kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Vászon |
Oldalszám: | 563 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
Növénytan | |
A növény, amellyel a kertésznek dolga van | 19 |
A növényi test építőeleme - a sejt | 19 |
Ami a növény életéhez szükséges | 21 |
Az öröklődés alapjai | 21 |
A növény testének kialakulása | 23 |
A gyökér | 23 |
A hajtás | 25 |
A növények táplálkozása | 29 |
Vízforgalom | 29 |
Fotoszintézis | 30 |
A tápanyagok átalakítása | 31 |
A növények légzése | 32 |
Növekedés és fejlődés | 33 |
A növények szaporodása | 36 |
A növény és környezetének kapcsolata | 38 |
Talajtan | |
Talajok és trágyák | 43 |
Nélkülözhetetlen ásványi tápanyagok | 43 |
A talajképződés folyamatai | 44 |
A talajok mechanikai összetétele, talajszövet | 45 |
A talajok szerkezete | 46 |
A talaj vízforgalma, levegő- és hőgazdálkodása | 47 |
A talaj kémiai összetétele | 48 |
Főbb talajtípusok | 52 |
Váztalajok | 52 |
Sötét színű erdőtalajok | 52 |
Barna erdőtalajok | 53 |
Csernozjom talaj | 53 |
Szikes talajok | 53 |
Réti talajok | 54 |
Láptalajok | 54 |
Vízi üledékek és hordalékok talajai | 54 |
Hiánytünetek a növényeken | 54 |
Nitrogén | 55 |
Foszfor | 55 |
Kálium | 55 |
Magnézium | 56 |
Kalcium | 56 |
Vas | 56 |
Bór | 56 |
Cink | 57 |
A talajok javítása trágyázással | 57 |
Nitrogéntartalmú műtrágyák | 57 |
Káliumtartalmú műtrágyák | 58 |
Foszfortartalmú műtrágyák | 58 |
Egyéb hatóanyagú műtrágyák | 58 |
Szerves trágyák | 59 |
Permettrágyázás | 60 |
Növényelemzés | 61 |
Talajelemzés | 61 |
Növényvédelem | |
Kertészeti növények védelme | 67 |
Megbetegedést és károsodást előidéző tényezők | 67 |
Környezeti hatások | 67 |
Betegséget és károsodást okozó élő szervezetek | 69 |
Gyomok mint konkurens szervezetek | 71 |
A betegségek tünetei, kórképek és jelentőségük | 71 |
A hatásos védekezés feltételei és háztáji gazdálkodásban | 72 |
Gombaölő szerek kiválasztása és alkalmazása | 73 |
Rovarölő szerek kiválasztása és alkalmazása | 73 |
Gyomirtó szerek kiválasztása és alkalmazása | 74 |
Gyümölcstermő növények betegségei | 74 |
Almafa-lisztharmat | 74 |
Almafa-varasodás, körtefa-varasodás | 75 |
Alma-, körte- és birsmonília | 75 |
Birslevelek fabreás barnafoltossága | 76 |
Szilvalevelek vörösfoltossága | 76 |
Csonthéjasok klaszterospóriumos levéllyukacsossága | 76 |
Csonthéjasok moníliája | 77 |
Szilvarozsda | 77 |
Cseresznye- és meggylevelek blumeriellás levélfoltossága | 77 |
Kajszilevelek gnomóniás levélfoltossága | 77 |
Őszibarack-lisztharmat | 78 |
Őszibarack tafrinás levélfodrosodása | 78 |
Diólevelek gnomóniás barnafoltossága | 78 |
Köszméte amerikai lisztharmata | 79 |
Ribiszke pszeudopezízás levélfoltossága | 79 |
Málna didimellás foltossága | 79 |
Szamócalevelek fehérfoltossága | 79 |
Szamóca szürkepenészes rothadása | 80 |
Gyümölcstermő növények kártevői | 80 |
Cserebogarak | 80 |
Bundásbogár | 80 |
Levélbarkók | 80 |
Kis farontó | 80 |
Nagy farontó | 81 |
Kis téliaraszoló, nagy téliaraszoló | 81 |
Amerikai fehér szővőlepke | 81 |
Gyűrűs pille | 81 |
Aranyfarkú pille | 81 |
Gyapjas pille | 82 |
Galagonyapillangó | 82 |
Kaliforniai pajzstetű | 82 |
Recés levélpoloska | 82 |
Piros gyümölcs-takácsatka | 82 |
Galagonya-takácsatka | 83 |
Bimbólikasztó bogár | 83 |
Rügyfúró bogár | 83 |
Almadarázs | 83 |
Körtedarázs | 83 |
Almamoly | 84 |
Sodrómolyok | 84 |
Körte-levélbolhák | 84 |
Vértetű | 84 |
Levélpirosító alma-levéltetű | 84 |
Cseresznyelégy | 85 |
Meggyeszelégy | 85 |
Füstösszárnyú levéldarázs | 85 |
A csonthéjasok szövődarázsa | 85 |
Barackmoly | 86 |
Keleti gyümölcsmoly | 86 |
Kéregmoly | 86 |
Zöld őszibarack-levéltetű, hamvas őszibarack-levéltetű, fekete őszibarac-levéltetű | 86 |
Akácpajzstetű, szilvapajzstetű | 86 |
Fekete szilvadarázs, sárga szilvadarázs | 87 |
Szilvamoly | 87 |
Hamvas szilva-levéltetű | 87 |
Mogyoróormányos | 87 |
Málnabogár | 88 |
Kis szamócavincellér, nagy szamócavincellér | 88 |
Szamócaeszelény | 88 |
Köszméte levéldarázs | 88 |
Nagy szamócasodró | 88 |
Szitaszárnyú ribiszkelepke | 89 |
Köszmétearaszoló | 89 |
Szamócaatka | 89 |
A szőlő betegségei | 89 |
Szőlőperonoszpóra | 89 |
Szőlőlisztharmat | 90 |
Szőlőorbánc | 90 |
Szőlőfürtök szürkerothadása | 90 |
Szőlő fakórothadása | 91 |
A szőlő kártevői | 91 |
Firkáló bogár | 91 |
Kendermagbogár | 91 |
Szőlőilonca | 92 |
Tarka (keresztes) szőlőmoly | 92 |
Nyerges szőlőmoly | 92 |
Filoxéra | 92 |
Darazsak | 92 |
Szilvasodró eszelény | 93 |
Szőlő-levélatka | 93 |
A zöldségnövények betegségei | 93 |
Palántabetegségek | 93 |
Burgonya- és paradicsomvész | 94 |
Uborka-, dinnye- és töklisztharmat | 94 |
Dinnye- és uborkaantraknózis | 94 |
Salátaperonoszpóra | 95 |
Hagymaperonoszpóra | 95 |
Hagyma fuzáriumos rothadása | 95 |
Sárgarépa fehérpenészes és feketerothadása | 95 |
Borsó aszkohitás levél- és hüvelyfoltossága | 96 |
Borsórozsda | 96 |
Babantraknózis | 96 |
Bab baktériumos hervadása és zsírfoltossága | 97 |
Babrozsda | 97 |
A zöldségnövények kártevői | 97 |
Lótücsök vagy vakondtücsök | 97 |
Pattanóbogarak | 97 |
Vetési bogolypille | 97 |
Üvegházi molytetű | 97 |
Közönséges takácsatka | 97 |
Repcefénybogár | 98 |
Földibolhák | 98 |
Repceszár-ormányos | 98 |
Káposztaormányos | 98 |
Káposztaszár-ormányos | 98 |
Káposztalégy | 98 |
Káposzta-bagolypille | 99 |
Káposztapillangó | 99 |
Káposztapoloska | 99 |
Borsótripsz | 99 |
Borsózsizsik | 99 |
Csipkéző bogarak | 99 |
Akácmoly | 100 |
Babzsizsik | 100 |
Dohánytripsz | 100 |
Hagymaaknázó légy | 100 |
Hagymalégy | 100 |
Spárgabogarak | 101 |
Spárgalégy | 101 |
A dísznövények betegségei | 101 |
Őszirózsa fuzáriumos hervadása | 101 |
Szegfű mikoszferellás levélfoltossága | 101 |
Szegfűrozsda | 102 |
Oroszlánszáj-rozsda | 102 |
Mályvarozsda | 102 |
Tulipán szürkéspenész foltossága | 102 |
Jácintrozsda | 103 |
Rózsalisztharmat | 103 |
Rózsalevelek marszoninás feketefoltossága | 103 |
Gladiólusz fuzáriumos betegsége | 103 |
Ciklámen szürkepenészes megbetegedése | 103 |
Krizantém szeptóriás levélfoltossága | 104 |
A dísznövények kártevői | 104 |
Szegfűtripsz | 104 |
Gladiólusztripsze | 104 |
Üvegházi tripszek | 104 |
Hosszúfarkú kósza pajzstetű | 105 |
Gyökérakta | 105 |
Gyökér-fonálféreg | 105 |
Géptan | |
Kertészeti gépek és kézi eszközök | 109 |
Kerti traktorok | 109 |
Csörlő | 112 |
Talajművelő eszközök | 112 |
Az ásó és munkája | 113 |
Kerti töltögető kapák | 113 |
Kerti hengerek | 114 |
Gereblyék | 115 |
Kerti fésűk | 115 |
A gyep- és pázsitápolás eszközei | 116 |
Kézi kapák | 117 |
Kézi kultivátorok | 117 |
Kézi toló kapák | 117 |
Fogatos kapák | 118 |
Kézi gyomláló eszközök | 118 |
Gyepvágó eszközök | 119 |
Ültető eszközök | 120 |
Szóró eszközök | 121 |
Fű- és pázsitinyíró eszközök | 123 |
Gyümölcs- és szőlőápoló eszközök | 126 |
Szedő, szüretelő és csomagoló eszközök | 128 |
Az öntözés eszközei | 130 |
Az öntözővíz szétosztására szolgáló eszközök | 133 |
Műtrágyakeverő készülékek | 134 |
Növényvédelmi gépek | 134 |
Kézi permetezők | 135 |
Háti permetezők | 137 |
Porozó készülékek | 138 |
Zöldség- és dísznövénytelepeken használható gépek és eszközök | 138 |
A talaj és a föld előkészítésének gépi eszközei | 141 |
Növényházak gépészeti berendezései | 143 |
Fűtés | 143 |
Szellőztetés | 144 |
Árnyékolás | 144 |
Mesterséges világítás | 145 |
Vízellátás | 145 |
Szállítás | 145 |
Szőlőtermesztés | |
A szőlő és termesztésének főbb jellemzői | 151 |
Szőlőtermesztésünk jelenlegi helyzete | 152 |
Szőlőtermő területek - borvidékek | 154 |
Alföldi borvidékek | 154 |
Badacsonyi borvidék | 155 |
Balatofüred-Csopak borvidék | 155 |
Balatonmelléki borvidék | 156 |
Bükkaljai borvidék | 156 |
Egri borvidék | 156 |
Mátraalji borvidék | 157 |
Mecseki borvidék | 157 |
Mór-Császári borvidék | 157 |
Somlói borvidék | 158 |
Soproni borvidék | 158 |
Szekszárdi borvidék | 158 |
Tokajhegyaljai borvidék | 159 |
Villány-Siklósi borvidék | 159 |
Telepítésre engedélyezett minőségi fehérbor-szőlőfajták | 160 |
Telepítésre engedélyezett csemegeszőlő-fajták | 160 |
Borvidékbe nem sorolt "jó bortermőhely"-ek | 160 |
A szőlő rendszertani helye | 160 |
A szőlő alaktani leírása | 160 |
A szőlőtőke földbeni részei | 161 |
A szőlőtőke föld feletti, fás részei | 161 |
A szőlőtőke zöld részei | 162 |
A szőlő életműködése | 164 |
A szőlőtermesztés környezeti (ökológiai) tényezői | 167 |
Éghajlati tényezők | 169 |
A talaj | 169 |
Egyéb környezeti tényezők | 171 |
A szőlő szaporítása | 173 |
Európai vessző termesztése | 173 |
Alanyvessző termesztése | 175 |
Az európai és az alanyvessző feldolgozása, a szaporítóanyagnak alkalmas vessző jellemzői | 177 |
A sima vessző termelése | 178 |
Gyökeres dugvány előállítása | 180 |
Gyökeres szőlőoltvány előállítása | 187 |
A pótlás és az átoltás módszerei | 192 |
A szőlő telepítése | 198 |
A telepítés megtervezése | 199 |
A fajta megválasztása | 201 |
Alaptrágyázás (készlettrágyázás) | 203 |
A terület előkészítése a telepítéshez, forgatás | 205 |
A sor- és tőtávolság megválasztása | 207 |
A parcellák és a tőkehelyek kijelölése | 209 |
A szaporítóanyag megválasztása és előkészítése a telepítéshez | 210 |
Az ültetés idejé és módja | 211 |
Homoki szőlő telepítése | 213 |
Oltványszőlő telepítése | 214 |
A szőlő gyalogművelése | 214 |
A szőlőültetvény támaszrendszere | 215 |
A fiatal ültetvény ápolása | 220 |
A szőlő metszése | 222 |
A tőkeforma kialakítását meghatározó tényezők | 222 |
A szőlőtőke alakító metszése, tőkeművelődésmódok | 223 |
A keskenysoros szőlő tőkeművelésmódjai | 223 |
A közepes sortávolságú szőlő tőkeművelésmódjai | 225 |
A szélessoros szőlő tőkeművelésmódjai | 232 |
Házikerti lugasművelés | 235 |
A termő szőlő metszése | 240 |
A metszést követő munkák | 249 |
A hagyományos rendszerben telepített szőlő átalakítása | 249 |
A szőlő zöldmunkái | 251 |
Hajtásválogatás | 251 |
Kötözés és hajtásnevelés | 252 |
Hónaljazás, csonkázás | 253 |
Egyéb zöldmunkák | 253 |
Az elemi kárt szenvedett szőlő kezelése | 254 |
A szőlő talajművelése és öntözése | 254 |
A termő szőlő talajmunkái | 254 |
Vegyszeres gyomirtás | 256 |
Talajvédelmi munkák | 257 |
A szőlő öntözése | 258 |
A szőlő trágyázása | 258 |
A fontosabb ásványi anyagok hatása a szőlőre | 259 |
A szőlőtermesztésben használt szerves és műtrágyák | 259 |
A tápanyagok mennyiségének és ásványának megállapítása | 261 |
A trágyázás ideje és módja | 264 |
A talajjavítás módjai | 266 |
A leromlott szőlő rendbehozatalának módszerei | 267 |
A szőlő szüretelése | 267 |
A fürt érettségének megállapítása bor- és étkezési szőlőn | 267 |
A borszőlő szüretelése | 268 |
Az étkezési szőlő szedése, csomagolása, szállítása | 268 |
A szőlő téli eltartása | 269 |
Szőlőfajtaismeret | 270 |
Az alanyfajták termesztési értékét meghatározó tulajdonságok | 270 |
A borszőlőfajták termesztési értékét meghatározó tulajdonságok | 271 |
A csemegeszőlő-fajták termesztési értékét meghatározó tulajdonságok | 281 |
A direkttermő és a peronószpóra-ellenálló szőlőfajták termesztési értékét meghatározó tulajdonságok | 287 |
Borászat | |
Szőlő- és gyümölcsborok | 291 |
Fehér borok készítése | 291 |
A must kezelése erjedés előtt | 291 |
Erjesztés | 294 |
Fejtés | 296 |
Az állandó kénessavszint kialakítása | 298 |
A borok korai tisztító kezelése | 301 |
Darabban lévő borok kezelése | 301 |
Vörös sillerborok készítése | 305 |
A must és bor javítása | 306 |
A cukor- illetve szesztartalom emelése | 307 |
Szag- és színhibák javítása | 307 |
A must és bor minőségének megállapítása | 308 |
Mintavétel | 309 |
Mustfokolás | 309 |
A szesztartalom meghatározása | 310 |
Savmeghatározás | 311 |
Kénessav-meghatározás | 311 |
Borbetegségek, borhibák | 312 |
A fahordók kezelése | 315 |
Az új hordó előkészítése | 316 |
Az üres hordó gondozása | 316 |
Töltésre alkalmatlan hordók rendbehozatala | 317 |
Szőlőkészítés | 317 |
A szőlő feldolgozása | 318 |
A must tartósítása | 318 |
A must palackozása | 319 |
Mustsűrítés | 320 |
A mustsűrítés előmunkálatai | 320 |
A must besűrítése | 320 |
A sűrítmény cukorfokának megállapítása | 321 |
A sűrítmény tárolása | 322 |
A törkölybor (csiger) készítése | 322 |
Seprőbor | 322 |
Pálinkafőzési alapanyagok előállítása | 323 |
Erjesztett szőlőtörköly | 324 |
Borseprő | 325 |
Gyümölcsborok | 325 |
A gyümölcsborok készítsése | 325 |
A gyümölcsborok kezelése | 329 |
Édes gyümölcsborok készítése és kezelése | 330 |
Betegségek, hibák | 331 |
Almabor | 331 |
Csipkebogyóbor | 332 |
Meggybor | 332 |
Ribiszkebor | 332 |
Szamócabor | 333 |
Gyümölcstermesztés | |
A gyümölcstermesztés általános és részletes tudnivalói | 337 |
A gyümölcstermő növények főbb részei | 337 |
A gyökérzet | 341 |
A törzs | 341 |
A korona | 341 |
A rügy | 342 |
A hajtás | 343 |
Tősarj, gyökérsarj | 345 |
A vessző | 346 |
A gally | 346 |
Az ág | 347 |
A gyümölcsösök telepítése | 347 |
Az ültetvények termőhelyeinek megválasztása | 347 |
Telepítési rendszerek | 347 |
Talajelőkészítés | 349 |
Az ültetés időpontja | 350 |
Az oltványok előkészítése a telepítéshez | 350 |
Az ültetés végrehajtása | 351 |
Telepítés utáni munkák | 351 |
A fiatal gyümölcsfák alakító metszése | 352 |
A metszés célja | 352 |
A metszés mértéke | 353 |
Gyorsított termőrefordítás | 355 |
A termő gyümölcsfák gondozása | 355 |
Koronaritkító metszés | 355 |
A gyümölcsfák ifjító metszése | 356 |
Termőremetszés | 357 |
A gyümölcsfák termőegyensúlyának kialakítása | 358 |
A termő gyümölcsfák egyéb ápolási munkái | 358 |
Almatermesztés | 361 |
Termesztési körzetek | 361 |
Termesztési igény | 361 |
Művelésmódok | 362 |
Alanyok | 371 |
Termékenyülése | 371 |
Talajművelés, trágyázás, öntözés | 371 |
Metszés | 372 |
Szüret és árufeldolgozás | 374 |
Termesztett fajtáink | 379 |
Körtetermesztés | 379 |
Termesztési körzetek | 379 |
Termesztési igénye | 380 |
Művelésmódok | 380 |
Alanyok | 380 |
Termékenyülése | 380 |
Terméstechnológia | 381 |
Termesztett fajtáink | 381 |
Birstermesztés | 384 |
Termesztési igénye | 384 |
Művelésmód | 384 |
Termesztéstechnológia | 385 |
Termesztett fajtáink | 385 |
Cseresznyetermelés | 385 |
Termesztési körzetek | 385 |
Termesztési igénye | 386 |
Művelésmód | 386 |
Alanyok | 386 |
Termékenyülése | 387 |
Termesztéstechnológia | 387 |
Termesztett fajtáink | 389 |
Meggytermesztés | 389 |
Termesztési eszközök | 390 |
Termesztési igénye | 390 |
Művelésmód | 390 |
Alanyok | 391 |
Termékenyülés | 391 |
Termesztéstechnológia | 391 |
Termesztett fajtáink | 392 |
Őszibaracktermesztés | 394 |
Termesztési körzetek | 394 |
Termesztési igénye | 394 |
Művelésmód | 394 |
Alanyok | 395 |
Termékenyülése | 395 |
Termesztéstechnológia | 396 |
Termesztett fajtáink | 397 |
Kajszitermelés | 401 |
Termesztési körzetek | 401 |
Termesztési igénye | 401 |
Művelésmód | 401 |
Alanyok | 401 |
Termékenyülése | 402 |
Termesztéstechnológiák | 402 |
Termesztett fajtáink | 402 |
Szilvatermelés | 404 |
Termesztési körzetek | 404 |
Termesztési igénye | 404 |
Művelésmód | 404 |
Alanyok | 404 |
Termékenyülése | 405 |
Termesztéstechnológia | 405 |
Termesztett fajtáink | 405 |
Diótermesztés | 407 |
Termesztési körzetek | 407 |
Termesztési igénye | 407 |
Művelésmódok | 407 |
Alanyok | 407 |
Termékenyülése | 407 |
Termesztéstechnológia | 408 |
Mogyorótermesztés | 408 |
Termesztési igénye | 409 |
Művelésmód | 409 |
Termékenyülése | 409 |
Termesztéstechnológia | 410 |
Termesztett fajtáink | 410 |
Mandulatermesztés | 410 |
Termesztési körzetek | 410 |
Termesztési igénye | 410 |
Művelésmód | 410 |
Termékenyülése | 411 |
Termesztéstechnológia | 412 |
Termesztett fajtáink | 412 |
Szamócatermesztés | 412 |
Termesztési körzetek | 412 |
Termesztési igénye | 412 |
Művelésmód | 413 |
Termékenyülése | 413 |
Termesztéstechnolóia | 413 |
Termesztett fajtáink | 416 |
Málnatermesztés | 416 |
Termesztési körzetek | 416 |
Termesztési igénye | 416 |
Művelésmód | 417 |
Termékenyülése | 417 |
Termesztéstechnológia | 417 |
Termesztett fajtáink | 419 |
Ribiszketermelés | 419 |
Termesztési körzetek | 419 |
Termesztési igénye | 419 |
Művelésmód | 419 |
Termékenyülés | 419 |
Termesztéstechnológiák | 420 |
Termesztett fajtáink | 421 |
Köszmétetermesztés | 422 |
Termesztési körzetek | 422 |
Termesztési igénye | 422 |
Művelésmódok | 422 |
Termékenyülése | 422 |
Termesztéstechnológia | 422 |
Termesztett fajtáink | 423 |
Zöldségtermesztés | |
A zöldségfélék szabadölfi termesztése és hajtatása | 427 |
A zöldségnövény fogalma és a zöldségtermesztés jelentősége | 427 |
A zöldségtermesztés feltételei | 428 |
A zöldségfélék szaporítása | 431 |
A szaporítás módja | 431 |
A szaporítás ideje | 431 |
Paprika | 436 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 437 |
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás | 438 |
Termesztett fajták | 438 |
Szaporítása | 439 |
Ápolása | 440 |
Szedése | 441 |
Hajtatása | 441 |
Paradicsom | 442 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 442 |
Vetésforgó, trágyázás, talajelőkészítés | 443 |
Termesztett fajtáink | 443 |
Szaporítása | 444 |
Ápolása | 444 |
Szedése | 445 |
Hajtatása | 445 |
Burgonya | 445 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 446 |
Vetésfogó, trágyázás, talajelőkészítés | 446 |
Termeszett fajtáink | 446 |
Szaporítása | 447 |
Ápolása | 448 |
Téli tárolásra termesztett burgonya | 448 |
Tojásgyümölcs | 448 |
Uborka | 449 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 449 |
Termesztett fajták | 449 |
Szaporítása | 450 |
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás | 450 |
Ápolása | 451 |
Szedése | 451 |
Hajtatása | 451 |
Sárgadinnye | 454 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 454 |
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás | 454 |
Termesztett fajták | 455 |
Szaporítása | 455 |
Ápolása | 456 |
Szedése | 456 |
Görögdinnye | 456 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 456 |
Termesztett fajták | 457 |
Szaporítása | 457 |
Szedése | 457 |
Spárgatök | 458 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 458 |
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás | 458 |
Termesztett fajták | 459 |
Szaporítása | 459 |
Ápolása | 459 |
Szedése | 460 |
Hajtatása | 460 |
Sütőtök | 460 |
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás | 461 |
Szaporítása | 461 |
Ápolása | 461 |
Szedése | 461 |
Fejeskáposzta | 461 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 462 |
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás | 462 |
Termesztett fajták | 462 |
Szaporítása | 463 |
Ápolása | 464 |
Szedése | 464 |
Tárolása | 464 |
Kelkáposzta | 464 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 464 |
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás | 465 |
Termesztett fajták | 465 |
Szaporítása | 465 |
Ápolása | 465 |
Szedése | 465 |
Karalábé | 466 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 466 |
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás | 466 |
Termesztett fajták | 466 |
Szaporítása | 467 |
Ápolása | 467 |
Szedése | 468 |
Hajtatása | 468 |
Karfiol | 469 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 469 |
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás | 469 |
Termesztett fajták | 469 |
Szaporítása | 469 |
Ápolása | 470 |
Hajtatása | 470 |
Bimbóskel | 470 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 470 |
Fejessaláta | 471 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 471 |
Termesztett fajták | 471 |
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás | 471 |
Szaporítása | 472 |
Ápolása | 472 |
Szedése | 473 |
Hajtatása | 473 |
Kötözősaláta | 474 |
Tépősaláta | 474 |
Endiviasaláta | 474 |
Cikóriasaláta | 474 |
Madársaláta | 475 |
Spenót | 475 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 475 |
Termesztett fajták | 476 |
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás | 476 |
Szaporítása | 476 |
Ápolása | 476 |
Szedése | 476 |
Sóska | 477 |
Környezeti igényei | 477 |
Szaporítása, ápolása, szedése | 477 |
Hajtatása | 477 |
Vöröshagyma | 477 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 478 |
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás | 478 |
Termesztett fajták | 478 |
Szaporítása | 479 |
Szedése | 479 |
Hajtatása | 480 |
Egyéb hagymafélék | 480 |
Fokhagyma | 480 |
Póréhagyma | 480 |
Téli sarjadékhagyma | 481 |
Metélőhagyma | 482 |
Sárgarépa | 482 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 482 |
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás | 482 |
Termesztett fajták | 483 |
Szaporítása | 483 |
Ápolása | 484 |
Szedése | 484 |
Petrezselyem | 484 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 484 |
Termesztett fajták | 484 |
Szaporítása | 485 |
Ápolása | 485 |
Szedése | 485 |
Hajtatása | 485 |
Cékla | 485 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 485 |
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás | 486 |
Termesztett fajták | 486 |
Szaporítása | 486 |
Ápolása | 487 |
Szedése | 487 |
Zeller | 487 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 487 |
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás | 487 |
Termesztett fajták | 487 |
Szaporítása | 487 |
Ápolása | 488 |
Szedése | 488 |
Retek | 488 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 488 |
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás | 488 |
Termesztett fajták | 488 |
Szaporítása | 489 |
Hajtatása | 489 |
Torma | 490 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 490 |
Szaporítása | 490 |
Ápolása | 490 |
Szedése | 490 |
Borsó | 490 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 491 |
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás | 491 |
Termesztett fajták | 491 |
Szaporítása, ápolása, tárolása | 491 |
Bab | 491 |
Termesztési feltételei, környezeti igényei | 491 |
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás | 492 |
Termesztett fajták | 492 |
Szaporítása | 492 |
Ápolása | 492 |
Szedése | 492 |
Karósbab | 492 |
Spárga | 493 |
Szaporítása | 493 |
Ápolása | 493 |
Hajtatása | 494 |
Csiperkegomba | 494 |
Termesztésének feltételei | 494 |
Milyen legyen a gombatermesztésre használt trágya? | 494 |
Komposztálás | 496 |
Ágyazás | 496 |
Takarás | 497 |
Kezelés | 497 |
Szedés | 497 |
Dísznövénytermesztés | |
Fontosabb dísznövények termesztése és felhasználása | 501 |
A dísznövénytermesztés fogalmának meghatározőása | 501 |
A környezeti feltételek és a dísznövénytermesztés | 501 |
A fény | 502 |
A hőmérséklet | 503 |
A víz és szerepe | 503 |
Tápanyagok | 504 |
Díszkertészeti földnemek és különleges földkeverékek | 505 |
Elterjedt szaporítási módok | 508 |
Szabadföldi dísznövények termesztése | 512 |
Egynyári dísznövények | 512 |
Kétnyári dísznövények | 515 |
Évelő dísznövények | 516 |
Díszfák, díszcserjék termesztése | 528 |
Kertészeti gyepek létesítése | 535 |
Üveg alatt termesztett dísznövények | 538 |
Cserepes virágos dísznövények | 538 |
Cserepes levéldísznövények | 546 |
Üvegházi vágott virágok | 550 |
Dísznövények hajtatása | 553 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.