kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai Kar |
---|---|
Kiadás helye: | Kecskemét |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 480 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
A tartósítás története, jelentősége, szerepe | 7 |
Az élelmiszerek romlása | 13 |
Fizikai elváltozások | 13 |
Kémiai elváltozások | 16 |
Ízváltozások | 16 |
Színváltozások | 19 |
Vitaminbomlás | 21 |
Enzimes elváltozások | 24 |
Az enzimes reakciókat befolyásoló tényezők | 24 |
A leggyakoribb enzimes elváltozások | 33 |
Mikrobiológiai romlások | 43 |
A mikroflóra kialakulását befolyásoló tényezők | 45 |
Egyes élelmiszerek mikroflórája | 55 |
Élelmiszermérgezések | 61 |
Állati kártevők | 65 |
Tartósító módszerek | 68 |
Fizikai eljárások | 68 |
Tartósítás hőelvonással | 68 |
Tartósítás vízelvonással | 89 |
A fagyasztás és a szárítás kombinálása | 105 |
Tartósítás hőkezeléssel | 108 |
Tartósítás sugárzásokkal és mechanikai behatásokkal | 128 |
Kémiai eljárások | 137 |
Hagyományos kémiai módszerek | 137 |
Konzerválószerek | 142 |
Mikrobiológiai eljárások | 156 |
A tejsavas erjedés | 156 |
Az alkoholos erjedés | 160 |
Az ecetes erjedés | 164 |
A tartósítóipar segédanyagai | 165 |
Ízesítőanyagok | 165 |
A sók | 165 |
Édesítőanyagok | 166 |
Savak | 169 |
Fűszerek | 172 |
Aromák | 176 |
Színezőanyagok | 176 |
Kocsonyásító- és állományjavító anyagok | 180 |
A pektin | 180 |
Keményítő | 185 |
Cellulzszármazékok | 186 |
Tengeri algaszármazékok | 186 |
Egyéb szerves vegyületek | 187 |
Szervetlen vegyületek | 187 |
Az üzemi víz | 188 |
Az ivóvíz | 188 |
A szennyvíz | 191 |
Tisztító és fertőtlenítő anyagok | 195 |
Tisztítószerek | 195 |
Fertőtlenítőszerek | 198 |
Csomagolóanyagok | 202 |
Fémek | 203 |
Acéllemez | 203 |
Alumínium | 206 |
Üveg | 209 |
Konzerves üvegek | 210 |
Palackok és ballonok | 216 |
Papír | 217 |
Műanyagok | 220 |
Fóliák | 220 |
Merev alakú műanyageszközök | 223 |
Kombinált anyagok | 223 |
Egyéb csomagolóanyagok | 225 |
A nyersanyag tárolása | 9 |
Zöldségtárolás | 9 |
A téli tárolás módjai | 9 |
A kihajtás gátlása | 14 |
Az egyes zöldségfélék tartós tárolása | 16 |
Az átmeneti tárolás | 20 |
Gyümölcstárolás | 22 |
A gyümölcstárolás feltételei | 22 |
Gyümölcstárolási módok | 30 |
fontosabb gyümölcseink tárolástechnológiája | 36 |
A tartósítóipar gyártási műveletei | 45 |
Cséplés, fejtés | 45 |
Válogatás, osztályozás | 47 |
Mosás | 48 |
Száreltávolítás | 51 |
Hámozás | 52 |
Magozás | 58 |
Szúrkálás | 60 |
Szeletelés, aprítás | 60 |
Előfőzés (blansírozás) | 62 |
Húzatás | 64 |
Zúzás, áttörés | 67 |
A lényerés | 70 |
Derítés | 75 |
Ülepítés, centrifugálás | 78 |
Szűrés | 81 |
Homogénezés | 85 |
Felöntőlé készítés | 85 |
Töltés | 87 |
Légtelenítés | 89 |
Zárás | 90 |
A hőkezelés | 92 |
Az aszeptikus technológia | 94 |
Tárolás, raktári kezelés | 99 |
A kereskedelmi előkészítés | 101 |
Gyártási technológiák | |
Savanyúságok, saláták | 103 |
Hőkezeléssel tartósított savanyúságok | 103 |
Kémiai úton tartósított savanyúságok | 113 |
Biológiai úton tartósított savanyúságok | 120 |
Zöldségkonzervek | 128 |
Paradicsomkészítmények | 128 |
Steril főzelékkonzervek | 140 |
Gyümölcskonzervek | 154 |
Befőttek | 154 |
Pulpok és velők | 166 |
Gyümölcsízek, lekvárok | 169 |
Cukrozott gyümölcs (szugát) | 175 |
Levek, szörpök, üdítőitalok | 176 |
Rostos ivólevek, nektárok | 176 |
Derített, szűrt levek | 179 |
Szörpök | 183 |
Szénsavas üdítőitalok | 186 |
Szárított és aszalt termékek | 187 |
Zöldségfélék szárítása | 188 |
Gyümölcsök aszalása | 192 |
Gyorsfagyasztott termékek | 197 |
Gyorsfagyasztott gyümölcsök | 197 |
Gyorsfagyasztott zöldségfélék | 201 |
Különleges készítmények | 203 |
Diétás ételek | 203 |
Gyermekételek | 209 |
Ételízesítők | 213 |
Gyümölcsborok, gyümölcspálinkák | 221 |
Gyümölcsborok | 221 |
Gyümölcspálinkák | 228 |
Irodalomjegyzék | 255 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.