1.062.071

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kistermelők Lapja 1992. január-december

XXXVI. évfolyam 1-12. szám

Szerző
Budapest
Kiadó: Hírlapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 396 oldal
Sorozatcím: Kistermelők Lapja
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

1. szám
Srankó István: Ismét gazdálkodni szeretnék2
Minőséget akarok termelni4
Dr. Csapó János: A tej fehérjetartalmát befolyásoló tényezők6
Reuss Éva: Az ínyencekre is számítva7
Tanácsok tőgygyulladás esetére8
Dr. Molnár József: Kecsketenyésztés 4.12
Kisálllat-kiállítás 1991.14
Vágóhídavató Lajosmizsén16
Dr. Csíkváry László: A bécsi kék nyúl 2.17
Lanszky József: Prémezésről - tenyésztőknek18
Laczkó Sándor: Csincsillák rácson tartása az USA-ban19
Vámos László: Színes baromfiudvar20
Ádám Ildikó: Tollhelyzet22
Dr. Rácz Zoltán: Hasznos tanácsok hitelpályázatok készítéséhez26
Modlánné Görgényi Ildikó: Szakképzés vállalkozóknak27
Dr. Becz Miklós - Kurucz Miklós: Van választék...28
2. szám
A kárpótlási jegy érték2
A kárpótlásra jogosultak érdekében3
A kistermelés adózása4
Az új földadó5
Dr. Csapó János: Különböző fajtájú szarvasmarhák tejösszetétele8
Varga Gábor: Amit az állattartóknak tudniuk kell10
Dr. Nádor András: Mire terjed ki a vágóhídi állatorvosi vizsgálat12
Dr. Molnár József: Kecsketenyésztés 5.17
Szekeres Imre: Libamájtermelés és külpiaci értékesítés18
Vámos László: Színes baromfiudvar21
Még alkudni is lehet23
Dr. Gippert Tibor: Probiotikum a nyúltakarmányozásban24
Bágyoni Szabó György: A nyers csincsillaprém kezelése26
Tisztelt Szerkesztőség!29
Dr. Rácz Zoltán: Tanácsok hitelpályázatok készítéséhez 2.30
Modlánné Görgényi Ildikó: Vállalkozói szakképzés31
3. szám
Srankó István: Szerződésszegés sorozatban5
A piac létrehozza6
Szaktanácsadás magángazdáknak8
Dr. Ócsag Imre: Lótenyésztésünk, lótartásunk útja9
Varga Gábor: Hazai holstein-fríz bikák toplistája 199110
Dr. Istók Barnabás: Magyartarka tehenek Hevesben12
Dr. Csapó János: A kecsketej összetétele16
Dr. Molnár József: Kecsketenyésztés 6.17
Dr. Bögre János: Gondok a baromfitermelésben18
Vámos László: Színes baromfiudvar20
Reuss Éva: A Hercross Kft.23
Tar István: Feléled az angóra?!24
A csincsillanyúl 2.25
Dr. Csíkváry László: A házinyúl törzskönyvezése26
Dr. Holdas Sándor: Nyúltenyésztési tudományos világkongresszus27
Bálint Katalin: Mi nemcsak ígérünk!28
Tisztelt Szerkesztőség!29
Négylábú fegyverek...?30
4. szám
Pataki Balázs: A csikó betanítása6
Patay Sándor: A muraközi kitenyésztése és megszűnése7
Varga Gábor: A tehenek takarmányfelvétele8
Rózsa Zoltán: Küllemi szempontok vásárláskor9
Dr. Klosz Tamás: A gyenge minőség okai 1.10
Dr. Radnainé: Allergiás bőrgyulladás sertéseken12
Buzás Attila: Csökkentsük a takarmányozási költségeket14
Dr. Gippert Tibor: Gabonamagvak táplálóértéke15
Srankó István: Tejüzem, húsüzem kicsiben17
Dr. Csapó János: A juhtej összetétele és táplálékértéke18
Dr. Molnár József: Kecsketenyésztés 7.20
Vámos László: Színes baromfiudvar22
Csőri Istvánné: Etessünk grittet is!23
Reuss Éva: Egyszer csak nyulászok lettünk25
Bálint Katalin: Angóra mellett húsnyúl26
Visszaélések a prémpiacon28
Vállalkozók oldala30
Szabapiac32
Az olvasó kérdez, az állatorvos válaszol34
5. szám
Támogatás tenyészállatokért2
Konyesni Zoltán: Változások a személyi jövedelemadózási szabályokban4
Srankó István: Kié a kárpótlási jegy?5
Dr. Ócsag Imre: Tenyésszük, szaporítsuk a lóállományt!7
Vezetnek a vágóhidak8
Terék István: Kis teljesítményű tejfeldolgozók9
Dr. Csapó János: A kérődzők tejének összehasonlítása10
Buzás Attila: Csökkentsük a takarmányozási költségeket!11
Bálint Katalin: Mini kanállomások - munkában12
Dr. Rózsa Zoltán: Küllemi szempontok vásárláskor13
Dr. Klosz Tamás: Mit is jelent a minőség?14
Dr. Molnár József: Mesterséges gida- és gödölyenevelés16
Csőri Istvánné: A takarmányozástól és a tartástól függ17
Vámos László: Színes baromfiudvar18
Kerékgyártó Mihály: Az ózdi galambász19
Dr. Csíkváry László: Az ezüstnyulak 1.20
Dr. Holdas Sándor: Milyen fajta nyulat válasszunk?21
Prémesállatokról röviden24
Dr. Kelemen András - Dr. Jakab László: Természetes hozamfokozó25
Bármennyi gilisztát eladhatnék26
Struccfarm Angliában34
6. szám
Srankó István: Érdemes figyelni Perkátára2
Dr. Ócsag Imre: Az alkalmi legelők kihasználása3
Tanulni - szervezni4
Dr. Kulcsár Tamásné: Gazdaképzés fiúknak, lányoknak5
Bálint Katalin: Tudsz egy eladó lovat?6
Alapszabály az adott szó7
Terék István: Kis tejüzemek környezeti, műszaki feltételei8
Törzstenyésztő- magántelep10
Varga Gábor: Milyen lesz a vágósertés-minősítés?12
Amit a takarmánytörvény-tervezetről tudni kell13
Már nő a bárány ára14
Molnár József: Kecsketenyésztés 9.16
Kocsma helyett nyulászat17
Dr. Csíkváry László: Az ezüstnyulak 2.18
Új nyúlfajta, a Pannon fehér20
Etető gyümölcslés dobozból23
Vámos László: Szénák és zöldtakarmányok27
Vidács Lajos: Almaecet itatása broilercsirkékkel29
Országos kerékpárút-hálózat létesítése30
7. szám
Lesz-e elég tej?2
Dr. Merényi Imre: Új rendelkezés a minőségitej-átvételről3
Pethes József: A legjobban tejelő fajta4
Soltész Jolán: Átalakuló agrároktatás - nyugati mintákkal5
Magánvágóhíd Németkéren9
Srankó István: Kell majd a jó sertéshús10
Bálint Katalin: Tisztességes megélhetés12
Húsfeldolgozó gépek Karcagon13
Dr. Molnár József: Kecsketenyésztés 10.14
Szendrő Zsolt: Nyúltenyésztési Tudományos Nap '9215
Dr. Csikváry László: Az ezüstnyulak 3.16
Tar István: Feléled az angóra18
Eladható-e a csincsillaprém?19
Dr. Gippert Tibor: A rozs és a napraforgó hasznosíthatósága20
Vámos László: Kerti zöldtakarmányok21
Kiállítás - látogatók nélkül22
Drigán József: Reneszánszát éli a magyar agár24
8. szám
Új szövetkezeti modellek2
Srankó István: Földből húst6
Dr. Lehőcz József: Az évszak hatása a tejtermelésre8
Lengyel Zoltán: Hogyan vehetünk állami gazdasági vagyontárgyakat?9
Gazdákat akarunk nevelni10
Csire Attila: Mindig az események előtt haladni!11
Varga Gábor: Juhtenyésztési bemutató Siófokon12
Dr. Gipper Tibor: Az olajos magvak tápértéke13
Dr. Vahid Yousefi: Rejtett tartalékunk, a kecske14
Reuss Éva: Kifizetődő a kecsketartás14
Dr. Molnár József: Kecsketenyésztés 11.15
Dr. Szendrő Zsolt: Nyúltenyésztési Tudományos Nap '9218
Libapusztító táp20
Szekeres Imre: A baromfiipar átalakulása22
Csőri Istvánné: Vegyem? Ne vegyem?23
Dr. Duduk Vendel: Milyen grittek vannak?24
Meleg István - Dr. Ballay Attila: A galambok szaporasága különböző ketrecszinteken26
Dr. Papp Zoltán: Újraindítjuk a selyemhernyó-tenyésztést28
Tisztelt Szerkesztőség!31
Az olvasó kérdez - az állatorvos válaszol36
9. szám
Konyesni Zoltán: Adózási tudnivalók2
Hizlaldához húsfeldolgozó 5
Dr.Ócsag Imre: A lovak téli tartása7
Az irányított tejtermelés nyilvántartásai8
Domatej a helyi ellátásért10
Varga Gábor: Költségcsökkentés szakszerű takarmányozással11
20 holdért 20 lúd árát12
Csak ha emelik az árát14
Drigán József: Új fajták a biohústermelésben15
A takarmányozás hatása a spermatermelésre15
Buzás Attila: A kecskék vitaminszükséglete18
Dr. Molnár József: Kecsketenyésztés 12.19
Tibenszky Oszkár: Juhok "fotelban"20
Lezsarolom az állataimat21
Dr. Szendrő Zsolt: Nyúltenyésztési Tudományos Nap '9222
Dr. Holdas Sándor: A "másodlagos" tulajdonságok jelentősége23
Lanszki József: Prémpiaci kitekintés24
Várady Barna: A csincsillaprém értéke25
Vámos László: Etetés, itatás, gyógyszerbeadás26
Csőri Istvánné: A répa volt a hibás...27
10. szám
Tibenszky Oszkár: Újra lesz marhalevél!3
Inkább segíteni kellene a cigányokat4
Srankó István: Biztató jelre várunk5
Varga Gábor: A csendes ivarzás6
A korpa takarmányozási értéke7
Dr. Kerekes Bálint: Megkezdődött a rókák immunizálása8
Mi okozhat mérgezést?12
Az emésztőgödrök és a hígtrágya kezelése13
Több van tizenkettőnél14
Dr. Veress László: Az új fajta tenyésztés eredményei16
Dr. Molnár József: Kecsketenyésztés 13.18
Dr. Szendrő Zsolt: A világ nyúltenyésztése20
Nyúltenyésztési Tudományos Nap '9222
Bálint Katalin: Küzdelem a fennmaradásért23
Lanszki József: Prémpiaci kitekintés 2.24
Várady Barna: A csincsillaprém értéke 2.25
Horváth Ferenc: Gondolatok a broilertartásról26
Csőri Istvánné: Érdemes világítani a tyúkoknak28
Vámos László: Színes baromfiudvar29
11. szám
Mit jelent a föld termőképes állapotban tartása?2
Ady István: Gazdaképzés Pápán4
Reuss Éva: Hogyan legyünk falusi vendégfogadók?5
Srankó István: Bénít a pénzhiány6
Ismét megtöltöm az ólakat7
Dr. Ócsag Imre: A kisbéri félvér egyesület üdvözlése8
Póniszemle Vásárhelyen9
Dr. Merényi Imre: Merre tart a szarvasmarha-tenyésztés?12
Gazdaságos tehéntartás13
Dr. Lehőcz József: A perzisztencia jelentősége a teheneknél14
Dr. Molnár József: Kecsketenyésztés 14.15
Varga Gábor: Takarmányok előkészítése pácolással16
A vágóérték növelése takarmányozással17
A sertések ivari magatartása18
Tibenszky Oszkár: A sertések kannibalizmusa19
Vámos László: Színes baromfiudvar20
Dr. Holdas Sándor: A házinyúl teljes feldolgozása22
Várady Barna: A csincsillaprém értéke 3.24
Radnai István: Az olvasó kérdez - az állatorvos válaszol28
12. szám
Soltész Jolán: Gazdakörök - a gazdaságokért2
Kérdések, válaszok a kárpótlásról3
Dr. Ócsag Imre: A nóniusz ma és holnap6
Dr. Laky Zsolt: Jobb minőségű sertéshúst olcsóbban8
Schubauer Kálmán: Üres istállók hasznosítása gombatermesztéssel10
Merényi Imre: A tej minősítéséről12
Vágómarha-árverés Bretagne-ban13
Tibenszky Oszkár: A házi vágások higiéniája14
A sertés jövője16
Dr. Molnár József: Kecsketenyésztés 15.17
Dr. Bogenfürst Ferenc: Keltetés kis kapacitású keltetőgépekkel18
Szűcs F. Gábor: A jövő év meglepetése19
Dr. Papp Miklós: Tyúkállományok származásának igazolása20
Vámos László: Színes baromfiudvar21
A naposbaromfi kelésgyengesége22
Dr. Bodrossy Leó: Többszintes sodronypadozatú tartás24
Dr. Holdas Sándor: Gondok és gondolatok a nyúlhústermelésről26
Bálint Katalin: Csincsillák Amerikából28
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem