kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői vászonkötés |
Oldalszám: | 599 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal. |
A növény, amellyel a kertésznek dolga van | |
A növényi test építőeleme - a sejt | 18 |
Ami a növény életéhez szükséges | 20 |
Az öröklődés alapjai | 20 |
A növény testének kialakulása | 22 |
A gyökér | 23 |
A hajtás | 24 |
A növények táplálkozása | 28 |
Vízforgalom | 28 |
Fotoszintézis | 29 |
A tápanyagok átalakítása | 30 |
A növények légzése | 31 |
Növekedés és fejlődés | 32 |
A növények szaporodása | 36 |
A növény és környezetének kapcsolata | 38 |
Talajok és trágyák | |
Nélkülözhetetlen ásványi tápanyagok | 42 |
A talajképződés folyamatai | 43 |
A talajok mechanikai összetétele, talajszövet | 44 |
A talajok szerkezete | 45 |
A talaj vízforgalma, levegő- és hőgazdálkodása | 46 |
A talaj kémiai összetétele | 47 |
Főbb talajtípusok | 51 |
Váztalajok | 51 |
Sötét színű erdőtalajok | 51 |
Barna erdőtalajok | 52 |
Csernozjom talaj | 52 |
Szikes talajok | 52 |
Réti talajok | 53 |
Láptalajok | 53 |
Vízi üledékek és hordalékok talajai | 53 |
Hiánytünetek a növényeken | 53 |
Nitrogén | 54 |
Foszfor | 54 |
Kálium | 54 |
Magnézium | 55 |
Kalcium | 55 |
Vas | 55 |
Bór | 55 |
Cink | 56 |
A talajok javítása trágyázással | 56 |
Nitrogéntartalmú műtrágyák | 57 |
Káliumtartalmú műtrágyák | 57 |
Foszfortartalmú műtrágyák | 58 |
Egyéb hatóanyagú műtrágyák | 58 |
Szerves trágyák | 59 |
Permettrágyázás | 60 |
Növényelemzés | 60 |
Talajelemzés | 61 |
Kertészeti növények védelme | |
Megbetegedést és károsodást előidéző tényezők | 64 |
Környezeti hatások | 64 |
Betegséget és károsodást okozó élő szervezetek | 66 |
Gyomok mint konkurens szervezetek | 68 |
A betegségek tünetei, kórképek és jelentőségük | 68 |
A hatásos védekezés feltételei és háztáji gazdálkodásban | 69 |
Gombaölő szerek kiválasztása és alkalmazása | 70 |
Rovarölő szerek kiválasztása és alkalmazása | 70 |
Gyomirtó szerek kiválasztása és alkalmazása | 71 |
Gyümölcstermő növények betegségei | 71 |
Almafa-lisztharmat | 71 |
Almafa-varasodás, körtefa-varasodás | 72 |
Alma-, körte- és birsmonília | 73 |
Birslevelek fabreás barnafoltossága | 73 |
Szilvalevelek vörösfoltossága | 73 |
Csonthéjasok klaszterospóriumos levéllyukacsossága | 73 |
Csonthéjasok moníliája | 74 |
Szilvarozsda | 74 |
Cseresznye- és meggylevelek blumeriellás levélfoltossága | 74 |
Kajszilevelek gnomóniás levélfoltossága | 75 |
Őszibarack-lisztharmat | 75 |
Őszibarack tafrinás levélfodrosodása | 75 |
Köszméte amerikai lisztharmata | 76 |
Ribiszke pszeudopezízás levélfoltossága | 76 |
Málna didimellás foltossága | 76 |
Szamócalevelek fehérfoltossága | 76 |
Szamóca szürkepenészes rothadása | 77 |
Gyümölcstermő növények kártevői | 77 |
Cserebogarak | 77 |
Bundásbogár | 77 |
Levélbarkók | 78 |
Kis farontó | 78 |
Nagy farontó | 78 |
Kis téliaraszoló, nagy téliaraszoló | 78 |
Amerikai fehér szővőlepke | 78 |
Gyűrűs pille | 79 |
Aranyfarkú pille | 79 |
Gyapjas pille | 79 |
Galagonyapillangó | 79 |
Kaliforniai pajzstetű | 79 |
Recés levélpoloska | 80 |
Piros gyümölcs-takácsatka | 80 |
Galagonya-takácsatka | 80 |
Bimbólikasztó bogár | 80 |
Rügyfúró bogár | 81 |
Almadarázs | 81 |
Körtedarázs | 81 |
Almamoly | 81 |
Sodrómolyok | 81 |
Körte-levélbolhák | 82 |
Vértetű | 82 |
Levélpirosító alma-levéltetű | 82 |
Cseresznyelégy | 82 |
Meggyeszelégy | 83 |
Füstösszárnyú levéldarázs | 83 |
A csonthéjasok szövődarázsa | 83 |
Barackmoly | 83 |
Keleti gyümölcsmoly | 83 |
Kéregmoly | 84 |
Zöld őszibarack-levéltetű, hamvas őszibarack-levéltetű, fekete őszibarac-levéltetű | 84 |
Akácpajzstetű, szilvapajzstetű | 84 |
Fekete szilvadarázs, sárga szilvadarázs | 84 |
Szilvamoly | 84 |
Hamvas szilva-levéltetű | 85 |
Mogyoróormányos | 86 |
Málnabogár | 86 |
Kis szamócavincellér, nagy szamócavincellér | 86 |
Szamócaeszelény | 86 |
Köszméte levéldarázs | 87 |
Nagy szamócasodró | 87 |
Szitaszárnyú ribiszkelepke | 87 |
Köszmétearaszoló | 87 |
Szamócaatka | 87 |
A szőlő betegségei | 88 |
Szőlőperonoszpóra | 88 |
Szőlőlisztharmat | 88 |
Szőlőorbánc | 89 |
Szőlőfürtök szürkerothadása | 89 |
Szőlő fakórothadása | 90 |
A szőlő kártevői | 90 |
Firkáló bogár | 90 |
Kendermagbogár | 90 |
Szőlőilonca | 90 |
Tarka (keresztes) szőlőmoly | 91 |
Nyerges szőlőmoly | 91 |
Filoxéra | 91 |
Darazsak | 91 |
Szilvasodró eszelény | 91 |
Szőlő-levélatka | 92 |
A zöldségnövények betegségei | 92 |
Palántabetegségek | 92 |
Burgonya- és paradicsomvész | 93 |
Uborka-, dinnye- és töklisztharmat | 93 |
Dinnye- és uborkaantraknózis | 93 |
Salátaperonoszpóra | 94 |
Hagymaperonoszpóra | 94 |
Hagyma fuzáriumos rothadása | 94 |
Sárgarépa fehérpenészes és feketerothadása | 95 |
Borsó aszkohitás levél- és hüvelyfoltossága | 95 |
Borsórozsda | 95 |
Babantraknózis | 95 |
Bab baktériumos hervadása és zsírfoltossága | 96 |
Babrozsda | 96 |
A zöldségnövények kártevői | 96 |
Lótücsök vagy vakondtücsök | 96 |
Pattanóbogarak | 97 |
Vetési bogolypille | 97 |
Üvegházi molytetű | 97 |
Közönséges takácsatka | 97 |
Repcefénybogár | 97 |
Földibolhák | 98 |
Repceszár-ormányos | 98 |
Káposztaormányos | 98 |
Káposztaszár-ormányos | 98 |
Káposztalégy | 98 |
Káposzta-bagolypille | 99 |
Káposztapillangó | 99 |
Káposztapoloska | 99 |
Borsótripsz | 99 |
Borsózsizsik | 99 |
Csipkéző bogarak | 100 |
Akácmoly | 100 |
Babzsizsik | 100 |
Dohánytripsz | 100 |
Hagymaaknázó légy | 100 |
Hagymalégy | 100 |
Spárgabogarak | 101 |
Spárgalégy | 101 |
A dísznövények betegségei | 101 |
Őszirózsa fuzáriumos hervadása | 101 |
Szegfű mikoszferellás levélfoltossága | 102 |
Szegfűrozsda | 102 |
Oroszlánszáj-rozsda | 102 |
Mályvarozsda | 102 |
Tulipán szürkéspenész foltossága | 103 |
Jácintrozsda | 103 |
Rózsalisztharmat | 103 |
Rózsalevelek marszoninás feketefoltossága | 103 |
Gladiólusz fuzáriumos betegsége | 104 |
Ciklámen szürkepenészes megbetegedése | 104 |
Krizantém szeptóriás levélfoltossága | 104 |
A dísznövények kártevői | 104 |
Szegfűtripsz | 105 |
Gladiólusztripsze | 105 |
Üvegházi tripszek | 105 |
Hosszúfarkú kósza pajzstetű | 105 |
Gyökérakta | 105 |
Gyökér-fonálféreg | 106 |
Kertészeti gépek és kézi eszközök | |
Kerti traktorok | 108 |
Csörlő | 111 |
Talajművelő eszközök | 112 |
Az ásó és munkája | 113 |
Kerti töltögető kapák | 114 |
Kerti hengerek | 114 |
Gereblyék | 115 |
Kerti fésűk | 116 |
A gyep- és pázsitápolás eszközei | 116 |
Kézi kapák | 117 |
Kézi kultivátorok | 117 |
Kézi toló kapák | 118 |
Fogatos kapák | 118 |
Kézi gyomláló eszközök | 118 |
Gyepvágó eszközök | 119 |
Ültető eszközök | 119 |
Szóró eszközök | 121 |
Fű- és pázsitinyíró eszközök | 122 |
Gyümölcs- és szőlőápoló eszközök | 124 |
Szedő, szüretelő és csomagoló eszközök | 127 |
Az öntözés eszközei | 129 |
Az öntözővíz szétosztására szolgáló eszközök | 131 |
Műtrágyakeverő készülékek | 134 |
Növényvédelmi gépek | 135 |
Kézi permetezők | 135 |
Háti permetezők | 136 |
Porozó készülékek | 139 |
Zöldség- és dísznövénytelepeken használható gépek és eszközök | 140 |
A talaj és a föld előkészítésének gépi eszközei | 140 |
Növényházak gépészeti berendezései | 143 |
Fűtés | 145 |
Szellőztetés | 145 |
Árnyékolás | 146 |
Mesterséges világítás | 146 |
Vízellátás | 147 |
Szállítás | 147 |
Szőlőtermesztés | |
Szőlőtermesztésünk jelenlegi helyzete | 153 |
Szőlőtermő területek - borvidékek | 155 |
Alföldi borvidékek | 155 |
Badacsonyi borvidék | 156 |
Balatofüred-Csopak borvidék | 156 |
Balatonmelléki borvidék | 157 |
Bükkaljai borvidék | 157 |
Egri borvidék | 157 |
Mátraalji borvidék | 158 |
Mecseki borvidék | 158 |
Mór-Császári borvidék | 159 |
Somlói borvidék | 159 |
Soproni borvidék | 159 |
Szekszárdi borvidék | 160 |
Tokajhegyaljai borvidék | 160 |
Villány-Siklósi borvidék | 161 |
Telepítésre engedélyezett minőségi fehérbor-szőlőfajták | 162 |
Telepítésre engedélyezett csemegeszőlő-fajták | 162 |
Borvidékbe nem sorolt "jó bortermőhely"-ek | 162 |
A szőlő rendszertani helye | 163 |
A szőlő alaktani leírása | 163 |
A szőlőtőke földbeni részei | 164 |
A szőlőtőke föld feletti, fás részei | 167 |
A szőlőtőke zöld részei | 169 |
A szőlő életműködése | 171 |
A szőlőtermesztés környezeti (ökológiai) tényezői | 171 |
Éghajlati tényezők | 173 |
A talaj | 175 |
Egyéb környezeti tényezők | 175 |
A szőlő szaporítása | 175 |
Európai vessző termesztése | 177 |
Alanyvessző termesztése | 179 |
Az európai és az alanyvessző feldolgozása, a szaporítóanyagnak alkalmas vessző jellemzői | 180 |
A sima vessző termelése | 182 |
Gyökeres dugvány előállítása | 189 |
Gyökeres szőlőoltvány előállítása | 194 |
A pótlás és az átoltás módszerei | 199 |
A szőlő telepítése | 200 |
A telepítés megtervezése | 200 |
A fajta megválasztása | 203 |
Alaptrágyázás (készlettrágyázás) | 205 |
A terület előkészítése a telepítéshez, forgatás | 207 |
A sor- és tőtávolság megválasztása | 209 |
A parcellák és a tőkehelyek kijelölése | 211 |
A szaporítóanyag megválasztása és előkészítése a telepítéshez | 211 |
Az ültetés idejé és módja | 212 |
Homoki szőlő telepítése | 215 |
Oltványszőlő telepítése | 216 |
A szőlő gyalogművelése | 216 |
A szőlőültetvény támaszrendszere | 217 |
A fiatal ültetvény ápolása | 222 |
A szőlő metszése | 224 |
A tőkeforma kialakítását meghatározó tényezők | 224 |
A szőlőtőke alakító metszése, tőkeművelődésmódok | 225 |
A keskenysoros szőlő tőkeművelésmódjai | 225 |
A közepes sortávolságú szőlő tőkeművelésmódjai | 227 |
A szélessoros szőlő tőkeművelésmódjai | 234 |
Házikerti lugasművelés | 237 |
A termő szőlő metszése | 242 |
A metszést követő munkák | 251 |
A hagyományos rendszerben telepített szőlő átalakítása | 252 |
A szőlő zöldmunkái | 253 |
Hajtásválogatás | 254 |
Kötözés és hajtásnevelés | 254 |
Hónaljazás, csonkázás | 255 |
Egyéb zöldmunkák | 256 |
Az elemi kárt szenvedett szőlő kezelése | 256 |
A szőlő talajművelése és öntözése | 257 |
A termő szőlő talajmunkái | 257 |
Vegyszeres gyomirtás | 258 |
Talajvédelmi munkák | 259 |
A szőlő öntözése | 260 |
A szőlő trágyázása | 261 |
A fontosabb ásványi anyagok hatása a szőlőre | 261 |
A szőlőtermesztésben használt szerves és műtrágyák | 262 |
A tápanyagok mennyiségének és ásványának megállapítása | 264 |
A trágyázás ideje és módja | 267 |
A talajjavítás módjai | 267 |
A leromlott szőlő rendbehozatalának módszerei | 269 |
A szőlő szüretelése | 270 |
A fürt érettségének megállapítása bor- és étkezési szőlőn | 271 |
A borszőlő szüretelése | 271 |
Az étkezési szőlő szedése, csomagolása, szállítása | 272 |
A szőlő téli eltartása | 273 |
Szőlőfajtaismeret | 273 |
Az alanyfajták termesztési értékét meghatározó tulajdonságok | 274 |
A borszőlőfajták termesztési értékét meghatározó tulajdonságok | 275 |
A csemegeszőlő-fajták termesztési értékét meghatározó tulajdonságok | 275 |
A direkttermő és a peronószpóra-ellenálló szőlőfajták termesztési értékét meghatározó tulajdonságok | 285 |
Borászat | |
Fehér borok készítése | 294 |
A must kezelése erjedés előtt | 297 |
Erjesztés | 299 |
Fejtés | 301 |
Az állandó kénessavszint kialakítása | 304 |
A borok korai tisztító kezelése | 304 |
Darabban lévő borok kezelése | 308 |
Vörös sillerborok készítése | 309 |
A must és bor javítása | 311 |
A cukor- illetve szesztartalom emelése | 311 |
Szag- és színhibák javítása | 312 |
A must és bor minőségének megállapítása | 313 |
Mintavétel | 313 |
Mustfokolás | 314 |
A szesztartalom meghatározása | 314 |
Savmeghatározás | 315 |
Kénessav-meghatározás | 315 |
Borbetegségek, borhibák | 317 |
A fahordók kezelése | 319 |
Az új hordó előkészítése | 319 |
Az üres hordó gondozása | 320 |
Töltésre alkalmatlan hordók rendbehozatala | 321 |
Szőlőkészítés | 322 |
A szőlő feldolgozása | 322 |
A must tartósítása | 323 |
A must palackozása | 323 |
Mustsűrítés | 324 |
A mustsűrítés előmunkálatai | 324 |
A must besűrítése | 325 |
A sűrítmény cukorfokának megállapítása | 325 |
A sűrítmény tárolása | 326 |
A törkölybor (csiger) készítése | 326 |
Seprőbor | 327 |
Pálinkafőzési alapanyagok előállítása | 327 |
Erjesztett szőlőtörköly | 328 |
Borseprő | 328 |
Gyümölcsborok | 328 |
A gyümölcsborok készítsése | 333 |
A gyümölcsborok kezelése | 334 |
Édes gyümölcsborok készítése és kezelése | 335 |
Betegségek, hibák | 335 |
Almabor | 336 |
Csipkebogyóbor | 336 |
Meggybor | 336 |
Ribiszkebor | 337 |
Szamócabor | 337 |
Gyümölcstermesztés | |
A gyümölcstermő növények főbb részei | 343 |
A gyökérzet | 344 |
A törzs | 344 |
A korona | 344 |
A rügy | 345 |
A hajtás | 348 |
Tősarj, gyökérsarj | 348 |
A vessző | 348 |
A gally | 349 |
Az ág | 349 |
A gyümölcsösök telepítése | 350 |
Az ültetvények termőhelyeinek megválasztása | 350 |
Telepítési rendszerek | 350 |
Talajelőkészítés | 353 |
Az ültetés időpontja | 353 |
Az oltványok előkészítése a telepítéshez | 354 |
Az ültetés végrehajtása | 355 |
Telepítés utáni munkák | 355 |
A fiatal gyümölcsfák alakító metszése | 355 |
A metszés célja | 355 |
A metszés mértéke | 356 |
Gyorsított termőrefordítás | 357 |
A termő gyümölcsfák gondozása | 358 |
Koronaritkító metszés | 358 |
A gyümölcsfák ifjító metszése | 359 |
Termőremetszés | 360 |
A gyümölcsfák termőegyensúlyának kialakítása | 360 |
A termő gyümölcsfák egyéb ápolási munkái | 361 |
Almatermesztés | 363 |
Termesztési körzetek | 364 |
Termesztési igény | 364 |
Művelésmódok | 365 |
Alanyok | 374 |
Termékenyülése | 374 |
Talajművelés, trágyázás, öntözés | 375 |
Metszés | 375 |
Szüret és árufeldolgozás | 378 |
Termesztett fajtáink | 382 |
Körtetermesztés | 382 |
Termesztési körzetek | 383 |
Termesztési igénye | 383 |
Művelésmódok | 383 |
Alanyok | 384 |
Termékenyülése | 384 |
Terméstechnológia | 384 |
Termesztett fajtáink | 385 |
Birstermesztés | 388 |
Termesztési igénye | 388 |
Művelésmód | 388 |
Termesztéstechnológia | 388 |
Termesztett fajtáink | 388 |
Cseresznyetermelés | 389 |
Termesztési körzetek | 389 |
Termesztési igénye | 389 |
Művelésmód | 390 |
Alanyok | 390 |
Termékenyülése | 390 |
Termesztéstechnológia | 390 |
Termesztett fajtáink | 393 |
Meggytermesztés | 393 |
Termesztési eszközök | 393 |
Termesztési igénye | 394 |
Művelésmód | 394 |
Alanyok | 394 |
Termékenyülés | 395 |
Termesztéstechnológia | 395 |
Termesztett fajtáink | 397 |
Őszibaracktermesztés | 397 |
Termesztési körzetek | 398 |
Termesztési igénye | 398 |
Művelésmód | 398 |
Alanyok | 399 |
Termékenyülése | 399 |
Termesztéstechnológia | 400 |
Termesztett fajtáink | 401 |
Kajszitermelés | 405 |
Termesztési körzetek | 405 |
Termesztési igénye | 405 |
Művelésmód | 406 |
Alanyok | 406 |
Termékenyülése | 406 |
Termesztéstechnológiák | 407 |
Termesztett fajtáink | 407 |
Szilvatermelés | 407 |
Termesztési körzetek | 407 |
Termesztési igénye | 409 |
Művelésmód | 409 |
Alanyok | 409 |
Termékenyülése | 409 |
Termesztéstechnológia | 411 |
Termesztett fajtáink | 411 |
Diótermesztés | 411 |
Termesztési körzetek | 411 |
Termesztési igénye | 411 |
Művelésmódok | 412 |
Alanyok | 412 |
Termékenyülése | 412 |
Termesztéstechnológia | 412 |
Mogyorótermesztés | 413 |
Termesztési igénye | 413 |
Művelésmód | 413 |
Termékenyülése | 414 |
Termesztéstechnológia | 414 |
Termesztett fajtáink | 415 |
Mandulatermesztés | 415 |
Termesztési körzetek | 415 |
Termesztési igénye | 416 |
Művelésmód | 417 |
Termékenyülése | 417 |
Termesztéstechnológia | 417 |
Termesztett fajtáink | 417 |
Szamócatermesztés | 417 |
Termesztési körzetek | 417 |
Termesztési igénye | 418 |
Művelésmód | 418 |
Termékenyülése | 418 |
Termesztéstechnolóia | 421 |
Termesztett fajtáink | 421 |
Málnatermesztés | 421 |
Termesztési körzetek | 421 |
Termesztési igénye | 422 |
Művelésmód | 422 |
Termékenyülése | 422 |
Termesztéstechnológia | 422 |
Termesztett fajtáink | 424 |
Ribiszketermelés | 424 |
Termesztési körzetek | 424 |
Termesztési igénye | 425 |
Művelésmód | 425 |
Termékenyülés | 425 |
Termesztéstechnológiák | 427 |
Termesztett fajtáink | 427 |
Köszmétetermesztés | 427 |
Termesztési körzetek | 427 |
Termesztési igénye | 427 |
Művelésmódok | 427 |
Termékenyülése | 428 |
Termesztéstechnológia | 428 |
Termesztett fajtáink | 428 |
Zöldségtermesztés | |
A zöldségtermesztés feltételei | 431 |
A zöldségfélék szaporítása | 434 |
A szaporítás módja | 434 |
A szaporítás ideje | 434 |
Paprika | 439 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 440 |
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás | 441 |
Termesztett fajták | 441 |
Szaporítása | 442 |
Ápolása | 443 |
Szedése | 444 |
Hajtatása | 444 |
Paradicsom | 445 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 445 |
Vetésforgó, trágyázás, talajelőkészítés | 446 |
Termesztett fajtáink | 446 |
Szaporítása | 447 |
Ápolása | 448 |
Szedése | 448 |
Hajtatása | 448 |
Burgonya | 449 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 449 |
Vetésfogó, trágyázás, talajelőkészítés | 449 |
Termeszett fajtáink | 450 |
Szaporítása | 450 |
Ápolása | 451 |
Téli tárolásra termesztett burgonya | 451 |
Tojásgyümölcs | 451 |
Uborka | 452 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 452 |
Termesztett fajták | 453 |
Szaporítása | 453 |
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás | 454 |
Ápolása | 454 |
Szedése | 454 |
Hajtatása | 454 |
Sárgadinnye | 457 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 458 |
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás | 458 |
Termesztett fajták | 459 |
Szaporítása | 459 |
Ápolása | 459 |
Szedése | 460 |
Görögdinnye | 460 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 461 |
Termesztett fajták | 461 |
Szaporítása | 461 |
Szedése | 462 |
Spárgatök | 462 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 462 |
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás | 462 |
Termesztett fajták | 463 |
Szaporítása | 463 |
Ápolása | 463 |
Szedése | 464 |
Hajtatása | 464 |
Sütőtök | 464 |
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás | 465 |
Szaporítása | 463 |
Ápolása | 464 |
Szedése | 465 |
Fejeskáposzta | 465 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 466 |
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás | 466 |
Termesztett fajták | 466 |
Szaporítása | 467 |
Ápolása | 468 |
Szedése | 468 |
Tárolása | 468 |
Kelkáposzta | 69 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 469 |
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás | 469 |
Termesztett fajták | 469 |
Szaporítása | 469 |
Ápolása | 470 |
Szedése | 470 |
Karalábé | 470 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 470 |
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás | 471 |
Termesztett fajták | 471 |
Szaporítása | 472 |
Ápolása | 472 |
Szedése | 472 |
Hajtatása | 473 |
Karfiol | 473 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 473 |
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás | 474 |
Termesztett fajták | 474 |
Szaporítása | 474 |
Ápolása | 474 |
Hajtatása | 475 |
Bimbóskel | 475 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 475 |
Fejessaláta | 476 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 476 |
Termesztett fajták | 476 |
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás | 476 |
Szaporítása | 477 |
Ápolása | 477 |
Szedése | 478 |
Hajtatása | 479 |
Kötözősaláta | 479 |
Tépősaláta | 479 |
Endiviasaláta | 479 |
Cikóriasaláta | 480 |
Madársaláta | 480 |
Spenót | 480 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 480 |
Termesztett fajták | 480 |
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás | 481 |
Szaporítása | 481 |
Ápolása | 481 |
Szedése | 481 |
Sóska | 481 |
Környezeti igényei | 482 |
Szaporítása, ápolása, szedése | 482 |
Hajtatása | 482 |
Vöröshagyma | 482 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 483 |
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás | 483 |
Termesztett fajták | 483 |
Szaporítása | 484 |
Szedése | 484 |
Hajtatása | 485 |
Egyéb hagymafélék | 485 |
Fokhagyma | 485 |
Póréhagyma | 485 |
Téli sarjadékhagyma | 486 |
Metélőhagyma | 487 |
Sárgarépa | 487 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 487 |
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás | 487 |
Termesztett fajták | 488 |
Szaporítása | 488 |
Ápolása | 489 |
Szedése | 489 |
Petrezselyem | 489 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 489 |
Termesztett fajták | 490 |
Szaporítása | 490 |
Ápolása | 490 |
Szedése | 490 |
Hajtatása | 491 |
Cékla | 491 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 491 |
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás | 491 |
Termesztett fajták | 492 |
Szaporítása | 492 |
Ápolása | 492 |
Szedése | 492 |
Zeller | 492 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 493 |
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás | 493 |
Termesztett fajták | 493 |
Szaporítása | 493 |
Ápolása | 493 |
Szedése | 493 |
Retek | 493 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 494 |
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás | 494 |
Termesztett fajták | 495 |
Szaporítása | 495 |
Hajtatása | 495 |
Torma | 495 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 495 |
Szaporítása | 496 |
Ápolása | 496 |
Szedése | 496 |
Borsó | 496 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 496 |
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás | 497 |
Termesztett fajták | 497 |
Szaporítása, ápolása, tárolása | 497 |
Bab | 497 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 497 |
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás | 498 |
Termesztett fajták | 498 |
Szaporítása | 498 |
Ápolása | 498 |
Szedése | 498 |
Karósbab | 499 |
Spárga | 499 |
Szaporítása | 499 |
Ápolása | 500 |
Hajtatása | 500 |
Csiperkegomba | 500 |
Termesztésének feltételei | 501 |
Milyen legyen a gombatermesztésre használt trágya? | 502 |
Komposztálás | 502 |
Ágyazás | 502 |
Takarás | 503 |
Kezelés | 503 |
Szedés | 503 |
Dísznövénytermesztés | |
A növekedés és fejlődés folyamatának meghatározása a dísznövénytermesztésben | 506 |
A környezeti feltételek és a dísznövénytermesztés | 507 |
A fény | 507 |
A hőmérséklet | 509 |
A víz és szerepe | 509 |
Tápanyagok | 510 |
Díszkertészeti földnemek és különleges földkeverékek | 512 |
Elterjedt szaporítási módok | 513 |
Növekedést gátló és serkentő anyagok | 516 |
Kezelhető növények a következők | 519 |
Vágott virágok kezelése | 520 |
Dísznövények nevezéktana | 521 |
Szabadföldi dísznövények termesztése | 522 |
Egynyári dísznövények | 522 |
Kétnyári dísznövények | 526 |
Évelő dísznövények | 528 |
Tulipánhagyma és vágott tulipán termesztése | 530 |
Jácint termesztése | 534 |
Nárcisz termesztése | 536 |
Kardivrág termesztése | 538 |
Díszfák, díszcserjék termesztése | 549 |
Kertészeti gyepek létesítése | 557 |
Szabadföldi rózsatermelés | 562 |
Üveg alatt termesztett dísznövények | 569 |
Cserepes virágos dísznövények | 569 |
Cserepes levéldísznövények | 577 |
Üvegházi vágott virágok | 581 |
Üvegházi szegfűtermelés | 583 |
Dísznövények hajtatása | 589 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.