1.062.428

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Konyhalexikon

Minden, amit a konyhai alapanyagokról és felhasználásukról tudni kell

Szerkesztő
Pécs
Kiadó: Art Nouveau Könyvescéh Kft.
Kiadás helye: Pécs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 256 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 21 cm
ISBN: 978-615-510-412-1
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Manapság rendkívül gazdag az élelmiszer-kínálat: a legkülönbözőbb nemzetközi és egzotikus különlegességek ugyanúgy elérhetők, mint a hazai termékek. Egyáltalán nincs tehát könnyű helyzetben az, aki ma bevásárolni indul.
Bizonyára gyakran látunk gránátalmát, de vajon tudjuk-e, mihez kezdjünk vele? Mi a vérfű vagy ázsiai citromfű? Tudjuk-e, hogy tízezer fajta rizs létezik a világon, s hogy a földimogyoró nem dióféle? Sejtjük-e, mi különbözteti meg a Fleur de Selt a hagyományos asztali sótól? Milyen húst vegyünk leveshez, és melyik alkalmas sültnek? Hogyan néz ki az aranydurbincs?
Mindezek a lényeges információk megtalálhatók ebben a gazdagon illusztrált kézikönyvben, amely több mint 900 szócikkével és ragyogó fényképeivel segít eligazodni az alapanyagok rendkívül széles és változatos kínálatában. A hasznos vásárlási és tárolási ötleteket adó kötetben mindent megtudhatunk a különböző élelmiszerek származásáról és felhasználási lehetőségeiről, így kötetünk minden hobbiszakács számára... Tovább

Fülszöveg

Manapság rendkívül gazdag az élelmiszer-kínálat: a legkülönbözőbb nemzetközi és egzotikus különlegességek ugyanúgy elérhetők, mint a hazai termékek. Egyáltalán nincs tehát könnyű helyzetben az, aki ma bevásárolni indul.
Bizonyára gyakran látunk gránátalmát, de vajon tudjuk-e, mihez kezdjünk vele? Mi a vérfű vagy ázsiai citromfű? Tudjuk-e, hogy tízezer fajta rizs létezik a világon, s hogy a földimogyoró nem dióféle? Sejtjük-e, mi különbözteti meg a Fleur de Selt a hagyományos asztali sótól? Milyen húst vegyünk leveshez, és melyik alkalmas sültnek? Hogyan néz ki az aranydurbincs?
Mindezek a lényeges információk megtalálhatók ebben a gazdagon illusztrált kézikönyvben, amely több mint 900 szócikkével és ragyogó fényképeivel segít eligazodni az alapanyagok rendkívül széles és változatos kínálatában. A hasznos vásárlási és tárolási ötleteket adó kötetben mindent megtudhatunk a különböző élelmiszerek származásáról és felhasználási lehetőségeiről, így kötetünk minden hobbiszakács számára nélkülözhetetlen. Vissza

Tartalom

Előszó 7
Saláták 8
Zöldségek 16
Szezonnaptár 18
Levélzöldségek és káposztafélék 20
Gumós és gyökérzöldségek 26
Burgonya 32
Hagymafélék 34
Hajtás- és szárzöldségek 36
Természöldségek 40
Tökfélék és virágzöldségek 46
Csírák 50
Hüvelyesek 52
Tengeri zöldségek 56
Gombák és szarvasgombák 58
Gyümölcsök 62
Bogyós gyümölcsök 64
Almatermésűek 72
Csonthéjasok 77
Citrusgyümölcsök 80
Déligyümölcsök 84
Egzotikus gyümölcsök 88
Diófélék és olajos magvak 94
Húsok 96
Sertés 98
Szarvasmarha 102
Borjú 106
Darált hús 109
Bárány és kecske 110
Házinyúl 112
Szárnyasok 114
Csirke, tyúk 116
Pulyka 118
Kacsa és liba 120
Fürj, gyöngytyúk és strucc 122
Vadak 124
Szarvas 126
Őz 128
Vaddisznó 130
Nyúl 132
Fogoly és fácán 133
Húskészítmények,
sonka és kolbász 134
Sonka és szalonna 136
Nyers kolbász 140
Abált kolbász 144
Főzött kolbász és hurka 146
Halak 148
Tengeri halak - kerek halak 150
Tengeri halak - lapos halak 158
Határátlépők 162
Édesvízi halak 164
Tenger gyümölcsei 168
Héjasok 170
Rákok 174
Lábasfejűek 180
Tojás, tejtermékek és sajtok 182
Tojás 184
Friss tejből készült termékek 186
Kemény sajtok 188
Szeletelni való sajtok 190
Kékpenészesek és rúzzsal érők 194
Lágy sajtok 196
Túrósajtok 197
Rizs, tészta és gabona 198
Rizs 200
Gabona 202
Tészta 208
Fűszernövények 212
Mediterrán fűszernövények 214
Ázsiai fűszernövények 216
Klasszikus európai fűszernövények 21 8
Fűszerek 222
Magvak 228
Gyökerek és fokhagyma 230
Őrölt fűszerek 232
Alapanyagok 234
Olajok 236
Zsírok 238
Ecet és mustár 240
Cukor 242
Zselésítőszerek és só 244
Konyhai műveletek 246
Ételkészítési módszerek 248
Szakkifejezések 250
Tárgymutató 254
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Konyhalexikon Konyhalexikon Konyhalexikon Konyhalexikon
Állapot:
3.640 ,-Ft
29 pont kapható
Kosárba