A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szállodai ismeretek

A dolgozók vendéglátóipari szakközépiskoláinak

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 103 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-221-651-2
Megjegyzés: Tankönyvi szám: 21 945. Fekete-fehér ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Szállodai alapismeretek3
A szálláshelyek kialakulása3
Történelmi visszapillantás3
A vendégfogadás hazai története6
A szálláshelyek csoportosítása11
Rendeltetés szerint11
Osztályba sorolás szerint12
A nyújtott szolgáltatások szerint15
Egyéb szempontok szerint15
A szállodai tevékenység15
A szálloda fogalma, feladata15
A szállodák szerepe az idegenforgalomban16
A szálloda üzemeltetésének tárgyi feltételei19
A szállodai beruházásokról általában19
A szálloda épülete és helyiségei20
Falak, homlokzat, bejáratok20
Nyílászárók, burkolatok21
A szálloda helyiségei és funkcióik23
Az elszállásolás célját szolgáló helyiségek23
A vendéglátás helyiségei25
Egyéb szolgáltatóhelyiségek25
Járulékos helyiségek25
A szálloda műszaki berendezései26
Vízellátás, csatornahálózat, egészségügyi berendezések26
Fűtés, szellőzés, klíma27
Elektromos rendszerek28
Felvonók29
Hírközlő és jelzőberendezések30
Egyéb berendezések31
Gyógyberendezések32
Szállodai berendezések és felszerelések33
Esztétikai alapelvek33
Pszichikai alapelvek35
A szálloda berendezése35
A szálloda üzemeltetésének munkaszervezési és személyi tényezői38
A munkaszervezés fogalma és feladata38
A szállodai munkaszervezés feladata38
A szállodai munkaszervezés végrehajtásának eszközei39
Szállodai szervezet, szállodai munkakörök40
Szállodai szervezet40
A szállodai terület munkakörei42
A szállodai dolgozókkal szemben támasztott követelmények47
Megjelenés48
Kulturált viselkedés48
Szakmai követelmények49
A szállodák értékesítési munkája51
Marketingszemléletű szállodai értékesítés52
Az emberi tényezők vizsgálata52
A kínált termékek, szolgáltatások vizsgálata52
A piac elemzése54
Marketingterv összeállítása55
A kínált termékek, szolgáltatások "csomagolása", csomagtervek kidolgozása57
Árak60
Kiajánlás61
Lebonyolítás65
Tájékoztatás az Országos Számítógépes Idegenforgalmi Rendszer megvalósításáról66
Szállodai ügyvitel67
A szállodai ügyvitelről általában67
Az operatív elszámoltatás előkészítése67
Rendelésfelvétel68
Rendelések nyilvántartása70
A vendégek érkeztetésével kapcsolatos ügyvitel70
Hatósági bejelentések71
A szolgáltatások bizonylatolása72
Az operatív elszámoltatás82
Számlázás és naplóvezetés82
Bevétel-elszámolás87
Pénzügyi rendezések87
A szállodai statisztika90
A szállodai gazdálkodás mutatói90
Egyéb, az elszámoltatástól független nyilvántartások91
Számítógép a szállodai ügyvitelben91
Jogi előírások a szálloda (szálláshely) és a vendég kapcsolatára93
Szerződéses kapcsolatok93
Lemondási feltételek94
Kötbér94
A szálloda felelőssége a megrendelő iránt94
A kártérítés mértéke95
A szálloda felelőssége a vendég értéktárgyaiért95
A vendég (megrendelő) felelőssége a szálloda iránt96
Zálogjog97
Visszatartási jog97
A szállodai dolgozókra vonatkozó rendelkezések98
A társadalmi tulajdon kárára elkövetett vétség98
A tulajdont károsító bűntettek98
A személyi tulajdon kárára elkövetett vétség99
A fogyasztók megkárosítása99
Felhasznált és ajánlott irodalom101
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Szállodai ismeretek Szállodai ismeretek Szállodai ismeretek Szállodai ismeretek

A borító enyhén elszíneződött, foltos.

Állapot:
1.980 Ft
1.380,-Ft 30
10 pont kapható
Kosárba
30% garantált kedvezmény!