1.063.236

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Baromfiipari technológia II.

Az élelmiszer-ipari szakközépiskolák tankönyve az 1914-1 baromfihús-feldolgozó szakma számára

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Dinasztia Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 171 oldal
Sorozatcím: Élelmiszeripari szakközépiskolák tankönyve
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 963-657-045-0
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Tankönyvi száma: É-367/II.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Baromfi csomagolásának technológiája 3
A csomagolás jelentősége, feladata 3
A baromfi-csomagolás technológiai műveletei 7
Minőségi osztályozás 7
Az aprólékcsomag hasüregbe helyezése 9
Tasakolás 11
A tasakzárás technológiája 16
A zsugorítás 21
Az egyedi tömegosztályozás technológiája 24
Gyűjtőcsomagolás 32
Minőségi ellenőrzés 36
Darabolt baromfitermékek csomagolása 38
A baromfiiparban használatos csomagolóanyagok 38
Egyedi csomagolásra használt anyagok 39
Gyújtócsomagolásra használt anyagok 42
A szállítócsomagolás segédanyagai 48
Ellenőrző kérdések 50
A sovány baromfi-feldolgozás technológiája 53
A csirke, a tyúk és a gyöngyös feldolgozása 54
Átvétel beszállítás 54
A kopasztópályán végzett technológiai műveletek 55
A gépi zsigerelés technológiai műveletei 64
A kézi zsigerelés munkaműveletei 75
A pulyka feldolgozási technológiája 82
Átvétel beszállítás 82
Kopasztás 82
Zsigerelés 85
A csirke darabolása 86
A darabolt termékek csomagolása 90
A comb csomagolása 90
A mell csomagolása 91
Aprólékcsomagolás 93
Ellenőrző kérdések 95
A pecsenye-vízibaromfi feldolgozási technológiája 97
Pecsenyekacsa, pecsenyeliba
Átvétel, beszállítás 98
Kopasztás 99
Paraffinozás 103
Zsigerelés 109
Folyadékos előhűtés 114
Csomagolás 114
Darabolás 118
Ellenőrző kérdések 119
A hízott liba-feldolgozás technológiája 121
Beszállítás, telepi átvétel 122
A kopasztás technológiai műveletei 124
A zsigerelőpályán végzett műveletek előhűtés előtt 131
Előhűtés 133
Zsigerelés (bontás) 134
A hízott liba bontási termékeinek feldolgozása 138
Libamáj 139
A hízott liba csomagolása 143
A hízott liba darabolása 143
A hízott liba darabolva bontása 146
Ellenőrző kérdések 148
A galamb és feldolgozásának technológiája 149
A galambtenyésztés jelentősége 149
A galamb átvétele és szállítása 150
A galambfeldolgozás technológiája 150
A galamb előhűtése 153
A galamb csomagolása 154
Ellenőrző kérdések 154
A házinyúl és feldolgozása 155
A házinyúltenyésztés jelentősége 155
A házinyúl betegségei 157
A házinyúl átvétele és szállítása
A házinyúl feldolgozási technológiája 159
A házinyúl előhűtése 164
A házinyúl csomagolása 165
A nyúlbőrkezelés 165
Ellenőrző kérdések 168

Kiss Attila

Kiss Attila műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kiss Attila könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem