képeket látni ahhoz, hogy megsejtsük.58
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem