kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mozaik könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 205 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 28 cm x 21 cm |
ISBN: | 963-02-6416-1 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal gazdagon illusztrálva. |
Beveztés | 5 |
1. fejezet | |
A horgászat kialakulása | 7 |
Halászat, horgászat | 7 |
A magyar horgászmozgalom fejlődése | 8 |
A magyar horgászmozgalom szervezete és működése | 8 |
A magyar horgászat alapvető szabályai | 9 |
2. fejezet | |
A vizekről és a halakról általában | 11 |
A hal jellegzetes tulajdonságai | 11 |
A horgászvizek típusai | 12 |
Állóvizek | 18 |
3. fejezet | |
Horgászeszközök | 25 |
A horog | 25 |
A zsinór | 29 |
A horgászbot | 35 |
Az orsó | 43 |
Az úszó | 52 |
Súlyok | 54 |
Mesterséges csalik | 56 |
Merítőszák, vágóhorog | 62 |
Haltartó szák | 63 |
Csalitartó kanna | 64 |
Apróbb felszerelési tárgyak | 64 |
Dobozok | 65 |
Oldalzsák, hátizsák, botok | 68 |
A horgászat segédeszközei | 68 |
A horgászeszközök karbantartása és javítása | 72 |
4. fejezet | |
Horgászkészségek | 75 |
Horgászkészségek arányos összeállítása | 76 |
Horgászmódszerek | 79 |
Fenekező horgászat | 79 |
Úszós horgászat | 85 |
Pergető horgászat | 89 |
Műlegyes horgászat | 91 |
Átmeneti horgászat | 95 |
5. fejezet | |
Természetes csalik, etetés | 97 |
Növényi eredetű csalik | 97 |
Állati eredetű csalik | 99 |
Az etetés | 102 |
6. fejezet | |
Halaink és horgászatuk | 105 |
A ponty | 105 |
A márna | 122 |
A kecsege | 123 |
Az amur | 124 |
A busák | 125 |
A jászkeszeg | 126 |
A paduc | 127 |
A dévérkeszeg | 127 |
A karikakeszeg | 133 |
A lapos keszeg | 134 |
A bagolykeszeg | 135 |
A szilvaorrú keszeg | 135 |
A garda | 136 |
A compó | 137 |
A kárász | 137 |
Az ezüst kárász | 138 |
Csalihalak | 138 |
A vörösszárnyú keszeg | 138 |
A bodorka | 138 |
A küsz | 139 |
A szirvárványos ökle | 140 |
A fenékjáró küllő | 140 |
Ragadozó halak | 141 |
A sebes pisztráng | 141 |
A szivárványos pisztráng | 141 |
A fejes domolykó | 142 |
A csuka | 143 |
A balin | 154 |
A harcsa | 163 |
A süllő | 174 |
A kősüllő | 189 |
A sügér | 190 |
A vágó durbincs | 190 |
A naphal | 191 |
A törpeharcsa | 191 |
A fekete sügér | 192 |
A menyhal | 193 |
Az angolna | 193 |
7. fejezet | |
Horgászcélú halgazdálkodás | 195 |
Felhasznált és ajánlott irodalom | 201 |