Fülszöveg
Egy-egy országot, népet nem utolsósorban az ételeiről, étkezési szokásairól lehet a legjobban megismerni - vallja a könyv szerzője, aki tudósítóként és diplomataként a fél életét külföldön töltötte, s módjában állt végigkóstolgatni a világot.
Tapasztalatait, kedves emlékeit papírra vetette, így jelenhetett meg kiadónk gondozásában előbb A világ ételcsodái, majd a világ leghíresebb borait, s a hozzájuk illő ételeket felsorakoztató Kóstolgató, az idén pedig a trilógia méltó záróköteteként a többi italból összeállított koktél.
A Koktélparti nem egyszerű tanulmány, nem is receptkönyv, sokkal több annál: izgalmas kalandozás földrészeken és történelmi korokon át. S mire a végére ér az olvasó, nemcsak a szerző legszemélyesebb emlékeivel gazdagodhat, nemcsak rafinált koktélok és ínycsiklandó ételek receptjeit ismerheti meg, hanem azt is megérti, hogy miként befolyásolja egy-egy nép alkoholfogyasztási szokásait saját nemzeti itala.
Hogy a Daiquiri vagy a Tequila miért éppen Hemingway...
Tovább
Fülszöveg
Egy-egy országot, népet nem utolsósorban az ételeiről, étkezési szokásairól lehet a legjobban megismerni - vallja a könyv szerzője, aki tudósítóként és diplomataként a fél életét külföldön töltötte, s módjában állt végigkóstolgatni a világot.
Tapasztalatait, kedves emlékeit papírra vetette, így jelenhetett meg kiadónk gondozásában előbb A világ ételcsodái, majd a világ leghíresebb borait, s a hozzájuk illő ételeket felsorakoztató Kóstolgató, az idén pedig a trilógia méltó záróköteteként a többi italból összeállított koktél.
A Koktélparti nem egyszerű tanulmány, nem is receptkönyv, sokkal több annál: izgalmas kalandozás földrészeken és történelmi korokon át. S mire a végére ér az olvasó, nemcsak a szerző legszemélyesebb emlékeivel gazdagodhat, nemcsak rafinált koktélok és ínycsiklandó ételek receptjeit ismerheti meg, hanem azt is megérti, hogy miként befolyásolja egy-egy nép alkoholfogyasztási szokásait saját nemzeti itala.
Hogy a Daiquiri vagy a Tequila miért éppen Hemingway hőseinek volt a kedvence, mi is az a Calvados, amibe a Remarque-regények szereplői fojtották örömüket-bánatukat, vagy mi az a Maraschino, amit a romantikus szerelmes regények hősnői kortyolgatnak.
S ahogy az előző két kötetben megszokhatta az olvasó, ez az összeállítás is úgy készült, hogy az egyes italokhoz leginkább illő ételek, illetve az adott itallal készíthető finomságok receptjei is megtalálhatók a könyvben.
Vissza