1.063.272

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A befőzés abc-je

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Bukarest
Kiadó: "Ceres" Könyvkiadó
Kiadás helye: Bukarest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 212 oldal
Sorozatcím: Kaleidoszkóp
Kötetszám: 22
Nyelv: Magyar  
Méret: 13 cm x 10 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér és színes illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A helyes táplálkozás egyik legfőbb jellemzője a változatosság. Nem mindenik élelmianyag áll azonban rendelkezésünkre egész évben frissen. Ilyenek a zöldségfélék és a gyümölcsök. Ezeket tartósítanunk kell. Igaz, erről az élelmiszeripar nagymennyiségű és változatos konzervvel, mélyhűtött áruval gondoskodik. Mégis szükség van a befőzésre a háztartásokban is. E könyvecske 178 recepttel kíván a háziasszonyok segítségére lenni a befőzésnél, a takarékos és gyors munkánál.

Tartalom

Bevezetés5
A gyümölcs- és zöldség feldolgozás jelentősége és célja7
A jó konzerválás feltételei10
A befőzésre szánt termény10
A befőzéshez szükséges edények és eszközök15
Az eltartó edények18
Az eltartó helyiség21
A feldolgozás módja23
A gyümölcsök és zöldségfélék feldolgozása egészben vagy feldaraboltan23
Párolt termények, befőttek23
A gyümölcs húsának feldolgozása31
A gyümölcs levének feldolgozása37
Ecetben eltett termények41
Tejsavas erjedéssel konzervált termények44
Vegyi konzerváló anyagok46
A gyümölcs- és zöldségfeldolgozás melléktermékei48
A raktározás idején fellépő betegségek és leküzdésük módja49
A zöldségfélék befőzése53
A paradicsom53
A paprika60
A tojásgyümölcs69
Az uborka72
A káposzta79
A tök87
A zöldpaszuly88
A zöldborsó93
A sóska94
Fűszernövények96
A martilapu99
A gomba102
A gyümölcsök eltevése105
Gyümölcsök eltevése, leves, mártás, tészta készítéséhez105
Párolt termények (befőttek, kompótok)108
Kompót, kevesebb cukorral112
Gyümölcsízek121
Kocsonyás gyümölcsízek, dzsemek129
Cukor gyümölcsök141
Kristályosított (kandírozott) gyümölcsök148
Gyümölcssajt148
Gyümölcslevek150
Gyümölcsszörpök155
Gyümölcskocsonyák160
Gyümölcsborok161
Gyümölcslikőrök170
Citrom eltartása174
Ecet készítése175
Szárítás, aszalás177
Természetes szárítás, aszalás178
Mesterséges szárítás, aszalás179
Zöldségfélék szárítása182
Gyümölcsaszalás188
Zöldség- és gyümölcsaszalványok további kezelése, raktározása196
Betűrendes tárgymutató201

Keszi-Harmath Erzsébet

Keszi-Harmath Erzsébet műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Keszi-Harmath Erzsébet könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem