1.060.323

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Keveréktakarmányok előállítása és felhasználása

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 204 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó5
ELSŐ FEJEZET
BEVEZETÉS
A keveréktakarmánygyártás fejlődése és jövő feladatai9
Az állati szervezet táplálóanyag-igénye13
A takarmányok összetétele14
A takarmányok víz és szárazanyagtartalmának jelentősége15
A takarmányok nitrogéntartalmú anyagai17
A takarmányok nitrogénmentes szerves anyagai21
Ásványi anyagok26
Mikroelemek31
Vitaminok33
Antibiotikumok41
A keveréktakarmányok alapanyagai44
Az alapanyagok minőségének jellemzői45
Vitamin és antibiotikum készítmények53
Profilaktikus anyagok a keveréktakarmányokban55
Az antioxidánsok szerepe, előállítása, felhasználása58
MÁSODIK FEJEZET
KEVERÉKTAKARMÁNYOK
Teljesértékű keveréktakarmányok63
Keveréktakarmány koncentrátumok63
Keveréktakarmányok összeállítása71
Magyar keveréktakarmányok (tápok)72
Az egyes külföldi országokban gyártott keveréktakarmányok összetétele és jellemzői83
Az előkeverék (premixek) előállítása és felhasználása93
HARMADIK FEJEZET
KEVERÉKTAKARMÁNY-GYÁR, TAKARMÁNYKEVERŐ ÜZEM ÉS BERENDEZÉSÜK
A szóródó keverék fizikai tulajdonságai101
A keveréktakarmány-gyár takarmánykeverő üzem helyének kijelölése102
A raktározás103
A terményraktárak takarítása, fertőtlenítése105
A szállítás módjai és gépei106
A darabos és zsákolt nyersanyag átvétele, szállítása, tárolása111
Az alapanyagok mérlegelését és előzetes megmunkálását végző gépek, berendezések112
A nyersanyagok merlegelése112
Előszárítás, tisztítás, osztályozás113
Az alapanyagok aprító és őrlő gépei, berendezései118
Aprítás118
Kalapácsos darálók120
A hengerszékek127
Kőjárat (őrlőkövek)131
Pogácsatörő gépek132
Fogas őrlőgépek (dezintegrátorok)132
Összetett őrlőgépek133
Az alapanyagok adagolásának és keverésének gépei, berendezései133
Az adagolás és keverés általános elvei133
Az adagolás és keverés gépei135
A melaszozás gépei, berendezései138
A zsírozás gépei és berendezései140
A szemcsézés és brikettezés gépei, berendezései141
A készáru mérése és zsákolása, zsákvarrás146
Elektromos automatikus vezérlés147
Üzemeltetés150
Mozgó takarmánymalom152
NEGYEDIK FEJEZET
A KEVERÉKTAKARMÁNYOK FELHASZNÁLÁSA
A keveréktakarmányokkal együtt adagolt egyéb takarmányok159
A keveréktakarmányok etetésének gazdaságossága161
ÖTÖDIK FEJEZET
A KEVERÉKTAKARMÁNYOK VIZSGÁLATA
A keveréktakarmányok minőségének ellenőrzésére szolgáló szervezet165
Az alap és kiegészítő anyagok vizsgálata167
A takarmányok kémiai vizsgálata168
A takarmányok hatóanyagainak analitikai vizsgálata179
A keveréktakarmányok szervetlen anyagainak meghatározása190
A tápok higiénés vizsgálata194
Irodalom201
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem