1.062.063

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kézikönyv a vendéglátó üzletvezető képzésben résztvevők számára

Szerkesztő

Kiadó: Kereskedelmi Továbbképző és Módszertani Központ
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 248 oldal
Sorozatcím: Üzletvezetőképző tanfolyam
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Változatlan utánnyomás.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

I. FEJEZET
Képlet gyűjtemény a Gazdasági számítások és a Vendéglátó ismeretek című tantárgyak tanításához
1./ Dinamikus viszonyszámok 13
2./ Megoszlási viszonyszámok 14
3./ Intenzitási viszonyszámok 15
4./ Átlagok 20
II. FEJEZET
Élelmiszereink tápanyagtartalma
1./ Élelmiszereink kalória és tápanyagtartalma
Gabonák és gabonatermékek 23
Sütőipari termékek 23
Húsok 24
Belsőségek 25
Huskészitmények 25
Halak és halkészítmények 26
Zsiradékfélék 26
Tej és tejtermékek 27
Tojás 27
Zöldség és főzelékfélék 28
Száraz hüvelyesek 28
Gyümölcskészitmények 29
Diófélék, olajok magvak 30
Édesipari termékek 30
Egyebek 30
Megnevezés 01dal
2./ Élelmiszereink vitamintartalma
Gabonák és gabonatermékek 31
Sütőipari termékek 31
Húsok 32
Belsőségek 32
Húskészítmények 33
Halak és halkészítmények 33
Zsiradékfélék 34
Tej és tejtermékek 34
Tojás 34
Zöldség és főzelékfélék 35
Gyümölcsök 35
Gyümölcskészítmények 36
Diófélék, olajos magvak 36
Édesipari termékek 36
Egyebek 37
3./ Az italok összetétele 38
III. FEJEZET
Feldolgozási veszteségek
1./ Husbontás
2./ Előkészítési és elkészítési veszteségek 53
Zöldségfélék 53
Burgonya 57
Halak 5g
Vágóállatok 62
Szárnyasok 64
Vadak és vadszárnyasok 65
Gyümölcsök 66
IV. FEJEZET
Esetjátékok
1./ Fagylalt ellenőrzés 63
2./ Kávéfőzés adalékanyaggal 72
3./ Ital ellenőrzés 75
4./ Az üzletvezető és a helyettes kapcsolata 78
5./ Az üzletvezető felelőssége 84
/Nyitás a kerthelyiségben/
6./ Az üzletvezető anyagi felelőssége 87
/Üzletvezető és helyettese/
7./ Az üzletvezető és a szállító kapcsolata 91
8./ A nem fizető vendég 93
V. FEJEZET
Az üzletvezetői tevékenységet érintő legfontosabb
jogszabályok és gyakorlati ismeretek
1./ Az élelmiszer törvény 101
Az élelmiszerekről szóló 1976. évi
IV. törvénykönyv és annak végrehajtására kiadott 12/1977. /V.22./ Bk.M. sz.
rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege
2./ A belkereskedelemről /1978. évi I. t.v./ 135
3./ Üzletszabályzat
15/1968. /XII.27./ Bk.M. sz. rendelet a
Kereskedelmi Általános Üzleti Szabályzatról és az Üzleti Munkarendről
4./ Nyitvatartás
A belkereskedelmi miniszter 12/1970. /VIII.30./ Bk.M. számú rendelete az üzletek nyitvatartásáról.
5./ Osztálybasorolás 168
A belkereskedelmi miniszter 11/1972./VI.5./ Bk.M. számú rendelete a vendéglátó üzletek osztálybasorolásáról
6./ Szabadkasszás egységek üzemeltetése 187
A belkereskedelmi miniszter 5/1972. /III.16./ Bk.M. számú rendelete a szabadkasszás kiskereskedelmi és vendéglátó egységek ről.
7./ Napi menü 195
A belkereskedelmi miniszter 15/1972.
/VI.21./ Bk.M.-ÁH. számú rendelete a vendéglátó üzletek menüszolgáltatásáról.
8./ Szeszesital értékesités 198
A belkereskedelmi Miniszter 14/1972. /VI.17./ Bk.M. számú rendelete a szeszesital értékesítésről.
9./ Vásárlók könyve 208
A belkereskedelmi miniszter 11/ 1970. /V.18./ Bk.M. számú rendelete a vásárlók
könyvéről.
10./ Kereskedelmi Felügyelőség 215
Kivonat a 43/1969. /XII.11./ Korm.sz.rendelettel módosított, az Állami Kereskedelmi Felügyelőségről szóló 10/1967. /TV.22./
Korm.sz. rendeletből.
11./ Társadalmi ellenőrzés 225
A belkereskedelmi miniszter 7/1973. /VI.23./ Bk.M. számú rendelete a belkereskedelmi társadalmi ellenőrzésről.
Kivonat a szakszervezeti kereskedelmi társadalmi ellenőrzés "Működési Szabályzatából"
12./ Foglalkoztatási tilalom 234
A belkereskedelmi miniszter 4/1972. /III.16./ Bk.M.számú rendelete a kereskedelmi dolgozók munkaviszonyának egyes kérdéseiről.
13./ Tájékoztatás a laboratóriumi mintavételről
A mintavétel általános szabályai
A beküldendő minták mennyiségei és mellékletei
Mintavételi jegyzőkönyv
14./ Tájékoztatás a tűréshatárokról helyszíni mérésnél és adagolásnál 244
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Kézikönyv a vendéglátó üzletvezető képzésben résztvevők számára Kézikönyv a vendéglátó üzletvezető képzésben résztvevők számára Kézikönyv a vendéglátó üzletvezető képzésben résztvevők számára

A gerinc javított.

Állapot:
2.440 Ft
1.220 ,-Ft 50
6 pont kapható
Kosárba