kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Corvina Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Vászon |
Oldalszám: | 380 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 18 cm |
ISBN: | 963-13-3786-3 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal, illusztrációkkal. |
Bevezetés | 7 |
Előszó a magyar kiadáshoz | 9 |
A magyar szakácsművészet története | |
A titokzatos kezdetek | 15 |
Az első ötszáz év | 18 |
Három külön világ, háromféle konyha (A tizenhatodik és tizenhetedik század szakácsművészete) | 27 |
Buda visszafoglalásától az Osztrák-Magyar Monarchiáig | 41 |
A tizenkilencedik-huszadik század | 51 |
A magyar tájegységek gasztronómiai jellegzetességei | |
Dunántúl | 69 |
Budapest | 79 |
Észak-Magyarország | 89 |
A Nagyalföld | 100 |
Erdély | 119 |
Receptek | |
Megjegyzések, elöljáróban | 127 |
Levesek | 129 |
Levesbevalók | 147 |
Előételek | 153 |
Halak | 166 |
Szárnyasok | 174 |
Sertéshúsok és szalonnák | 183 |
Borjú | 192 |
Marha | 199 |
Bárány- és ürühús | 210 |
Vadszárnyasok és vadhúsok | 214 |
Hagyományos raguk: gulyás, pörkölt, paprikás és tokány | 222 |
A káposzta mint főétel | 231 |
Tészták | 243 |
Töltött zöldségfélék | 252 |
Főzelékek és köretek | 259 |
Saláták | 272 |
Mártások | 278 |
Kenyér és pogácsák | 284 |
Krémek, édes mártások és gyümölcsök | 291 |
Zsírban sült tészták | 296 |
Meleg tészták | 299 |
Palacsinták | 306 |
Rétesek | 314 |
Házi édességek | 322 |
Kalács | 328 |
Torták | 333 |
Aprósütemények, szeletek és teasütemények | 349 |
Édes csemegék | 359 |
Táji étrendek, különleges vacsorák és ünnepi lakomák | 362 |
Függelék | |
Köszönetnyilvánítás | 367 |
Berda József verseiről | 369 |
Válogatott irodalomjegyzék | 370 |
Betűrendes receptmutató | 373 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.