1.059.326

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kiegészítő kötet az ételkészítési ismeretek című tankönyvhöz

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Képzőművészeti Kiadó Kft.-Műszaki könyvkiadó Kft.
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 86 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN: 978-963-337-066-7
Megjegyzés: CD-melléklet nélkül. Fekete-fehér fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A 2011 augusztusában a 32/2011. (VIII. 25.) NGM rendeletben kiadott szakmai és vizsgakövetelményben olyan elemek jelentek meg, amelyek teljesítéséhez az elméleti anyag bővítése vált szükségesség.... Tovább

Előszó

A 2011 augusztusában a 32/2011. (VIII. 25.) NGM rendeletben kiadott szakmai és vizsgakövetelményben olyan elemek jelentek meg, amelyek teljesítéséhez az elméleti anyag bővítése vált szükségesség.
A kiegészítő könyv összeállításánál az volt a célunk, hogy a Lukács-Oriskó-Sándor-Zsolnay: "Ételkészítési ismeretek CD-ROM" melléklettel című tankönyv újabb ismeretekkel gazdagodjon. Megtartottuk az eredeti mű fejezetszámozási rendszerét. Minden egység utalással indul, ami szoros kapcsolatot teremt a meglévő tanagyaghoz.
Követjük a fejezetek kialakult felépítését: rövid bevezető és a téma elhelyezése után jönnek az új ismeretek, a receptek, összeállítások. Nem felfedeztünk meg az egységet lezáró gondolatébresztő kérdésekről, feladatokról sem.
Bízunk benne, hogy célunkat elértük. Vissza

Tartalom

Bevezetés 5
2.3. "Az elkészítés műveletei" alfejezethez tartozó újdonságok 7
2.3.8. Új konyhatechnológiák 7
Hőkezelés légritkított térben (sous-vide) 7
Alacsony hőmérsékleten történő hőkezelés 9
Konfitálás 10
Sokkolás 10
Mikrohullámú hőkezelés 11
Hidegen sütés technológia 11
Az új irányzatok nyomon követése 12
Kérdések és feladatok 12
2.5. A "Befejező műveletek" alfejezethez tartozó újdonságok 12
2.5.1. Találási módok, díszítési műveletek 12
Kérdések és feladatok 15
21. Az "Éttermi tészták és egyéb befejező fogások" fejezethez tartozó újdonságok 16
21.13. Hideg édességek, tányérdesszertek 16
21.13.1. Hideg édességek 16
21.13.2. Tányérdesszertek 21
Kérdések és feladatok 23
24. "A konyhai munka tervezése, szervezése, irányítása és ellenőrzése" fejezethez tartozó újdonságok 24
24.1. Munkaszervezés 24
Kérdések és feladatok 27
25. Az "Étlapírás, étrendek szerkesztése" fejezethez tartozó újdonságok 28
25.1.1. Az étlap és az egyszerű étrend (menü) összeállításának szabályai 28
Kérdések és feladatok 33
25.4. Büfé- és rendezvényételek 34
Kérdések és feladatok 53
26. "Nemzetek konyhái és étkezési szokásai" fejezethez tartozó újdonságok 54
26.11. A hazai és a nemzetközi konyha jellegzetes ételeiről 54
26.11.1. Hazánk tájjelegű ételeiről 54
26.11.2. A hazánkkal szomszédos nemzetek ételeiből 59
26.11.3. A francia konyha jellegzetes ételeiből 66
26.11.4. Az angol konyha jellegzetes ételeiből 68
26.11.5. A német konyha jellegzetes ételeiből 69
26.11.6. A skandináv konyha jellegzetes ételeiből 70
26.11.7. A mediterrán konyha jellegzetes ételeiből 71
26.11.8. A távol-keleti konyhák jellegzetes ételeiből 73
Kérdések és feladatok 74
28. A vendég előtti ételkészítés 75
28.1. Ételkészítés és flambírozás a vendég asztalánál 75
28.2. Szeletelés a vendég asztalánál 75
28.3. Tálalás a vendé asztalánál 80
Kérdések és feladatok 81
Olvasmány:
Aktuális konyhatechnológiai irányzatok és szerepük a magyar gasztronómiában 82
Felhasznált források, irodalom 88
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem