Előszó
Kedves háziasszony!
Ugye nyáron szívesebben tölti az idejét bárhol máshol, mint a konyhában? Mi is gondoltunk erre, és többek között ezért ajánljuk a szárnyas húsokból készült fogásainkat.
A...
Tovább
Előszó
Kedves háziasszony!
Ugye nyáron szívesebben tölti az idejét bárhol máshol, mint a konyhában? Mi is gondoltunk erre, és többek között ezért ajánljuk a szárnyas húsokból készült fogásainkat.
A csirke, pulyka, liba, kacsa számtalan variációban, sokféle ízesítéssel tálalható, sok esetben rendkívül egyszerűen, és viszonylag rövid időn belül elkészíthető. Ha például sütőben készítjük, időt spórolhatunk, hisz csak az előkészítést kell elvégeznünk, a többi a tűzhely dolga.
Még egy érv szólt a szárnyasok mellett, hogy jóval egészségesebbek, sőt sok esetben olcsóbbak is, mint a sertés- vagy marhahús. Télen talán jobban kívánjuk a zsírosabb vagy laktatóbb ételeket, a melegebb évszakokban viszont szívesebben fogyasztjuk a könnyen emészthető falatokat.
Éljünk könnyebben, egészségesebben, de ez ne jelentse azt, hogy a jó ízekről is lemondunk! Továbbra is használjuk a megszokott, jól bevált fűszereinket, és adjuk meg az étkezések módját, de takarékoskodjunk a pénzünkkel, az időnkkel, az energiával, és főleg vigyázzunk az egészségünkre!
A recepteknél feltüntetett mennyiségek - ahol külön nem jelezzük - négy személyre szólnak.
Jó étvágyat kívánunk!
Vissza