1.059.328

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Idegenforgalmi és vendéglátó ismeretek I.

Tankönyv

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Magánkiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 255 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 963-7627-26-X
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A piac alapvető működése9
A piaccal kapcsolatos alapfogalmak9
A szükséglet16
A kereslet21
A kínálat21
Fogyasztás és megtakarítás24
A piacok fejlődése28
A piacok csoportosítása30
A piacok csoportosítása a szereplők erőviszonyai alapján30
Árupiac33
A munkaerőpiac34
Pénzpiacx36
A piac alapvető működési mechanizmusa38
A piaci ár38
A piaci egyensúly változása43
A gazdaság szereplői51
Az állam52
A költségvetés59
A vállalkozás59
A háztartás61
A turizmus és a vendéglátás alapfogalmai63
A turizmus és vendéglátás rövid történeti áttekintése63
A nemzetközi turizmus és vendéglátás, ill. szállodaipar kialakulása és fejlődése napjainkig63
Magyarország turizmusának történeti áttekintése, és a hazai szálloda- sé vendéglátóipar fejlődése77
A turizmus fogalmának meghatározása84
A turizmus iránti kereslet89
A turisztikai motivációk fajtái89
Az idegenforgalmi keresletet befolyásoló tényezők90
Az idegenforgalmi kereslet csoportosítása94
A turizmus kínálata96
A turizmus kínálatának elemei96
A turizmus és ezen belül a vendéglátás helye a nemzetgazdaságban109
A turizmus jelenségének mérési lehetőségei109
A statisztikai adatszolgáltatás és alapfogalmai109
A nemzetközi turizmus mérési módszerei110
A belföldi turizmus mérési módszerei110
A vendégforgalom számbavételi lehetőségei110
A turizmusból származó bevételek és kiadások mérési lehetőségei116
A turizmus szervezeti rendszere122
Gazdasági jellegű minisztériumok szerepe123
A turizmus közérdekű szervezetei124
Az idegenforgalom és vendéglátóipar gazdálkodó szervezetei és szervezési feladatai135
Szervezési alapfogalmak135
Gazdálkodó szervezetek139
A vállalkozással kapcsolatos alapfogalmak141
A vállalkozás megkezdésének feltételei142
Az egyéni vállalkozások jogi szabályozása144
A társas vállalkozások jogi szabályozása147
A működő vállalkozás felügyeleti szervei157
Az utazási vállalkozások, ill. irodák szervezési feladatai159
Az utazásközvetítői szektor szereplői, működésük159
Az utazásszervezés folyamata172
A szervezeti felépítés173
Üzlethálózat178
Személyi feltételek180
A vendéglátás szervezési folyamatai181
A vendéglátás üzlethálózata181
A vendéglátás főfolyamatainak szervezése190
Az idegenforgalom és vendéglátás árrendszere, árképzése202
Árrendszer202
Utazási irodák árképzése, gazdálkodása206
A vendéglátás árképzése213
Marketing tevékenység a turisztikai vállalatok piacán219
A marketing fogalma219
Marketing-információk gyűjtése219
Keresletkutatás220
Erőforrások elemzése224
A marketingterv226
Összvállalati szintű tervezés227
Utazási irodák tervezési folyamata alapításkor233
A szálloda stratégiai tervezési folyamata234
Üzletági stratégiai tervezés234
Utazási irodai marketing241
Az utazási irodai marketing tevékenység lépései242
Termék/szolgáltatás244
Ösztönző tevékenység245
Elosztási csatorna247
Árstratégia248
Személyes szolgáltatás248
Marketing a szállodában249
A marketingmix elemei250
A szálloda szolgáltatásai250
Az elosztási csatorna251
Az ár251
A személyes szolgáltatás252
Felhasznált, illetve javasolt irodalom254
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Idegenforgalmi és vendéglátó ismeretek I. Idegenforgalmi és vendéglátó ismeretek I. Idegenforgalmi és vendéglátó ismeretek I. Idegenforgalmi és vendéglátó ismeretek I.

A borító kissé sérült. A lapélek enyhén foltosak.

Állapot:
1.740 Ft
870 ,-Ft 50
7 pont kapható
Kosárba