1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A mezőgazdasági termelés, forgalmazás és a feldolgozói tevékenység elhatárolásának lehetősége néhány fontosabb élelmiszeripari termék vonatkozásában II.

Zöldség, gyümölcs, lisztfeldolgozás

Szerző
Budapest
Kiadó: Élelmiszeripari Ipargazdasági és Üzemszervezési Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői papírkötés
Oldalszám: 283 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kihajtható melléklettel.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A nagyüzemi mezőgazdasági termelés kialakulása és megerősödése után gyors fejlődsé következett be a mezőgazdaság különböző ágazataiban. Ez a fejlődés különösen gyorsütemű volt a kertészeti termékek... Tovább

Előszó

A nagyüzemi mezőgazdasági termelés kialakulása és megerősödése után gyors fejlődsé következett be a mezőgazdaság különböző ágazataiban. Ez a fejlődés különösen gyorsütemű volt a kertészeti termékek termelésében. A telepítések termőrefordulásával fokozatosan lépést tartott a terméshozamok növekedése.
A kertészeti termékek termelésének fejlődése és a termékek jövedelmezősége egyre inkább vonzóvá teszi a mezőgazdasági üzemek feldolgozó tevékenységének fokozását. A tartósításnak mezőgazdasági nagyüzemekben történő bevezetését elősegítette az is, hogy bizonyos zöldség- és gyümölcsfélékből nagyobb termés esetén a piac felvevőképességének korlátai miatt, egyes mezőgazdasági termelőüzemek nem tudták értékesíteni a területükön megtermelt árut. A nyersanyag megmentése és a termelési bizonytalanság is egyik tényezője volt, hgoy megkezdték a tartósított gyümölcs- és zöldségfélék gyártását... Vissza

Tartalom

A mezőgazdasági termelés, feldolgozói és forgalmazási tevékenység elhatárolásának lehetősége a tartósítóiparban
Bevezető111
A tartósítóipari feldolgozó tevékenység fejlődése és jelenlegi helyzetének felmérése112
Az állami konzervipar árutermelésének fejlődése112
A mezőgazdasági nagyüzemek tartósítóipari tevékenysége114
A mezőgazdaság és állami tartósítóipar kapcsolatainak fogalma123
A tartósítás összehasonlító vizsgálatai költség és technikai modellek felépítésével125
A termelési költségek szerkezete és összehasonlító elemzése125
Technikai és technológiai elemzés137
Összefoglaló következtetések141
A mezőgazdasági termelés, forgalmazás és a feldolgozási tevékenység elhatárolásának lehetősége a borgazdasági termékek vonatkozásában
Szőlőtermesztésünk helyzete152
A mezőgazdasági nagyüzemekben végzett szőlőfeldolgozási-, borászati- és palackozási tevékenység jelenlegi helyzete155
A feldolgozási fázisok üzemgazdasági elemzése156
Költségráfordítások vizsgálata166
Felvásárlási árarányok178
Következtetések181
Sütő-, tésztaipari tevékenység lehetőségei és gazdaságossága a mezőgazdasági nagyüzemekben
A lisztfeldolgozó kapacitások fejlődése a fogyasztói igények mennyiségi és minőségi kielégítése185
A mezőgazdasági nagyüzemek élelmiszeripari melléktevékenységének helyzete, ezen belül a lisztfeldolgozási tevékenység jellemzése192
A termelőszövetkezetek sütőipari tevékenységének gazdaságossági vizsgálata199
A mezőgazdasági nagyüzemek sütőipari tevékenységének várható fejlődése, a helyi szükségletek, az üzemek beruházási szándékai, a magánpékségek termelésének várható alakulásával összefüggésben211
Összefoglalás és levonható következtetések216
Mellékletek219
Irodalom281
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A mezőgazdasági termelés, forgalmazás és a feldolgozói tevékenység elhatárolásának lehetősége néhány fontosabb élelmiszeripari termék vonatkozásában II. A mezőgazdasági termelés, forgalmazás és a feldolgozói tevékenység elhatárolásának lehetősége néhány fontosabb élelmiszeripari termék vonatkozásában II.

A borító kissé foltos, széle enyhén sérült. Könyvtári könyv volt.

Állapot: Közepes
3.780 Ft
1.510 ,-Ft 60
8 pont kapható
Kosárba