1.062.395

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

KÖJÁL előírások és ellenőrzésük a vendéglátásban

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Belkereskedelmi Továbbképző Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 64 oldal
Sorozatcím: Szakmai Kiskönyvtár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN: 963-014-585-5
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezető3
A vendéglátó egységek közegészségügyi-járványügyi jelentősége4
A közegészségügyi-járványügyi szervek ellenőrzős és hatósági tevékenysége5
Általános előírások és ellenőrzési szempontok10
Az egység elhelyezése10
Általános rend és tisztaság, munkaegészségügy, munkavédelem12
Személyi higiéne14
Főzési (étkezési) adagszám, étrend17
Áruátvétel, a nyersanyag útja az egységben, az egység helyiségeinek kapcsolata18
Raktározás, tárolás, áruvédelem18
Földesáruraktár18
Szárazáruraktár20
Hűtőszekrények, hűtőkamrák, hűtőpultok20
Földesáru-előkészítő21
Húselőkészítő, halelőkészítő23
Főzőtér24
Edények mosogatása, tárolása25
Fogyasztótér28
Ételszállítás28
Az egyes üzlettípusokra vonatkozó előírások és ellenőrzési szempontok30
Értékesítés30
Éttermek, vendéglők30
Étterem, vendéglő, csárda, söröző, kávéház30
Kifőzde, étkezde30
Gyors étkezőhelyek31
Büfé, bisztró, falatozó, ételautomata31
Ételbár31
Pecsenyesütő, halsütő, lacikonyha32
Lángos-, palacsintasütő32
Cukrászdák, eszpresszók32
Cukrászda, süteményszaküzlet, fagylaltozó32
Eszpresszó, teázó, tejbár34
Szórakozóhelyek34
Mulató, varieté, zenés ifjúsági szórakozóhely, éjszakai bár34
Italüzletek34
Nappali bár, Drink bár34
Borozó, sörbár34
Borkostoló, borkimérés, poharazó34
Italbolt, kocsma34
Mozgó árusítás35
Mozgó-, időszakos büfé, mozgó fagylaltárusítás35
Árusítás, értékesítés tömegközlekedési eszközökön35
Házhoz szállítás36
Központi termelőegységek36
Báziskonyha37
Gyorsfagyasztó (gastrofol) üzem37
Konyhai előkészítő üzem39
Központi hidegkonyha41
Központi cukrászüzem41
Fagylaltkészítő üzem42
Munkahelyi vendéglátó egységek44
Konyha étkezőhelyiséggel44
Munkahelyi báziskonyha44
Melegítő-tálalókonyha és étkezde44
Munkahelyi büfé46
Kereskedelmi szálláshelyek46
Szálloda, motel49
Turistaszállás49
Kisegítő szálláshely49
Fogadó, panzió49
Nyaralóház49
Fizetővendéglátó-hely49
Kemping50
Ételmérgezések, ételfertőzések51
Alapfogalmak51
Tennivalók ételmérgezés, ételfertőzés esetén52
Ételmérgezések, ételfertőzések megelőzése56
Az élelmezéshigiénés laboratóriumi vizsgálatok célja, fajtái58
A vendéglátásban dolgozók tennivalói a laboratóriumi mintavételezések segítése érdekében59
Függelék
Jogszabályok, utasítások jegyzéke61
Felhasznált irodalom63
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
KÖJÁL előírások és ellenőrzésük a vendéglátásban KÖJÁL előírások és ellenőrzésük a vendéglátásban
Állapot:
840 ,-Ft
4 pont kapható
Kosárba