1.067.691

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Konyhaművészet 1997/2.

Olasz tavasz/Primőr-parádé/Egzotikus gyümölcsök/Gasztronómiai magazin - VII. évfolyam 2. szám

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Fotózta
Budapest
Kiadó: P&B Média Portfóliókezelő Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 50 oldal
Sorozatcím: Konyhaművészet
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 23 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal, illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
Végre-valahára tavasz van, a szabadföldi primőrök, az első gyümölcsök, a zsenge bárány, a fiatal jérce szezonja - és persze a nyári utazási előkészületeké. Nem is tudom, nyaralni jobb-e,... Tovább

Előszó

Részlet:
Végre-valahára tavasz van, a szabadföldi primőrök, az első gyümölcsök, a zsenge bárány, a fiatal jérce szezonja - és persze a nyári utazási előkészületeké. Nem is tudom, nyaralni jobb-e, vagy tervezgetni a nyaralást. Mindenesetre segíteni szeretnénk annak, akinek az úticél kiválasztásánál fontos szempont az ottani konyha is. A hazai utazási szokásokra tekintettel elsősorban a mediterrán - főként az olasz - tájak gasztronómiai csemegéire hívjuk fel szíves figyelmüket, ám nem az itthoni pizzériák, hanem az ottani éttermek és háziasszonyok ízlése szerint. De a francia falusi konyha néhány remekével és az egzotikus vidékek szokatlan ízű, esetleg ismeretlen nevű gyümölcseivel is megismertetjük Önöket. Akinek pénztárcája engedi, az akár egy brüsszeli kóstolótúrára is elindulhat lapunk kalauzolásával. S akinek egyik útra sem futja idejéből-pénzéből, az még mindig nekiláthat, hogy az itthon is beszerezhető és megfizethető tavaszi ínyencségekből legalább asztalára odavarázsolja az áhított ország sajátos ízeit.
Nem tudom, Önök hogy vannak vele, de engem már a piaci standokra kirakott hófehér vagy hirtelenzöld spárga, a duzzadó eper, az apró pirosretek, a véznácska tavaszi karotta és a szinte még tapinthatatlanul picike gyökér vagy az első, laposhüvelyű, mézédes zöldborsóhalmok puszta látványa is boldoggá tesz. Valóságos élvezet ilyenkor szemlélődni a frissen vágott, tényleg rántani való csirkék, illatozó újhagymacsokrok, ropogós karalábék, festői friss paradicsomok és valódi, hazai sárgabőrű zöldpaprikák között. Vissza

Tartalom

PRIMŐR-PARÁDÉ 4
Vegetáriánusoknak is
HÉTKÖZNAP IS ÜNNEP 10
Mutatós egytálételek
NORMANN CSIRKE 14
Két francia falusi csirkerecept
BÉLSZÍN 19
Bundában
KREATÍV KONYHA 20
Variációk egy témára
OLASZ TAVASZ 24
Zsenge zöldségek sülve-főve
ITÁLIAI PARTI 26
Gazdagon terített büféasztal
MANGÓS SALSA 31
Mártás vagy saláta
TARTALMAS TÉSZTÁK 32
Mediterrán változatok
EGZOTIKUS GYÜMÖLCSÖK 36
Mi micsoda?
ÉDES MEGELEPTÉS 39
Hűvös nyalánkságok
CRÉPE 41
Kis konyhaművészeti fogalomtár
TIZENNÉGYSZER 42
Csirkeszárny
BRÜSSZELI LEVÉL 46
Üzenet a Hattyúházból
BORKÓSTOLÓ 48
Bornapló: gasztronómiánk francia tükörben
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Konyhaművészet 1997/2. Konyhaművészet 1997/2. Konyhaművészet 1997/2.
Állapot:
980 ,-Ft
5 pont kapható
Kosárba