kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | JLX Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 419 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 13 cm |
ISBN: | 963-305-183-5 |
Néhány gyakorlati tanács | 5 |
A főzés | 6 |
A gőzölés | 8 |
A forrázás | 8 |
Levesek | 9 |
Sűrítés nélkül készülő levesek | 10 |
Sűrítés nélkül készülő magyaros levesek | 17 |
Sűrített levesek | 20 |
Rántás | 20 |
Leszórás (sűrítés) | 22 |
Habarás | 23 |
Legírozás | 23 |
Pürélevesek | 38 |
Krémlevesek | 39 |
Nyáklevesek | 40 |
Gyümölcslevesek | 41 |
Különleges levesek | 42 |
Levesbetétek | 48 |
Főzelékek | 55 |
Párolt főzelékek | 56 |
Vajas főzelékek | 57 |
Főzelékek pirított morzsával | 58 |
Sós palacsintatésztába vagy sörtésztába bundázott főzelékek | 60 |
Főzelékpörköltek, paprikások | 61 |
Rántással készített főzelékek | 63 |
Száraz hüvelyes főzelékek | 71 |
Habarással készített főzelékek | 74 |
Főzelékszerű ételek | 74 |
Rakott főzelékek | 77 |
Rakott padlizsán | 80 |
Töltött főzelékek | 81 |
Gombás ételek | 89 |
Húsok | 93 |
Háziszárnyasokból készült ételek | 93 |
Sertéshúsból készült ételek | 110 |
Marhahúsból készült ételek | 134 |
Borjúhúsból készült ételek | 148 |
Juhhúsból és bárányból készített ételek | 155 |
Belsőségek | 160 |
Vadhúsokból készült ételek | 167 |
Vadszárnyasok elkészítése | 172 |
Hal, rák, béka | 177 |
Tojásételek | 200 |
Saláták | 208 |
Nyersen | 208 |
Főzve, forrázva | 214 |
Mártások és köretek | 221 |
Hideg mártások | 221 |
Meleg mártások | 225 |
Gyümölcsmártások | 233 |
Köretek | 236 |
Burgonyaköretek | 236 |
Rizsköretek | 243 |
Tésztaköretek | 245 |
Egyéb köretek | 248 |
Könnyű ételek | 255 |
Felfújtak | 255 |
Palacsintából készült előételek | 261 |
Makaróniból készült ételek | 263 |
Rétesek és tészták | 265 |
Gyümölcselőételek | 276 |
Hideg húsok, hússaláták | 278 |
Tészták | 296 |
Gyúrt tészták | 296 |
Burgonyás főtt tészták | 302 |
Kevert tészták | 305 |
Kelt tészták | 312 |
Rétesek | 317 |
Hajtogatott élesztős tészták, félvajas tészta | 324 |
Omlós tészták | 330 |
Lepények | 337 |
Zsírban sült tészták | 344 |
Pogácsák | 349 |
Sós teasütemények | 352 |
Felfújtak (pudingok, szuflék, kochok) | 355 |
Torták, finom sütemények | 359 |
Tortakrémek | 374 |
Tortabevonatok | 378 |
Aprósütemények | 380 |
Mézes sütemények | 384 |
Csemegék | 387 |
Különböző sarlottok | 391 |
Kekszből készült tészták | 393 |
Takarékos tészták | 396 |
Édes mártások, sodók | 401 |
Parfék | 405 |