1.062.058

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kímélő ételek

Diéta a vendéglátásban

Szerző
Szerkesztő
Lektor
,
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 111 oldal
Sorozatcím: Szíveslátás, vendéglátás
Kötetszám: 2
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A "Diéta a vendéglátásban" című kézi könyvsorozat második kötetét adjuk közre a „Cukorbetegek diétája" után „Kímélő ételek" címmel.
Ez a gyűjtemény a sorozat részeként önmagában is megállja a... Tovább

Előszó

A "Diéta a vendéglátásban" című kézi könyvsorozat második kötetét adjuk közre a „Cukorbetegek diétája" után „Kímélő ételek" címmel.
Ez a gyűjtemény a sorozat részeként önmagában is megállja a helyét azáltal, hogy a diétás célnak megfelelő kímélő ételek készítéséhez és szolgáltatásához a legfontosabb ismeretanyagot tartalmazza. Ezért szerepel ebben a könyvben is a tápanyagtáblázat használatának ismertetése, a hazai élelmianyagok tápanyagtartalma, továbbá a receptek és technológiai leírások között olyan ételek, amelyek a cukorbetegek diétájánál és itt is ajánlottak, esetleg más összetételben.
Az anyaghányadok és az ételkészítési eljárások közreadásával az a célunk, hogy a vendéglátó ipari szakembereknek bemutassuk néhány alapételen keresztül a hagyományosan készülő ételek „kímélő" változatát. Ezek száma szinte korlátlanul bővíthető az itt megadott minták példájára, de ezek is alkalmazhatók, vagy alakíthatók az egyéni ízlés szerint, az étrendi előírások betartásával. Vissza

Tartalom

Tárgymutató az ételreceptekhez /6
Előszó / 9
Bevezető / 12
I. Alapvető tudnivalók a kímélő étrendről / 15
I II. Mit szabad és mit nem szabad fogyasztani a kímélő étrendben? / 20
III. A kímélő ételek készítésénél alkalmazható eljárások / 26
1. A nyersanyagok kiválasztása / 27
2. Előkészítés/27
3. Az ételkészítés alapműveletei / 28
a) főzés / 28
b) párolás / 29
c) sütés/ 29
4. Egyéb ételkészítési műveletek / 29
a) darálás, áttörés, lazítás / 29
b) ételek sűrítése / 32
c) szárazon pirítás / 32
d) az ételek ízesítése / 33
5. Tálalás / 34
IV. Kímélő étrend-ajánlatok / 36
V. Receptek és technológiai leírások a kímélő ételekhez / 39
Útmutató / 39
1. Levesek / 41
2. Húsételek / 52
3. Húspótlók / 64
4. Főzelékek, köretek, mártások / 68
5. Saláták / 80
6. Tészták, édességek, gyümölcsös
készítmények / 84
VI. A tápanyagtáblázat használatának ismertetése / 95
VII. Táblázatok / 98
1. Hazai élelmianyagok tápanyagtartalma / 98
2. Élelmianyagok rosttartalma / 105
3. 10-20 g fehérjét tartalmazó
élelmianyagok és élelmiszerek / 107
4. A gyakrabban használt nyersanyagok
eszközökkel történő mérése / 108
5. Különféle tevékenységek energia-(kalória-) szükséglete / 109
Irodalomjegyzék /110
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Kímélő ételek Kímélő ételek Kímélő ételek Kímélő ételek

A borító elszíneződött, kopott. A címlapon tollvonás látható.

Állapot:
840 Ft
580 ,-Ft 30
5 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Kímélő ételek Kímélő ételek
Állapot:
840 ,-Ft
8 pont kapható
Kosárba