1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kezdők és Haladók mindentudó szakácskönyve

Kezdőknek és gyakorlottaknak

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: JLX Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 419 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 963-305-183-5
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A közös étkezés minden család életében fontos szerepet játszik. Sok háziasszonyt visszariaszt azonban az ebéd vagy a vacsora elkészítésének bonyolultsága vagy költségei.
Ez a szakácskönyv lépésről lépésre vezeti be az olvasót a konyhaművészetek rejtelmeibe. A finomabbnál finomabb ételek elkészítését bárki megtanulhatja, a legegyszerűbb ételektől a többfogásos ünnepi lakomáig.
Az egyszerűen és gazdaságosan elkészíthető, mégis fenséges ételek egytől-egyig kipróbált - és jól bevált - receptjeinek segítségével Ön is könnyedén szerezhet kellemes perceket magának és családjának egy-egy étkezés során, a vendéglői árak töredékéért.

Tartalom

Néhány gyakorlati tanács5
A főzés6
A gőzölés8
A forrázás8
Levesek9
Sűrítés nélkül készülő levesek10
Sűrítés nélkül készülő magyaros levesek17
Sűrített levesek20
Rántás20
Leszórás (sűrítés)22
Habarás23
Legírozás23
Pürélevesek38
Krémlevesek39
Nyáklevesek40
Gyümölcslevesek41
Különleges levesek42
Levesbetétek48
Főzelékek55
Párolt főzelékek56
Vajas főzelékek57
Főzelékek pirított morzsával58
Sós palacsintatésztába vagy sörtésztába bundázott főzelékek60
Főzelékpörköltek, paprikások61
Rántással készített főzelékek63
Száraz hüvelyes főzelékek71
Habarással készített főzelékek74
Főzelékszerű ételek74
Rakott főzelékek77
Rakott padlizsán80
Töltött főzelékek81
Gombás ételek89
Húsok93
Háziszárnyasokból készült ételek93
Sertéshúsból készült ételek110
Marhahúsból készült ételek134
Borjúhúsból készült ételek148
Juhhúsból és bárányból készített ételek155
Belsőségek160
Vadhúsokból készült ételek167
Vadszárnyasok elkészítése172
Hal, rák, béka177
Tojásételek200
Saláták208
Nyersen208
Főzve, forrázva214
Mártások és köretek221
Hideg mártások221
Meleg mártások225
Gyümölcsmártások233
Köretek236
Burgonyaköretek236
Rizsköretek243
Tésztaköretek245
Egyéb köretek248
Könnyű ételek255
Felfújtak255
Palacsintából készült előételek261
Makaróniból készült ételek263
Rétesek és tészták265
Gyümölcselőételek276
Hideg húsok, hússaláták278
Tészták296
Gyúrt tészták296
Burgonyás főtt tészták302
Kevert tészták305
Kelt tészták312
Rétesek317
Hajtogatott élesztős tészták, félvajas tészta324
Omlós tészták330
Lepények337
Zsírban sült tészták344
Pogácsák349
Sós teasütemények352
Felfújtak (pudingok, szuflék, kochok)355
Torták, finom sütemények359
Tortakrémek374
Tortabevonatok378
Aprósütemények380
Mézes sütemények384
Csemegék387
Különböző sarlottok391
Kekszből készült tészták393
Takarékos tészták396
Édes mártások, sodók401
Parfék405

Domokos Lászlóné

Domokos Lászlóné műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Domokos Lászlóné könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Kezdők és Haladók mindentudó szakácskönyve
Állapot:
2.290 ,-Ft
21 pont kapható
Kosárba