1.062.403

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kináljunk több salátát

Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Pannonia Hotels & Restaurants
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 80 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A saláták szerepe, helyük a gasztronómiában
A saláták jelentőségét, szerepét étkezésünkben ma már tudományosan magyarázni lehet. A táplálkozástudomány megállapította, hogy a salátaféleségek... Tovább

Előszó

A saláták szerepe, helyük a gasztronómiában
A saláták jelentőségét, szerepét étkezésünkben ma már tudományosan magyarázni lehet. A táplálkozástudomány megállapította, hogy a salátaféleségek csoportjába tartozó ételek kémiai összetételüknél fogva a szervezet nélkülözhetetlen anyagait tartalmazzák. Rost és szervessav tartalmuk az emésztést serkentik, vitamin és ásványianyag tartalmuk az egészség fenntartásához elengedhetetlenek.
Külön figyelemre méltó az a körülmény, hogy a salátaféleségek ásványi anyagai a szervezetet lúgosítják. Ez teszi lehetővé, hogy a szervezet sav-bázis háztartásának egyensúlya állandósuljon. Mivel élelmi anyagaink döntő többsége, - főként a húsok, zsiradékok, a különböző cereáliák, a szervezetet savasítják - megbontva annak sav-bázis egyensúlyát, - különböző betegségek lehetőségeit idézhetik elő. Ennek az egyensúlynak a megtartása érdekében van szükség a salátaféleségekre. Salátaféleségeink gasztronómiai jelentőségét növeli, hogy túlmenően táplálkozásélettani értékükön, - ételeink élvezeti értékét is növelik. Vissza

Tartalom

A saláták szerepe, helyük a gasztronómiában 1
A saláták készítéséhez szükséges alapvető anyagok 8
Tavaszi saláta 11
Sajtos saláta 12
Paradicsomos fejes saláta 13
Lazacos fejes saláta 14
Fejes saláta sajttal 15
Fejes saláta alma-dió öntettel 16
Fejes saláta ajókával 17
Fejes saláta márványsajttal 18
Fűszeres zöldsaláta 19
Fejes saláta a Tavasz ízeivel 20
Tavasz roquefortos saláta 21
Svájci saláta 22
Uborkasaláta törökösen 23
Japán saláta gyümölccsel 24
Mustáros vajbab saláta 25
Paradicsomos fejtettbab saláta 26
Zöldséges-gyümölcsös saláta 27
Kevert uborkasaláta 28
Fűszeres kelvirágsaláta 29
Paraj-saláta 30
Alexander saláta 31
Tejfölös friss paradicsom 32
Reteksaláta 33
Rizssaláta 34
Karfiolsaláta olaszosan 35
Párizsi zöldbabsaláta 36
Parasztsaláta 37
Paradicsomos csirkemáj saláta 38
Fejes saláta gyümölccsel 39
Nyári saláta 40
Francia céklasaláta 41
Flamand saláta 42
Bolgár saláta 43
Francia dinnyesaláta 44
Athéni saláta 45
Olasz saláta 46
Mimóza saláta 47
Keleti saláta 48
Svájci saláta 49
Farmer saláta 50
Old boy saláta 51
Pásztorsaláta 52
Szardínia saláta 53
Padlizsán saláta 54
Tavaszi nyelvsaláta 55
Kukorica saláta 56
Újburgonya saláta 57
Rakott gombás burgonyasaláta 58
Tejfeles kapros töksaláta 59
Burgonyasaláta erdélyiesen 60
Finom zellersaláta 61
Hollandi halsaláta 62
Mixpikli saláta 63
Kapros uborkasaláta 64
Mustáros zöldbab saláta 65
Carmen saláta 66
Majonézes céklasaláta 67
Brazil saláta 68
Hollandi kelvirág saláta 69
Alföldi saláta 70
Halsaláta 71
Olasz nyelvsaláta 72
Paradicsomos fejtettbab saláta 73
Gombasaláta 74
Francia céklasaláta 75
Nyári saláta 76
Windsor saláta 77
Tartalomjegyzék 78
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem