1.067.243

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Klasszikus magyar konyha

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Budapest
Kiadó: Corvina Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 380 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 18 cm
ISBN: 963-13-3786-3
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal, illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A magyar történelem bővelkedik fordulatos, dicsőséges, csak erre a népre jellemző eseményekben. Ugyanezt elmondhatjuk a magyar ételekről és borfajtákról is. Ebből a könyvből az olvasó az étel- és italfajták lenyűgözően gazdag választékát ismerheti meg, a falusi asztalokra kerülő levesektől az arisztokrácia kifinomult grande cuisine-jéig.
Láng György fáradhatatlan kutatómunkával, minden apróságra kiterjedő figyelemmel gyűjtötte össze ezeket az eredeti, kipróbált recepteket. Pontos és részletes utasításai alapján olvasói könnyen és hibátlanul elkészíthetik a könyvben szereplő ételeket.
Láng György a mű bevezető fejezetében érdekfeszítő összefoglalót nyújt a magyar konyha történetéről, visszanyúlva a titokzatos kezdetekig, a mongol törzsek étkezési szokásaiig; majd szórakoztató beszámoló következik a Magyarország különböző területein gyakorolt konyhaművészet és étkezési szokások tíz évszázadáról - a budapesti éttermek és kávéházak leírását éppúgy megtaláljuk a könyvben, mint az... Tovább

Fülszöveg

A magyar történelem bővelkedik fordulatos, dicsőséges, csak erre a népre jellemző eseményekben. Ugyanezt elmondhatjuk a magyar ételekről és borfajtákról is. Ebből a könyvből az olvasó az étel- és italfajták lenyűgözően gazdag választékát ismerheti meg, a falusi asztalokra kerülő levesektől az arisztokrácia kifinomult grande cuisine-jéig.
Láng György fáradhatatlan kutatómunkával, minden apróságra kiterjedő figyelemmel gyűjtötte össze ezeket az eredeti, kipróbált recepteket. Pontos és részletes utasításai alapján olvasói könnyen és hibátlanul elkészíthetik a könyvben szereplő ételeket.
Láng György a mű bevezető fejezetében érdekfeszítő összefoglalót nyújt a magyar konyha történetéről, visszanyúlva a titokzatos kezdetekig, a mongol törzsek étkezési szokásaiig; majd szórakoztató beszámoló következik a Magyarország különböző területein gyakorolt konyhaművészet és étkezési szokások tíz évszázadáról - a budapesti éttermek és kávéházak leírását éppúgy megtaláljuk a könyvben, mint az alföldi pásztortüzekét. E könyvet forgatva az olvasó megújult tiszteletet érez a múlt egyszerű ételei iránt; ugyanakkor könnyen kísértésbe eshet, hogy megpróbálja saját konyhájában előállítani a századforduló híres magyar cukrászainak legpompásabb torta-remekeit.
Ez a gazdagon illusztrált, szórakoztató, tanulságos, a maga műfajában meghatározó jeletőségű könyv 1971-ben jelent meg első alkalommal, angol nyelven. Azóta több kontinensen, számos alkalommal kiadták. Vissza

Tartalom

Bevezetés7
Előszó a magyar kiadáshoz9
A magyar szakácsművészet története
A titokzatos kezdetek15
Az első ötszáz év18
Három külön világ, háromféle konyha (A tizenhatodik és tizenhetedik század szakácsművészete)27
Buda visszafoglalásától az Osztrák-Magyar Monarchiáig41
A tizenkilencedik-huszadik század51
A magyar tájegységek gasztronómiai jellegzetességei
Dunántúl69
Budapest79
Észak-Magyarország89
A Nagyalföld100
Erdély119
Receptek
Megjegyzések, elöljáróban127
Levesek129
Levesbevalók147
Előételek153
Halak166
Szárnyasok174
Sertéshúsok és szalonnák183
Borjú192
Marha199
Bárány- és ürühús210
Vadszárnyasok és vadhúsok214
Hagyományos raguk: gulyás, pörkölt, paprikás és tokány222
A káposzta mint főétel231
Tészták243
Töltött zöldségfélék252
Főzelékek és köretek259
Saláták272
Mártások278
Kenyér és pogácsák284
Krémek, édes mártások és gyümölcsök291
Zsírban sült tészták296
Meleg tészták299
Palacsinták306
Rétesek314
Házi édességek322
Kalács328
Torták333
Aprósütemények, szeletek és teasütemények349
Édes csemegék359
Táji étrendek, különleges vacsorák és ünnepi lakomák362
Függelék
Köszönetnyilvánítás367
Berda József verseiről369
Válogatott irodalomjegyzék370
Betűrendes receptmutató373

Láng György

Láng György műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Láng György könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem