kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Integra-Projekt Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 157 oldal |
Sorozatcím: | Termelők Kiskönyvtára |
Kötetszám: | 3. |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 22 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-7812-09-1 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal és táblázatokkal illusztrál. |
Bíró Oszkár: A vállalkozás elhatározása | 9 |
A kis- és középméretű élelmiszer-ipari üzemek múltjáról | 9 |
A vállalkozóvá válás inditékai | 12 |
A vállalkozás jogi formái | 13 |
Az 1988. évi VI. törvény által szabályozott társasági formák | 13 |
Az 1959. évi Polgári Törvénykönyv és az azt korszerűsítő rendeletek adta vállalkozási lehetőségek | 15 |
Az 1991. évi korszerűsített szövetkezeti törvény | 15 |
A működtetés időbelisége | 16 |
A húsfeldolgozó üzemmel kapcsolatos engedélyezések | 18 |
Horváth György: Az élelmiszer-előállítás feltételrendszere az elképzelésről a megvalósulásig | 18 |
Kiss Lászlóné: Az előállító hely (üzem, telephely) és tevékenység engedélyezése | 20 |
Kiss Lászlóné: Az előállításra kerülő élelmiszerrel kapcsolatos kötelezettségek, engedélyezések | 20 |
Simon József: Berendezések, gépek, élelmezés-egészségügyi alkalmassága, higéniai minősítése | 24 |
Simon József: Egészségügyi alkalmasság, képzettség | 25 |
Kiss Lászlóné: Tisztító-, fertőtlenítőszerek | 26 |
A húskészítmények nyersanyagai és gyártástechnológiája | 31 |
Incze Kálmán: A hús mint élelmiszer-nyersanyag | 31 |
A hús előállítása (a vágás, a vágott állat minősége) | 31 |
A hús mint technológiai nyersanyag | 35 |
Húskészítménygyártás | 38 |
Tobiás Zsófia: A félsertés darabolása, csontozása | 38 |
A marhaegyedek darabolása, csontozása | 41 |
Tőkehús, nyers húsrészek előállítása | 42 |
Gyártási húsok előállítása | 44 |
Incze Kálmán: Adalék- és segédanyagok | 46 |
Tartósítás | 52 |
Húskészítmények gyártástechnológiája | 55 |
Vörösáru- és felvágottgyártás | 55 |
Pácolt termékek | 60 |
Nyers, fementált húskészítmények | 67 |
Kendősáru, hurkafélék, sajtok és aszpikos készítmények | 72 |
A termékminőség | 78 |
Incze Kálmán: Mikrobiológiai biztonság | 78 |
Romlást, okozó mikrobák | 80 |
A csomagolás és szerepe a termékminőség biztosításában | 81 |
Üzemi higénia, tisztítás, fertőtlenítés | 85 |
A korszerű termékminőség elírásai | 87 |
Sohár Pálné: Élelmezéstoxikológiai vonatkozások | 93 |
Simon József: Ételfertőzések, ételmérgezések | 98 |
Bíró Oszkár: A gazdaságosság, a költség, a jövedelmezőség tényezői | 106 |
Telepítés, a telephely megválasztása | 106 |
A gyártási (tevékenységi) profil megválasztása | 108 |
A piac szerepe és a verseny hatása | 108 |
A tőkebefektetés hatékonyságát befolyásoló tényezők | 109 |
A tárgyi eszközök gazdaságos működtetésére ható tényezők | 109 |
A forgóeszközök gazdaságos működtetésére ható tényezők | 111 |
Az egyéb költségek | 112 |
A beszedési és az értékesítési piac hatása a jövedelmezőségre | 115 |
Az állami szabályozás hatása a vállalkozás jövedelmezőségére | 116 |
Kisüzemi húsfeldolgozó vállalkozás elhatározását befolyásoló döntési tényezők | 117 |
Függelék | 122 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.