1.062.389

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kiegészítő az Üzemgazdaságtan I-III. kötetekhez

Vendéglátóipari szakközépiskolai tankönyv

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 198 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-220-519-7
Megjegyzés: Tankönyvi szám: 21 923.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Első rész
Tankönyvi módosítások
I. fejezet Kiegészítés az Üzemgazdaságtan I-hez 5
1. Módosítások 5
2. Tananyagcsökkentéssel kapcsolatos változások 23
II. fejezet Kiegészítés az Üzemgazdaságtan II-höz 26
Kiegészítés az első részhez 26
1. Módosítások 26
2. Tananyagcsökkentéssel kapcsolatos változások 26
Kiegészítés a második részhez 26
1. Módosítások 26
2. Tananyagcsökkentéssel kapcsolatos változások 27
III. fejezet. Kiegészítés az Üzemgazdaságtan III-hoz 28
1. Módosítások 28
2. Tananyagcsökkentéssel kapcsolatos változások 44
Második rész
A vendéglátás árképzése
I. fejezet. A népgazdaság árrendszere 49
1. Az árak fogalma, szerepe 49
2. Árrendszer 50
3. Állami preferenciák 50
4. Árformák 51
5. Az árak csoportosítása 54
II. fejezet. A vendéglátás árképzése 56
1. Az árformák alkalmazása a vendéglátásban forgalomba hozott áruknál és szolgáltatásoknál 56
2. Az árképzéssel kapcsolatos alapfogalmak 58
III. fejezet Az ételek árképzése 65
1. Egyszerű, haszonkulcs szempontjából csak ételnyersanyag felhasználásával készült ételek eladási árának megállapítása 66
2. Összetett, haszonkulcs szempontjából étel és feldolgozás nélküli ételnyersanyag, esetleg ital felhasználásával készített ételek eladási árának megállapítása 68
IV. fejezet. Az italok árképzése 72
1. Egyszerű italok eladási árának megállapítása 72
2. összetett italok eladási árának megállapítása 73
V. fejezet. Az ételek és italok zenés árának megállapítása 78
1. Ételek zenés ára 78
2. Italok zenés ára 79
VI. fejezet. Egyéb készítmények eladási ára 80
1. Előfizetéses étkezés 80
2. Eszpresszókávé 80
3. Fagylalt 81
4. Kenyér és péksütemény 81
5. Napi menü 81
6. Trafik 82
7. Előre csomagolt cikkek ára 82
8. Húskészítmények ára 82
9. Édesipari termékek ára 83
10. Fél késztermékek és előkészített nyersanyagok ára 83
11. Hidegkonyhai termékek ára 84
12. Cukrászkészítmények ára 84
13. Rendezvények árai 85
14. Szolgáltatások díja 86
15. Biztosított fogyasztás 86
VII. fejezet. A munkahelyi vendéglátás árképzése 87
VIII. fejezet. Szállodai árak 90
IX. fejezet. Az engedmények kiszámítása 92
X. fejezet. Az eladási árral kapcsolatos számítások 95
XI. fejezet. Vállalati és üzleti árpolitika 98
Függelék 101
Harmadik rész
Példatár
I. fejezet. Árképzési feladatok 109
1. Bécsi szelet hasábburgonyával 109
Megoldás 110
2. Dupla erőleves 112
3. Stíriai metélt 113
4. Pontyhalászlé 114
5. Főtt marhahús meggymártással és sós burgonyával 114
Megoldás 115
6. Milánói sertésborda 117
7. Virsli mustárral 118
8. Francia rakottburgonya 119
9. Sertésborda Hentes módra, vajasburgonyával 119
10. Hideg cseresznyeleves 120
11. Tormakrémes sonkatekercs 121
Megoldás 124
12. Puncstorta 129
13. Madeirás marhasült burgonyapürével 130
14. Gundel-palacsinta 132
15. Pontyszelet Orly módon sült burgonyával, tartármártással 133
16. Töltött borjúszegy burgonyapürével 135
Megoldás 138
17. Vadas marhaszelet zsemlegombóccal 141
18. Máglyarakás 142
19. Kelkáposztafőzelék vagdalt feltéttel 143
20. Francia krémes 144
Megoldás 146
21. Kacsasült párolt káposztával, hasábburgonyával 148
22. Túrós rétes 150
23. Rigó Jancsi 150
Megoldás 152
24. Rákóczi túrós 154
25. Svéd gombasaláta 156
26. Egri bikavér 156
Megoldás 157
27. 1 dl Szemelt rizling 157
28. Kisfröccs 157
Megoldás 158
29. Nagyfröccs 158
30. Kisfröccs palackozott borból 158
31. Korsó sör 159
32. 1 üveg Kinizsi sör 159
33. Nagy limonádé 159
Megoldás 160
34. Nagy málnaszörp 160
35. 5 cl Hubertus 160
36. White Lady 161
Megoldás 161
37. Baccardi 162
II. fejezet. Ügyviteli feladatok 163
1. Bisztróbevétel-elszámoltatás 163
2. Önkiszolgáló étterem bevételének elszámoltatása 163
3. Kávébevétel-elszámoltatás 163
Megoldás 164
4. Fagylaltbevétel-elszámoltatás 164
5. Konyha vételezési értékének kiszámítása 165
6. Cukrásztermelő vételezési értékének kiszámítása 166
7. Személyzeti étkezés, nyersanyag-felhasználása 166
Megoldás 168
8. Személyzeti étkezés nyersanyag-felhasználása 169
9. Étterem esti ételbevételének kiszámítása 171
10. Étterem déli italbevételének kiszámítása 172
11. Étterem déli ételbevételének kiszámítása 173
12. Étel-ital raktár elszámoltatása 174
Megoldás 174
13. Étel-ital raktár elszámoltatása 176
14. Étel-ital raktár elszámoltatása 176
15. Étel-ital raktár elszámoltatása 177
16. Konyha elszámoltatása 177
Megoldás 178
17. Konyha elszámoltatása 179
18. Konyha elszámoltatása 180
19. Konyha elszámoltatása 180
20. Söntés elszámoltatása 181
Megoldás 181
21. Söntés elszámoltatása 183
22. Söntés elszámoltatása 184
23. Söntés elszámoltatása 184
24. Egy nagyobb üzlet elszámoltatása 185
Megoldás 186
25. Egy nagyobb üzlet elszámoltatása 190
26. Egy nagyobb üzlet elszámoltatása 191
27. Egy nagyobb üzlet elszámoltatása 192

Mohácsi Ferenc

Mohácsi Ferenc műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Mohácsi Ferenc könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Kiegészítő az Üzemgazdaságtan I-III. kötetekhez Kiegészítő az Üzemgazdaságtan I-III. kötetekhez

A gerinc elszíneződött.

Állapot:
1.280 ,-Ft
6 pont kapható
Kosárba