kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | HVG Kiadó Zrt. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 119 oldal |
Sorozatcím: | Ízek és kultúrák |
Kötetszám: | 7 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 27 cm x 23 cm |
ISBN: | 978-963-304-037-9 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal gazdagon illusztrálva. |
Tiszteletet parancsoló történelem | 6 |
A több ezer éves kínai konyhaművészet | 8 |
A kantoni konyha | |
Tajvani ínyencségek | |
Költészet a tányéron | |
A kínai porcelán | |
Négy gasztronómiai stílus | |
Jellegzetes hozzávalók | 10 |
A birodalmi hagyomány | 12 |
A kínai éttermek | |
Marco Polo utazásai | |
Maótól... | |
...a Big Macig | |
Pompa és innováció | |
Holdünnepek | 14 |
Kínai ünnepek | |
Mit esznek a kínaiak? | |
Terítés és tálalás | |
A kínai újév | |
Jellegzetes konyhai eszközök | 16 |
Természetes egyensúly | 18 |
Az étkezés filozófiája | |
Gyógyító füvek | |
Rizs és búza | 20 |
Változatos alapanyagok | |
Tésztafélék | |
A tészta keleten | |
A fél világ tápláléka | |
Az elárasztott ország | |
Rizsfajták | 22 |
Páratlan csemegék | 24 |
Mindenféle tojás | |
Tengeri uborka | |
Cápa a tányéron | |
Tabuk nélkül | |
Kína nemzeti itala, a tea | 26 |
Hogyan készül? | |
A teakészítés művészete | |
A tea három alaptípusa | |
Keletről nyugatra | |
Legendás történelem | |
Kínai teafajták | 28 |
A vok használata | 30 |
A vok használata és tisztítása | |
Sokrétű és praktikus | |
Húsos dim szum | 34 |
Gőzölt hal | |
Paradicsomleves tojásvirággal | 40 |
Szalonnás szójacsíraleves | |
Tavaszi tekercs | 46 |
Csirketekercs | |
Sült rizs | 52 |
Zöldséges rizs | |
Édes-savanyú hal | 58 |
Halgombóc | |
Pirított tészta | 64 |
Csípős tésztasaláta | |
Mogyorós csirke | 70 |
Bambuszos csirke | |
Csipkés marhahús | 76 |
Currys marhapecsenye | |
Pekingi kacsa | 82 |
Illatos kacsapecsenye | |
Sült vonton édes-savanyú mártással | 88 |
Szecsuani garnéla | |
Tofu sertéshússal | 94 |
Tofu szójaszósszal | |
Édes-savanyú sertéshús | 100 |
Mázas borda | |
Karamellás bundás gyümölcs | 106 |
Diógrillázs | |
Gőzölt körte | 112 |
Őszibarack szirupban | |
A receptekben szereplő mennyiségek átszámítása | 118 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.