kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Fővárosi Nyomda Részvénytársaság |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Félvászon |
Oldalszám: | 167 oldal |
Sorozatcím: | A M. Kir. Földmívelésügyi Minisztérium gazdasági szakkönyvei |
Kötetszám: | 13 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
Kis állatok tenyésztése | |
Baromfitenyésztés | |
A baromfitenyésztés gazdasági jelentősége | 3 |
A tyúk küleme | 4 |
Az ivarjelleg, ivar- és korszerinti elnevezés | 4 |
A sikeres tyúktenyésztés feltételei | 5 |
A tyúktenyésztés termelési irányai | 5 |
A tyúkfajták | 7 |
A tenyésztendő tyúkfajta megválasztása | 9 |
A tenyészállatok kiválasztása és beszerzése | 10 |
Tenyésztörzsek alakítása | 12 |
Az ivarok közötti számarány | 13 |
A tojás, tenyésztojások | 13 |
A természetes keltetés | 14 |
A mesterséges keltetés | 17 |
A csirkék természetes nevelése | 20 |
A csirkék mesterséges nevelése | 21 |
A tyúkfélék takarmányozása, itatása és gondozása | 23 |
A tyúkfélék elhelyezése, tyúkistállók | 26 |
A tyúkok és termékeik értékesítése | 29 |
Haltenyésztés | |
Haltenyésztés | 50 |
A tógazdasági termelésre alkalmas fontosabb halak ismertetése | 52 |
A halastavak létesítése, berendezése | 53 |
A lehalászás, osztályozás, teleltetés, a halak értékesítése, szállítása | 58 |
Házinyúltenyésztés | 59 |
Selyemhernyótenyésztés | 66 |
Méhészet | |
A méhészkedés fontossága és feltételei | 71 |
A méh természetrajza | 71 |
A méhek életmódja | 73 |
A méhek tápláléka, a fontosabb mézelő növények | 75 |
A méhlakások, a méhes | 77 |
A méhek beszerzése és szállítása | 79 |
A méhész évi teendői | 79 |
A méhek ellenségei és betegségei | 86 |
A méhészet eszközei | 87 |
A méhészetet előmozdító intézmények | 89 |
Tejgazdaságtan | |
A tej termelése, kezelése és szállítása | 90 |
A tőgy és a tej képződése | 91 |
A tej képződését befolyásoló tényezők | 93 |
A tej vegyi összetétele, alkotórészei és tulajdonságai | 99 |
A föcstej | 103 |
A fejés és annak eszközei | 103 |
A kifejt tej összegyűjtése, kezelése és a tejkezelés eszközei | 107 |
A tej pasztőrözése és annak hatása a tej tulajdonságaira | 112 |
A tej szállítása | 114 |
A tej értékesítése, hamisítása és vizsgálata | |
A gyermektej | 117 |
A minősített tej | 118 |
Az államilag gümőkórmentesnek nyilvánított tehenészetek | 119 |
A közfogyasztásra kerülő tej értékesítése | 120 |
A tej forgalombahozatalának szabályozása | 121 |
A tejhibák okai és megszüntetésük | 123 |
A tejhamisítások és azok kiderítése | 124 |
A mintavétel | 126 |
A tej fajsúlyának meghatározása | 127 |
A tej zsírtartalmának meghatározása | 128 |
A tej frisseségét megállapító eljárások | 131 |
A tej feldolgozása | |
A természetes és mesterséges fölözés | 132 |
A fölözőgépek szerkezete és működése | 134 |
A fölözés szabályai és ellenőrzése | 138 |
A tejszín féleségei, kezelése, érlelése | 140 |
A köpülők | 143 |
A vaj képződése és az azt befolyásoló tényezők | 145 |
A köpülés kivitele, szabályai | 147 |
A nyert vaj kezelése | 147 |
A vajnyeremény kiszámítása | 152 |
A vajhibák | 153 |
A vaj értékesítése és márkázása | 153 |
A fölözés és a vajkészítés melléktermékei | 155 |
A túrókészítés | 155 |
A juhtej összetétele és feldolgozása | 161 |
A túró vizsgálata | 163 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.