kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Corvina Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Varrott keménykötés |
Oldalszám: | 126 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-13-2217-3 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
A kiadó előszava | 3 |
Gundel Károly életrajza | 5 |
Részletek Gundel Károly írásaiból | 8 |
A magyaros konyha alapvető mesterfogásai | 13 |
Levesfélék | 16 |
Gulyásleves | 16 |
Hamis gulyásleves | 16 |
Bográcsgulyás | 17 |
A bográcsgulyás változatai | 17 |
Alföldi és szegedi gulyás | 17 |
Szerb gulyás | 17 |
Babgulyás | 17 |
Birka- (ürü-) gulyás | 18 |
Csángó gulyás | 18 |
Kolozsvári gulyás | 18 |
Betyár gulyás | 18 |
Likócsi sertésgulyás | 18 |
Halászlé | 18 |
A halászlé változatai | 19 |
Szegedi halászlé | 19 |
Korhely halászlé | 19 |
Kalocsai halászlé (gyúrt levestésztával) | 19 |
Paksi halászlé | 19 |
Palócleves | 19 |
Jókai-bableves | 20 |
Pethes-leves (húsleves készítése) | 21 |
Ujházi-leves | 21 |
Zöldbableves magyarosan | 22 |
Erőleves tokajival | 23 |
Kaszáslé | 24 |
Csipetke (levesbetét) | 24 |
Hideg előételek | 27 |
Kocsonyázott halászlé | 27 |
Tihanyi süllőszelet (majonézmártás) (franciasaláta) | 27 |
Hallal töltött paradicsom | 29 |
Szegedi halsaláta | 29 |
Liget-saláta | 30 |
Kocsonyázott tojás Munkácsy módra (remoulade-mártás) | 31 |
Töltött uborka (gombapép készítése) | 31 |
Malac- (sertés-) kocsonya | 32 |
Libamáj zsírjában | 33 |
Meleg előételek | 34 |
Rácponty | 34 |
Libamájjal töltött pisztráng | 37 |
Süllőszelet magyarosan | 37 |
Süllőszelet parasztosan | 38 |
Fogas vagy süllő rákpörkölttel (hollandi mártás) | 38 |
Fogas (süllő) Gundel módra (Mornay-mártás) (pommes duchesse) | 39 |
Kecsege Kárpáti módra (kapros rákraguval) | 40 |
Káposztás harcsa | 40 |
Rákpörkölt (rákvaj készítése) | 41 |
Rákrétes | 42 |
Santelli-rántotta | 42 |
Bevert tojás Hadik módra | 43 |
Bevert tojás bakonyi módra | 44 |
Hortobágyi palacsinta | 47 |
Makaróni magyarosan | 47 |
Húsételek | 48 |
Pörköltek | 48 |
Pacalpörkölt | 49 |
Pusztapörkölt | 49 |
Csirke-, bárány- vagy borjúpaprikás | 49 |
Debreceni tokány | 50 |
Borsos tokány | 50 |
Gundel-tokány | 51 |
Herány tokány | 52 |
Hét vezér tokány | 52 |
Csikós tokány | 53 |
Székelygulyás | 53 |
Töltött káposzta | 54 |
Kolozsvári töltött káposzta | 57 |
Hargitai sertésborda | 57 |
Erdélyi rakott káposzta | 58 |
Káposztás ürü | 59 |
Töltött paprika (paradicsommártás) | 59 |
Pörkölt rostélyos | 60 |
Hortobágyi rostélyos (daragaluska készítése) | 61 |
Lecsós rostélyos | 61 |
Szegedi rostélyos | 61 |
Szerb rostélyos | 61 |
Csikós rostélyos | 61 |
Serpenyős rostélyos | 62 |
Debreceni rostélyos | 62 |
Kaszinó rostélyos | 62 |
Csáky-rostélyos (vajas galuska készítése) | 62 |
Eszterházy-rostélyos | 63 |
Bélszínszelet Budapest módra | 64 |
Feszty-bifsztek | 65 |
Borjútekercs sonkával (besamelmártás) | 65 |
Borjúérmék magyarosan | 66 |
Pittsburghi borjúborda (libamájpüré készítése) | 67 |
Borjúborda Gundel módra | 68 |
Borjúszelet magyaróvári módra | 68 |
Sertésborda magyaros elkészítése | 69 |
Tordai lacipecsenye | 69 |
Fatányéros | 70 |
Savanyú malacaprólék | 70 |
Tárkonyos bárány | 71 |
Ürüborda udvarhelyi módra | 71 |
Erdélyi töltött csirke | 72 |
Gesztenyés, libamájas pulyka | 75 |
Rizses libaaprólék | 76 |
Serpenyős liba | 77 |
Őz- vagy nyúlszeletek Kedvessy módra | 77 |
Kelkáposztás fogoly vagy fácán | 78 |
Töltött fácán Széchenyi módra | 79 |
Vadsertés ínyenc módra | 80 |
Körítések, saláták és mártások | 81 |
Savanyúkáposzta-főzelék | 81 |
Fejeskáposzta-főzelék (Lucskos káposzta) | 82 |
Párolt káposzta | 82 |
Tökfőzelék | 85 |
Zöldbabfőzelék | 86 |
Szemesbab-főzelék | 86 |
Kapros zöldborsófőzelék | 87 |
Lecsó | 88 |
Lencsepüré szárnyasmájjal | 88 |
Batthyány-rizs | 89 |
Spárga magyarosan | 89 |
Serpenyős (paprikás) burgonya | 90 |
Alföldi burgonya | 90 |
Tejszínes kukorica | 91 |
Tarhonya | 92 |
Galuska | 92 |
Kapros túrós gombóc | 95 |
Alma Bayard módra | 95 |
Zöldpaprika-saláta | 95 |
Mustáros sült paprika | 96 |
Kovászos uborka | 96 |
Forrázott saláta | 97 |
Gellért-saláta | 97 |
Gundel-saláta | 98 |
Károlyi-saláta | 99 |
Hideg paprikasaláta | 99 |
Csiki mártás | 100 |
Utóételek | 101 |
Túrós csusza | 101 |
Túrós gombóc | 102 |
Szilvás gombóc | 105 |
Lekváros derelye | 105 |
Sonkás kocka | 106 |
Egyszerű palacsinták | 107 |
Citromos palacsinta | 108 |
Ízes palacsinta | 108 |
Kávés palacsinta | 108 |
Kakaós palacsinta | 108 |
Gundel-palacsinta (csokoládémártás) | 108 |
Lángoló túrós palacsinta | 109 |
Káposztás palacsinta | 110 |
Rakott palacsinta | 110 |
Szentgyörgyi palacsinta | 111 |
Csúsztatott palacsinta (puncsmártás) | 112 |
Rétestészta | 113 |
Gyümölcsös rétesek | 114 |
Diós rétes | 114 |
Mandulás rétes | 114 |
Káposztás rétes | 114 |
Mákos rétes | 114 |
Csokoládés rétes | 115 |
Túrós rétes | 115 |
Vargabéles | 115 |
Szilvás lepény | 116 |
Rákóczi túrós lepény | 116 |
Somlói galuska | 117 |
Rigó Jancsi | 118 |
Parfé Gellért módra | 119 |
Töltött dinnye | 120 |
Pálinkás barackíz | 121 |
Körözött juhtúró | 121 |
Utószó | 122 |