kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 65 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-220-128-0 |
Megjegyzés: | Tankönyvi szám: 21375/a. Fekete-fehér ábrákkal illusztrált. III. változatlan utánnyomás. |
Bevezetés | 3 |
A növényi eredetű nyersanyagok és élelmiszerek hasznos és káros mikroflórája | 5 |
A zöldség- és gyümölcsfélék mikroflórája | 6 |
A zöldségfélék kártevői | 7 |
A gyümölcsök kártevői | 9 |
A tartósított növényi élelmiszerek kártevői | 11 |
A fermentált termékek - kávé, kakaó stb. - mikroflórája | 14 |
A sütőipar termékeinek mikroflórája | 16 |
Kenyérbetegségek | 18 |
A boripar mikroflórája | 19 |
A gyümölcslevek mikroflórája | 20 |
A bor erjedése | 20 |
A bor káros mikroorganizmusai | 26 |
A sör mikroflórája | 31 |
Sörbetegségek | 32 |
Az állati eredetű nyersanyagok és élelmiszerek hasznos és káros mikroflórája | 35 |
A hús és húsipari termékek mikroflórája | 35 |
A hús érése | 36 |
A húsfeldolgozás hasznos mikroorganizmusai | 37 |
A hús és húskészítmények romlása | 37 |
A húsfélék és a húskészítmények romlékonysága | 41 |
A hús kórokozó mikroorganizmusai és az ellenük való védekezés | 43 |
A tej és a tejipari termékek mikroflórája | 44 |
A tej elváltozásai a mikroorganizmusok hatására | 45 |
A tej okozta fertőzések | 47 |
Védekezés a tej káros mikroorganizmusai ellen | 47 |
A savanyú tejkészítmények mikroflórája | 49 |
A tejszín mikroflórája | 51 |
A vaj mikroflórája | 51 |
A túró és a sajtok mikroflórája | 52 |
A tejkonzervek mikroflórája | 54 |
A tojás mikroflórája | 55 |
Egyéb anyagokat károsító mikroorganizmusok | 58 |
A víz és a jég mikroflórája | 58 |
A cukor és a fűszerek mikroflórája | 59 |
A faanyag, a textil és a bőr romlása | 61-65 |