Előszó
Néhány ötlet, mielőtt hozzáfogunk a sütögetéshez:
Halmozzunk fel megfelelő mennyiségű tüzelőanyagot, hogy ne közben kelljen pótolni.
Az ízletes mártások, vaj- és fűszerkeverékek valamint a pácok...
Tovább
Előszó
Néhány ötlet, mielőtt hozzáfogunk a sütögetéshez:
Halmozzunk fel megfelelő mennyiségű tüzelőanyagot, hogy ne közben kelljen pótolni.
Az ízletes mártások, vaj- és fűszerkeverékek valamint a pácok elengedhetetlen tartozékai az ízletes sütésnek.
Az egész fűszerek jobban megtartják az aromájukat. Közvetlenül a felhasználás előtt zsiradék nélkül enyhén pirítsuk meg egy serpenyőben, majd mozsárban törjük össze s így használjuk fel.
A zöldfűszereket frissen vagy szárítva használjuk fel. A leggyakrabban használt, kedvelt fűszerek például a rozmaring, oregánó, bazsalikom, fokhagyma vagy a kakukkfű.
Egzotikus ízeket ad az ételeknek a koriander, csillagánizs, gyömbér, curry vagy a római kömény.
Az olaj alapú pácok puhítják a húst, megóvják a kiszáradástól és zamatosabbá teszik az ízét. Pácolás előtt a felszeletelt húst hideg vízben megmossuk, majd szárazra töröljük, és 12 órára tesszük a páclébe.
A pác lehet csípős vagy pikáns, édes vagy savanyú, gyümölcsös vagy egzotikus ízlésünktől függően.
A sovány és fehér húsokat zsírban gazdag pácokba helyezzük, a zsíros húsokhoz inkább az ecet- vagy boralapú pácok illenek.
A húsokat sütés közben is kenegessük a páclével.
Sót nem tartalmazhatnak a pácok, a húst sütés után sózzuk.
Vissza